Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, despre articolul 7: Nu suntem în această situație cu România

Vera Jourova

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a spus că de la ultima sa vizită în România lucrurile s-au schimbat în ceea ce privește situația sistemului judiciar. 

Întrebată dacă există posibilitatea activării articolului 7 în cazul României, Jourova a răspuns: "Articolul 7 există pentru momentele când recunoaștem că situația dintr-o țară este serioasă, când este o încălcare sistematică a statului de drept. Nu suntem în această situație în România, în acest moment”.

Declarațiile au fost făcute la reuniunea ministerială UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne.

Înaintea alegerilor europarlamentare, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, spusese că va fi inițiată o procedură preliminară activării Articolului 7, dacă vor intra în vigoare modificările la Codurile penale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult