Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

VIDEO. Momentul prăbușirii porții de intrare în Timișoara, în urma căruia a murit un om. Primarul Robu: „Sunteți penibili”

video Timișoara

(Foto: captura video)

Momentul în care poarta de intrare în municipiul Timișoara s-a prăbușit duminică peste un tânăr aflat în mașină a fost surprins de o cameră video și a devenit viral de Facebook.

Vântul care a bătut cu peste 90 de kilometri la oră în timpul furtunii de duminică după-amiază a doborât stâlpii de beton, iar tânărul de 24 de ani care trecea în acel moment cu mașina pe stradă, un student la Facultatea de Medicină Dentară, a murit pe loc.

Poarta de la intrarea în oraş fusese amenajată de Primăria Timişoara în anul 2015, cu o investiție de 56.000 de euro, potrivit datelor transmise News.ro de către primăria orașului de pe Bega.

Întrebat de jurnaliștii de la Digi24 Timișoara despre incident, primarul Nicolae Robu a spus inițial că a fost vorba despre un panou publicitar care a căzut și că oricum nu are timp „de prostii”, însă când i se spune că este vorba de poarta de intrare în oraș reabilitată de primărie, se înfurie și începe să-i jignească pe reporteri: „Sunteți penibili”.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, potrivit News.ro, că structura de rezistenţă a porţii de intrare în oraş, care s-a prăbuşit în timpul furtunii de duminică, a rămas aceeaşi din anii 1980 şi că în 2015 s-a intervenit doar la partea estetică.

Dialogul dintre primarul Nicolae Robu șii jurnaliști:

Primarul Nicolae Robu: Din nenorocire am avut și două pierderi de vieți omenești în Timișoara, una la Grădina Zoologică, cealaltă era într-o mașină peste care s-a prăbușit un panou publicitar, știu eu, dar vom vedea exact, nu are asta importanță, nu avem timp de prostii acum.

Reporter: E poarta de intrare în Timișoara cu stâlpi din beton, pe care scrie „Bine ați venit în Timișoara”.

Primarul Nicolae Robu: Păi și? Care e problema? Haideți că sunteți penibilă. Dacă în vremurile de acum de asta vă arde dumnevoastră, de cancan, mergeți și pe mine nu mă mai deranjați. La revedere!

Reporter: A fost reabilitată recent...

Primarul Nicolae Robu: Sunteți penibili, la revedere. Pe mine să nu mă mai căutați niciodată, bine? Dacă de asta....Dom'ne, aveți minim de omenie în dumneavoatră, n-aveți..., sunteți ultrapenibili. Mergeți la un post de cancan. Nu-i prima dată când aveți astfel de manifestare. Sunteți o rușine, nu sunteți ziariști. La revedere.

Opt persoane au murit, iar alte 137 au fost rănite în urma furtunii violente de duminică din vestul țării.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Interesant ar fi sa avem si un video cu parerile rudelor sau familiei decedatului, sau poate nu au nici ei timp de asemenea prostii...
    • Like 0
  • GabiC check icon
    Habar n-am care a fost cauza; Oricum, din ce imagini am vazut, gauri de vant nu avea;
    Cum, o perioada, am lucrat si in publicitate, nici macar un banner NU ARE VOIE sa fie montat fara gauri de vant; Daramite ditai panoul;
    • Like 1
  • check icon
    sunt de partea Primarului Robu,aceasta atitudine din partea jurnalistilor, de a linsa pe cineva, devine obositoare.......
    • Like 0
    • @
      Eu am auzit că „reabilitarea” a însemnat inclusiv astuparea orificiilor de siguranță de pe suprafața pasarelei. Îți dai seama ce se întîmplă cînd un vînt turbat ca ăla suflă într-un bloc continuu? S-ar putea ca adevărul să fie pe la mijloc... adică nici chiar cum îl porcăie javrele de serviciu pe Facebook, dar nici total nevinovat nu-mi pare a fi dom' primar. ;)
      • Like 0
    • @ Ionut Catalin Dimache
      Aveți si dvs. dreptate. Pe de altã parte, 56.000euro sunt bani cu care poți sã-ți faci o casã, decentã. Iar, o parte dintre mãsurile urbanistice ale primarului Robu sunt generatoare de nervi- în trafic, locuri de parcare în zona centralã,etc. Ar fi destule de criticat.
      • Like 1
    • @
      Datoria unor ziaristi este sa puna intrebari (de multe ori deranjante), sa informeze (chiar daca informatia nu este pe placul nostru), uneori pot veni si cu opinii - care nu reflecta neaparat viziunea noastra. Iar in cazul de fata cred ca intrebarile au fost departe de a fi menite sa linseze. Mai mult, chiar daca ar fi fost, un primar onest si cu bun simt ar fi profitat de ocazie sa lamureasca (macar partial), sa comunice cu oamenii (prin intermediul presei), sa se comporte ca un adevarat manager al localitatii - iar nu ca un vataf pe plantatie. Poate ca nu are nicio vina in eveniment, poate ca presa o fi exagerat in a scoate in evidenta problema cu reabilitarea si costul acesteia. Insa a preferat sa scoata niste vorbe scremute, sa se dea lovit si sa-si urce rapid dosul primaresc in "mertz". Penibil a reusit sa fie dumnealui si, din pacate, am constatat ca nu este pentru prima data. Probabil o fi marca proprie?
      • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult