Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Horia a reuşit! În această dimineaţă, la ora României 6.20, a urcat pe Everest, cel mai înalt munte din lume, după un drum lung de 12 ore”

Horia Colibășanu

(Foto: Facebook/Horia Colibășanu)

Horia Colibășanu a reușit să urce pe vârful Everest (8.848 de metri) fără oxigen suplimentar și fără ajutorul unei echipe de șerpași, o nouă performanță pentru alpinismul românesc.

„Horia a reuşit! În această dimineaţă, la ora României 6.20, a urcat pe Everest, cel mai înalt munte din lume, după un drum lung de 12 ore. «A fost oribil de greu şi foarte, foarte frig»”, scrie pe pagina de Facebook a lui Horia Colibășanu.

Everest este al optulea vârf de peste 8.000 de metri din palmaresul lui Colibăşanu, iar reușita sa reprezintă o premieră pentru România. Sportivul timișorean își doreste să urce pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri, potrivit reprezentanților alpinistului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari si bafta in continuare!
    • Like 0
  • care este scopul acestui efort colosal? Mi se pare la fel de inutil ca sportul de performanta. Ce valoare aduci umanitatii ca alergi foarte bine dupa o mingie, ca urci pe cel mai inalt loc de pe Pamant, ca sari foarte frumos pe o barna, ca te lupti bine de tot cu un adversat intr-un ring, sau ca alergi 100m in foarte scurt timp... . Efortul pentru aceste performane este enorm si stiu ca muncesc foarte mult sportivii pentru acest performante, dar tot efortul asta pentru ce?
    • Like 1
    • @ Ivan Matei
      check icon
      Chilon a fost intrebat: Prin ce se deosebesc oamenii educati de cei needucati?. Raspunsul sau a fost: Prin aspiratii nobile.
      • Like 2
    • @ Ivan Matei
      check icon
      Mulți oameni doresc să-și depășească stadiul de moluscă, vor să urce la Ceruri, fiecare cum poate. Unii vor să urce pe Everest, alții – ca Brâncuși – vor să schimbe lumea prin artă... E drept, este un efort colosal.
      • Like 0
  • check icon
    Sã-i dea Dumnezeu/Destinul baftã si viata lungã! Altii nu au avut atâta noroc!
    • Like 2
  • check icon
    Si eu am reusit! M-am trezit la 9!!!
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult