Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Să nu ne subestimeze cineva de ce am putea să facem în stradă” - Liviu Dragnea

Liviu Dragnea contrademonstrații

Foto: Liviu Dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a adresat duminică seara, la RTV, militanților de partid, transmițându-le un mesaj de mobilizare. El a spus că nimeni nu trebuie să subestimeze „forța” partidului și capacitatea de mobilizare la demonstrații.

„Să nu ne subestimeze cineva de ce am putea să facem în stradă”, a amenințat Dragnea, care s-a repliat în secunda următoare, precizând că nu dorește ca afirmația lui să fie interpretată ca o „incitare”.

„Voi face orice este posibil legal să apăr votul românilor și programul de guvernare”, a promis liderul PSD.

Cea mai mare contramanifestație PSD de până acum a fost la sfârșitul acestei săptămâni, la Pitești.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dragnea = Dictatură
    Cât despre săracii oameni nostalgici, vai de ei!
    • Like 0
  • Eu cred că din 12 mil de votanți 3 și vdva
    • Like 0
  • Il aduci si pe dogaru?
    • Like 0
  • Nu cred ca putem fi numiti romania rosie. Dar cei ca mine care nu cred in psd ori nu au votat, ori su votat cu partide mici sau sunt plecati din tara si scum am iesit in strada ptr ca intelegem ce inseamna legislatia in drept ,democratia suntem onesti si am muncit corect pe minimul pe econimie nu am facut ca cei ce dunt la putere fentat legea furand cu buna stiinta si modificand legea asta e parerea mea.
    • Like 1
  • În Piața Victoriei și în general peste tot unde s-a manifestat liber în țară majoritatea participanților sunt din clasa mijlocie (în mare măsură independentă de măsurile asistate social) cu mesaje coerente, bine țintite și create în mod independent. S-au putut constata aceste stări de fapt ori de câte ori s-a intrat în contact cu manifestanții care s-au făcut remarcați și în presa internațională tocmai prin modul lor civilizat de a protesta și de a se detașa vizibil de orice formă violentă. Educația iese în evidență întotdeauna fără a avea nevoie de mijloace colaterale care implică violența fizică și verbală. O altă caracteristică a acestor proteste a constituit-o neapartenenta lor la nici una dintre formațiunile politice existente sau nu în actualul Parlament, fiecare participant venind din proprie voință la locul protestului. Nu au fost "liste de participare" si nici mobilizări organizate de anumite grupări (gen pro-Soros, "pro-naziste" și altele similare acestora). In schimb, manifestațiile de la Cotroceni și din Pitești NU au avut absolut nimic din caracteristicile celor mai sus-menționate, fiind mai degrabă antiteza lor. De aici rezultă și ura clasei politice actuale (în marea ei majoritate) față de protestele libere din Piața Victoriei și din alte zone din țară unde s-a manifestat similar deoarece această categorie importantă de contribuabili în mare măsură independenți profesional (fie din cadrul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, fie din cadrul multinaționalelor) nu poate fi controlată decât prin dovada exercitării unei guvernări coerente axate pe binele comun al întregii națiuni. Adică exact ceea ce actualul Parlament în marea sa majoritate nu face.
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult