Sari la continut

Termeni și condiții

1. Condiții generale de utilizare:

Utilizarea site-ului  republica.ro  (denumit in continuare "site") presupune acceptarea în totalitate a termenilor și condițiilor expuse mai jos. În momentul în care accesează sau utilizează acest site, utilizatorii sunt obligați să accepte de facto termenii și condițiile de utilizare. 

Datele personale sunt furnizate de utilizatori în momentul creării unui cont pe site pentru a putea participa în calitate de comentator la dezbaterile propuse de autorii textelor, în momentul participării la campaniile organizate de  republica.ro  sau prin înscrierea utilizatorilor la serviciul de newsletter. 

În momentul creării contului pentru a participa la dezbaterile de pe Republica (prin care primește acordul de a posta comentarii, a vota sau raporta alt comentariu), utilizatorul consimte, prin simpla parcurgere a capitolului Termeni și Condiții, că se abonează la newsletterul  republica.ro

Utilizatorii pot să se dezaboneze prin simpla accesare a butonului "dezabonare" plasat la finalul newsletterului. 

Datele colectate de la utilizatori se referă la: nume, prenume, adresa de e-mail și  în cazul anumitor campanii adresă și număr de telefon .

Neacceptarea acestor termeni și condiții atrage obligația persoanei respective de a înceta accesarea site-ului.

2. Prelucrarea datelor cu caracter personal:

Conform legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulatie a acestor date, modificată și completată, precum și conform legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice,  republica.ro  va administra datele furnizate de utilizatori numai în condiții de siguranță și numai în scopurile specificate. Datele personale furnizate de utilizatori sunt prelucrate în scopul oferirii în condiții optime de catre  republica.ro  a serviciilor de reclamă, marketing și publicitate și a serviciilor de statisitică.

Conform legii 677/2001, utilizatorul își poate exercita urmatoarele drepturi:

  • a) după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte;
  • b) după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi;
  • c) notificarea către terții cărora le-au fost dezvăluite datele a oricarei operațiuni efectuate conform lit. a) sau b), dacă această notificare nu se dovedește imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat;
  • d) Dreptul de a vă adresa instanței de judecată în legătura cu orice încălcare a drepturilor dumneavoastră cu privire la prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.

Drepturile la care se face referire în alineatele de mai sus pot fi exercitate prin intermediul unei cereri scrise adresate companiei noastre: S.C. Tetragon Publishing S.R.L., Strada Frunzisului nr.27, Bucuresti, România, cu specificația "În atentia  republica.ro  sau prin e-mail la adresa redactiaat icon republica.ro

3. Materialele și informațiile accesibile prin intermediul site-ului  republica.ro

Conținutul și design-ul site-ului și baza de date colectată de la utilizatori reprezintă proprietatea  republica.ro  și sunt protejate de legislația în vigoare în România, în privința drepturilor de autor și a drepturilor conexe.

Conținutul site-ului poate fi utilizat exclusiv în scop personal. Orice utilizare în alte scopuri decat personale se va face doar cu acordul scris în prealabil al  republica.ro.

Este strict interzisă copierea, reproducerea sau vânzarea parțială sau integrală a conținutului.

Este permisă reproducerea a maximum un paragraf pe alte site-uri și publicații online, și numai cu specificarea sursei și cu link catre site-ul  republica.ro, după următorul model: Sursa -  republica.ro.

Utilizatorii care expediază informații către site-ul  republica.ro  își asumă obligația de a nu încălca în nici un mod drepturile de autor pe care o terță persoană le-ar deține și acceptă implicit că răspunderea pentru încălcarea acestora le revine în totalitate.

4. Modificarea termenilor si a conditiilor

republica.ro  își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul termenilor și condițiilor de utilizare, fără o notificare prealabilă a utilizatorului.