Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Viorica Dăncilă: „Guvernul este iubit de români”. Liviu Dragnea îi denunță pe „trădătorii” români de la Bruxelles

Viorica Dăncilă la Strasbourg

Foto: Gov.ro

Premierul Viorică Dăncilă a acuzat, în finalul dezbaterii din Parlamentul European, dezinformările privind situaţia din România şi a susţinut că Guvernul pe care îl conduce ”este iubit de români” şi se bucură de o largă susţinere populară, scrie News.ro

„Am văzut lucruri pe care le-am luat în calcul, lucruri constructive. Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare şi nu îi acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele dezinformării”, a susţinut Dăncilă, mai scrie sursa citată.

Ea a adăugat că trebuie apăraţi cetăţenii, că acest lucru îl cere şi că ea nu ignoră vocea poporului, iar martoră în acest sens este ”larga susţinere populară” de care se bucură actuala guvernare, dar că doreşte un dialog constructiv.

„Doamna Macovei, ştiu despre dezinformările dvs. Acest guvern pe care îl criticaţi atât de des a adus o creştere economică de 7% şi de aceea românii îl iubesc”, a susţinut Viorica Dăncilă. Ea a spus că este o lipsă de respect faţă de români să fie adusă lupta politică internă în PE.

„Da, România este divizită, iar eu vreau ca România să fie unită, dar trebuie să avem grijă de un lucru: vrem şi o Europă divizată? (...) Împreună trebuie trebuie să desenăm, să creionăm viitorul UE”, a mai spus premierul, citată de News.ro.

Dăncilă a precizat că reforma privind legile justiţiei este iniţiată în Parlament, Parlamentul fiind expresia voinţei poporului. ”Şi aici e dezinformare, pentru că au arătat cu degetul spre guvern”, a adăugat ea.

„Parlamentul European nu este inamicul meu, am fost europarlamentar 9 ani şi nu po să mă abat niciodată de la valorile europene. Poate nu toate lucrurile sunt corecte, dar sunt convinsă că poate exista un dialog constructiv şi ascultatea tuturor părţilor, şi cred că lucrurile se pot îndrepta. Vom ţine cond de recomandările Comisiei de la Veneţia. Azi domnul Tudorel Toader va merge la Comisia de la Veneţia. România este o ţară proeuropeană. Vă rog să aveţi încredere în România şi să aveţi încredere în respectarea statului de drept în ţara mea”, a încheiat Dăncilă.

Dragnea îi denunță pe „trădătorii care murdăresc imaginea acestei țări”

„Eu - și cred că nu numai eu, că am primit foarte multe mesaje – chiar m-am simțit mândru că sunt român. Am văzut un premier al României care a mers la Strasbourg cu deferență, cu respect, cu prețuire, dar cu demnitate în a-și reprezenta statul”, a declarat la România TV Liviu Dragnea. „Nu cred că este bine pentru noi, pentru generațiile viitoare, ca România să accepte în continuare o poziție a unei țări care este certată toți și de cele mai multe ori nici măcar nu înțelegem de ce suntem certați”.

Foto: Inquam Photos

El a mai spus că unii dintre europarlamentarii care au vorbit în timpul dezbaterii din Parlamentul European „habar nu aveau de legile Justiției din România”, iar o eurodeputată a afirmat că se folosesc fonduri europene pentru referendumul pentru familie.

„Vă dați seama ce manipulare e transmisă la Bruxelles de ani de zile, câte minciuni se spun acolo din partea unor trădători, o spun cu toată tăria, care murdăresc imaginea acestei țări, care sunt interesați doar de destabilizarea României și doar de a continua ca România să fie în genunchi în fața intereselor străine”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Acea sustinere de care zice coana mare nu e larga deloc, cei care nu au votat o fac sa para mai larga decat este. Neprezentarea la vot nu aduce niciodata nimic bun, e doar o forma infantila de protest. Dar posibil ca victimizarea ulterioara e ceva de care unii au nevoie.
  • Like 2
 • Minciuni, dezinformare, trădare, tot ce este mai abject. Cert este că nu mai păcălesc pe nimeni.
  • Like 1
 • Da, guvernul este dorit a fi...IZBIT (nu iubit) de toți pereții din sediul lor : și pe afară și pe dinăuntru.
  • Like 1
 • Da, se fac atatea proteste de iubit ce e guvernul. Mhm, si marmota...
  • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult