Sari la continut
alt

Advertorial check icon

Advertorialul este o formă de publicitate. Brandul sau organizația care semnează textul sunt responsabile pentru conținut.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Cum este integrată securitatea energetică în factura ta de electricitate?

Agenția Internațională de Energie definește securitatea energetică drept accesul neîntrerupt la energie, la un preț accesibil. Pe termen lung se definește în principal prin investiții pentru furnizarea de energie în timp util în funcție de schimbările economice și nevoile de mediu, iar pe termen scurt se concentrează pe capacitatea sistemului energetic de a reacționa la schimbările bruște care pot afecta echilibrul cerere-oferta.

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult

Emblemă Crucea Roșie

La finalul anului 2022, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a demarat, în parteneriat cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii, o campanie de conștientizare a importanței respectării emblemelor de Cruce Roșie și Semilună Roșie, în condițiile în care, pe fondul conflictului armat din Ucraina, acestea au fost folosite tot mai des abuziv. De fiecare dată când sunt afișate în situații necorespunzătoare, acest lucru le pune în pericol valoarea și rolul salvator.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon FLAVOR ELEVATION

Se anunță o zi tensionată? Te pregătești pentru o ședință lungă și plictisitoare? Te gândești că ți-ai putea accesoriza ziua cu o felie de pizza sau altă plăcere vinovată, dar ești la dietă? Din nou. Ori poate ai planuri pentru o cină în doi sau gătit împreună? Ar fi bine, dar azi trebuie să alegi între a mânca singur în oraș sau a aștepta un livrator prins în trafic.

Citește mai mult

moon - advertorial

Trăim în prezent, dar ne proiectăm atât visurile, cât și fricile în viitor. Ne dorim o viață echilibrată, sănătoasă, care să fie clădită pe principii trainice și, mai nou, pe principiile economiei sustenabile. Dar ce înseamnă grija aceasta pentru viitor și cum îl putem influența în mod pozitiv și echilibrat? La astfel de întrebări au încercat să răspundă cele două prezentatoare TV, Iulia Ionescu și Teodora Tompea, în podcastul MOON Channel powered by Volkswagen România.

Citește mai mult

„Stația de energie” EON

Plafonare, regularizare, prețuri, piață, contracte, autocitirea indexului, furnizori, distribuitori, producători, ANRE. Aproape nu este zi în care să nu auzi în mod repetat, la televizor, la radio sau în presă, aceste expresii care au legătură directă cu tine, în calitate de consumator de gaze și electricitate.

Citește mai mult