Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Viorica Dăncilă îl va demite pe Remus Borza - surse. Ce propusese consilierul pe probleme economice înainte de anunț

Remus Borza - FB

(Foto Facebook Remus Borza)

Premierul Viorica Dăncilă îl va demite luni pe Remus Borza, după declarațiile privind disponibilizările în rândul bugetarilor, potrivit Antena3. 

Într-un interviu publicat joi de Republica.ro, Remus Borza spunea că „statul a putut să funcționeze foarte bine cu 800.000 de bugetari pe vremea lui Adrian Năstase, tot o guvernare PSD”, adăugând însă că aceasta este o opinie personală, neasumată de PSD sau de Guvern. „În primul rând e nevoie de o reorganizare instituțională, nu neapărat de desființare de locuri de muncă”, a mai spus Borza în interviu.

Deputatul Remus Borza a fost desemnat în 30 mai consilier onorific al premierului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate, înlocuindu-l astfel pe Darius Vâlcov, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

Citiți și:

Remus Borza a scris sâmbătă pe blogul său că, după numirea în funcția de consilier onorific al premierului Dăncilă, a fost sunat de președinți de bancă, rectori, oameni de business. „Toți văd această numire în persoana mea ca un semnal al deschiderii spre dialog și consultare. Chiar nu îmi doresc să-i dezamăgesc. Vreau să-i propun premierului crearea unui Consiliu economic consultativ, în care să fie reprezentate toate industriile și patronatele. Legislația în materie fiscală trebuie să fie rezultatul dialogului și al consultării cu mediul de afaceri. Guvernele PSD, în ultimii șapte ani, au relaxat fiscalitatea”, a declarat vineri Borza pentru DCNews.

„Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni, dar în primul rând pe mine. Dacă nu voi fi lăsat să spun ceea ce gândesc, cum am venit, așa o să și plec. Dacă voi observa că mă aflu într-un dezacord flagrant și ireconciliabil cu cei chemați să facă lucruri pentru țară, fără nicio problemă îi voi mulțumi premierului Dăncilă pentru onoarea pe care mi-a făcut-o de a-i fi consilier onorific chiar și pentru câteva zile”, a mai spus deputatul Remus Borza.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Cum te ei de fundul mare ,gras și nesimțit a Bugetarului Român ești luat la goană.Păna când???
  • Like 1
 • Cum ridica glasul unul cu mintea la el, cum i se taie capul. Go, Veo!
  • Like 1
 • A avut un punct de vedere mai larg și s-a referit și la modelul economic de lumea a treia adoptat de România în ultimii 30 de ani. Ar fi nevoie în România de o dezbatere și de dezvoltare a unui program care să scoată economia din starea actuală, o economie bananieră bazată doar pe multinaționale, lohn și export de materii prime.
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult