42 la sută. Acesta e procentul creșterii traficului platformei Republica.ro în luna ianuarie, față de decembrie 2015. Sună rece, pare mult pentru unii, puțin pentru alții.
Depinde la ce te raportezi. Noi, cei de la Republica, ne raportam la dumneavoastră, cei care ne citesc. E o promisiune pe care am făcut-o de la bun început și nu o abandonăm.
Pentru că nu vă vedem ca pe niște „unici”, așa cum instrumentele de măsurare vă categorisesc, ci ca pe niște parteneri, participanți în această construcție, oameni cu nume și prenume, unici doar pentru că sunteți construiți altfel, dar uniți în același loc de bunul simț și puterea de a vă argumenta diferențele de opinie.
Construcția e și în ADN-ul românului, nu doar spiritul distructiv, poate că doar am uitat cum e să ne schimbăm soarta cu propriile idei.
Iar Republica asta e - un spațiu în care fiecare idee își are locul ei, în care ceea ce ne unește e mai important decât ce ne desparte.
Suntem, așadar, peste șapte sute de mii de oameni, fiecare cu ideile lui, care au trecut prin acest loc în luna ianuarie.
Să ne cunoaștem. Am promis transparență și ceea ce știm despre această comunitate împărtășim.
Putem spune că există o generație a celor care pot să miște România, dacă ne uităm la datele pe care ni le oferă platforma Google Analitycs, date anonimizate desigur, pentru cei mai nou intrați în Republica, am explicat aici cum sunt colectate.
Sunt apoi două tabele care arată interesul de consum.
Cu siguranță sunt mult mai multe categorii, dar ca exercițiu comparați-vă interesele dumneavoastră cu cele prezentate.
Mai sunt lucruri de menționat. Spre exemplu, faptul că 21.000 dintre dumneavoastră și-au făcut și cont pe Republica. Ne spune că nu am greșit atunci când ne-am imaginat că există nevoia unui spațiu curat de dezbatere.
În fine, mi-am permis să vorbesc despre calitatea comunității din care faceți parte, foarte bine a scris Florin despre calitatea breslei din care noi facem parte. Vă invit să-l citiți, dacă nu ați făcut-o deja.
Mi-au atras atenția comentariile articolului publicat pe Republica și, cu permisiunea dumneavoastră, am să și menționez unul.
Îi mulțumim pentru încredere domnului Nicolae Pană. Nu sunt însă de acord cu finalul, concluzia pe care o trage. Presa nu trebuie aruncată la coș, sănătatea unei democrații depinde și de presă. Fac parte dintr-o breaslă care a greșit enorm, în primul rând față de public, neînțelegându-i așteptările, uitând una dintre regulile principale care clădesc această meserie: calitatea.
Vă invit să o construim aici, împreună.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Vad multe atacuri la persoana, ego-uri si alte prostii in locul unei discutii despre ce spune persoana respectiva.