Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Infecția avansase, tocmai născuse, a fost un chin...” În premieră în România, o pacientă infectată în spital va primi despăgubiri morale de 50.000 lei

hol de spital

 (Foto Guliver/Getty Images)

O femeie infectată cu stafilococ la Spitalul Clinic de Urgenţă Oradea va primi daune în valoare de 50.000 de lei, potrivit Digi24.

Femeia a fost internată în mai 2013 la maternitatea din Oradea, unde a născut prin cezariană. Analizele efectuate în timpul internării au arătat că pacienta a fost infectată cu un stafilococ.

În 2016 femeia a dat în judecată spitalul, iar după doi ani magistraţii au dat verdictul, în primă instanță: pacienta trebuia să primească despăgubiri în valoare de 50.000 de lei.

Starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit abia la cinci luni de la naştere, după ce a mai suferit o intervenţie chirurgicalã la un alt spital.

„Infecţia avansase într-un grad foarte ridicat, ajunsese chiar la nivelul organelor interne. Vorbim de o mamă care tocmai născuse, a avut impedimente în alăptarea copilului, în a-şi ţine copilul în braţe. A fost un chin pentru dumneaei...”, declara anul trecut Ioana Ţenţ, avocata reclamantei.

Decizia a fost luată de Judecătoria Oradea și menținută de Tribunalul Bihor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult