Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, despre articolul 7: Nu suntem în această situație cu România

Vera Jourova

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a spus că de la ultima sa vizită în România lucrurile s-au schimbat în ceea ce privește situația sistemului judiciar. 

Întrebată dacă există posibilitatea activării articolului 7 în cazul României, Jourova a răspuns: "Articolul 7 există pentru momentele când recunoaștem că situația dintr-o țară este serioasă, când este o încălcare sistematică a statului de drept. Nu suntem în această situație în România, în acest moment”.

Declarațiile au fost făcute la reuniunea ministerială UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne.

Înaintea alegerilor europarlamentare, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, spusese că va fi inițiată o procedură preliminară activării Articolului 7, dacă vor intra în vigoare modificările la Codurile penale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult