Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, despre articolul 7: Nu suntem în această situație cu România

Vera Jourova

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a spus că de la ultima sa vizită în România lucrurile s-au schimbat în ceea ce privește situația sistemului judiciar. 

Întrebată dacă există posibilitatea activării articolului 7 în cazul României, Jourova a răspuns: "Articolul 7 există pentru momentele când recunoaștem că situația dintr-o țară este serioasă, când este o încălcare sistematică a statului de drept. Nu suntem în această situație în România, în acest moment”.

Declarațiile au fost făcute la reuniunea ministerială UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne.

Înaintea alegerilor europarlamentare, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, spusese că va fi inițiată o procedură preliminară activării Articolului 7, dacă vor intra în vigoare modificările la Codurile penale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult