Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Viorica Dăncilă îl va demite pe Remus Borza - surse. Ce propusese consilierul pe probleme economice înainte de anunț

Remus Borza - FB

(Foto Facebook Remus Borza)

Premierul Viorica Dăncilă îl va demite luni pe Remus Borza, după declarațiile privind disponibilizările în rândul bugetarilor, potrivit Antena3. 

Într-un interviu publicat joi de Republica.ro, Remus Borza spunea că „statul a putut să funcționeze foarte bine cu 800.000 de bugetari pe vremea lui Adrian Năstase, tot o guvernare PSD”, adăugând însă că aceasta este o opinie personală, neasumată de PSD sau de Guvern. „În primul rând e nevoie de o reorganizare instituțională, nu neapărat de desființare de locuri de muncă”, a mai spus Borza în interviu.

Deputatul Remus Borza a fost desemnat în 30 mai consilier onorific al premierului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate, înlocuindu-l astfel pe Darius Vâlcov, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

Citiți și:

Remus Borza a scris sâmbătă pe blogul său că, după numirea în funcția de consilier onorific al premierului Dăncilă, a fost sunat de președinți de bancă, rectori, oameni de business. „Toți văd această numire în persoana mea ca un semnal al deschiderii spre dialog și consultare. Chiar nu îmi doresc să-i dezamăgesc. Vreau să-i propun premierului crearea unui Consiliu economic consultativ, în care să fie reprezentate toate industriile și patronatele. Legislația în materie fiscală trebuie să fie rezultatul dialogului și al consultării cu mediul de afaceri. Guvernele PSD, în ultimii șapte ani, au relaxat fiscalitatea”, a declarat vineri Borza pentru DCNews.

„Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni, dar în primul rând pe mine. Dacă nu voi fi lăsat să spun ceea ce gândesc, cum am venit, așa o să și plec. Dacă voi observa că mă aflu într-un dezacord flagrant și ireconciliabil cu cei chemați să facă lucruri pentru țară, fără nicio problemă îi voi mulțumi premierului Dăncilă pentru onoarea pe care mi-a făcut-o de a-i fi consilier onorific chiar și pentru câteva zile”, a mai spus deputatul Remus Borza.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Cum te ei de fundul mare ,gras și nesimțit a Bugetarului Român ești luat la goană.Păna când???
  • Like 1
 • Cum ridica glasul unul cu mintea la el, cum i se taie capul. Go, Veo!
  • Like 1
 • A avut un punct de vedere mai larg și s-a referit și la modelul economic de lumea a treia adoptat de România în ultimii 30 de ani. Ar fi nevoie în România de o dezbatere și de dezvoltare a unui program care să scoată economia din starea actuală, o economie bananieră bazată doar pe multinaționale, lohn și export de materii prime.
  • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult