Sari la continut
alt

Claudia Sofianucheck icon

Claudia Sofianu este liderul departamentului Impozit pe venit și contribuții sociale, EY România. 

Anterior a fost Partener în cadrul EY România, conducând linia de business People Advisory Services, care se concentrează pe servicii destinate persoanelor fizice.

Claudia a acumulat o experiență în consultanță de peste 13 ani, în diferite zone fiscale, cum ar fi: impozitul pe veniturile persoanelor fizice, tratate de evitare a dublei taxări, asigurări sociale la nivel intern și internațional, planificare fiscală, structurarea pachetelor compensatorii și proceduri de imigrare.

Participă în proiecte de due-dilligence și de legislația muncii, precum și de restructurări la nivelul companiilor private sau deținute de statul român.

Claudia a absolvit Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca și este licențiată în Drept, deținând, de asemenea, și o diplomă de master în Drept comunitar al afacerilor.


Articole publicate check icon

satul românesc

La începutul acestui an aduceam în atenție faptul că România trebuie să transpună în legislația locală Directiva Europeană nr. 2041/2022 privind Venitul Minim European Adecvat (Fair Minimum Wage), un act legislativ controversat, dar și ambițios, care și-a propus să asigure o minimă protecție socio-economică categoriilor vulnerabile de lucrători din cadrul Uniunii Europene. (Foto: Emanuel Tanjala / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon un cadou

Prin menționarea tipurilor de beneficii în regulamentul intern, față de contractul de muncă, angajatorul are mai multă flexibilitate cu privire la stabilirea regulilor interne de acordare a acestor beneficii. (Foto: Dmitriy Shironosov / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon working office -

Studiul a sondat opiniile a peste 1.000 de profesioniști din domeniul resurselor umane (HR) și al mobilității și ale angajaților mobili din 16 țări și șase sectoare cheie, abordând diverse forme de misiuni de mobilitate transfrontalieră, inclusiv relocarea angajaților pentru muncă, călătorii de afaceri, navetă și muncă hibridă/la distanță. Foto Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon satul românesc

Din cele mai recente date Eurostat cu privire la salariul minim lunar, reiese că România (cu puțin peste 600 euro) se poziționează printre ultimele țări din UE, pe locul 20 din 22, doar înaintea Ungariei și Bulgariei, pe o scară a acestui indicator cuprinsă între 2.387 euro în Luxemburg și 399 euro în Bulgaria. (Foto: Emanuel Tanjala / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

office vague

Obligațiile fiscale ce derivă din obținerea unor premii, indiferent de natura lor (în bani sau în obiecte), în astfel de campanii, sunt însă mai puțin cunoscute de către cumpărători. Este foarte important de menționat aici că aceștia pot avea anumite obligații fiscale. (Foto: Ievgeniia Pidgorna / Alamy /Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon bebelus si parinte

Dacă anul 2022 vă găsește în postura de viitoare mamă, care urmează să intre în curând în concediul de creștere și îngrijire a copilului sau dacă aveți în plan o sarcină sau o adopție și nu mai sunteți la curent cu legislația, iată cele zece puncte cheie pe care ar trebui să le cunoașteți. Foto: Getty Images

Citește mai mult