Sari la continut
alt

Cristian Tudor Popescucheck icon

Este jurnalist și scriitor. După 1989, a lucrat la Adevărul, ziar pe care l-a condus până în 2005. Împreună cu o parte din redacția Adevărul, a fondat Gândul, devenind directorul noului ziar. Între 2003 și 2006, a fost președinte al Clubului Român de Presă. În 2015, a părăsit ziarul Gândul.  În prezent, este realizator al emisiunilor „Cap Limpede” la Digi24 și „Piața Victoriei” la Europa FM. A fondat Republica, împreună cu Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru. Este doctor în cinematografie și media, cu o teză pe tema propagandei și manipulării în filmul românesc, membru al Uniunii Scriitorilor și Uniunii Cineaștilor din România.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

CTP--

Greșelile, gafele, „aroganțele” lui Voiculescu nu au fost ale unui idealist animat de bune intenții, atunci le-aș fi înțeles și, poate, scuzat, au aparținut unui politican egocentric, preocupat nu de crearea de capacități ATI pentru salvarea oamenilor, ci să ia prim-planul într-o înghionteală de el provocată cu partenerii de guvernare.

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu-

În toate orașele mari ale țării sunt ieșiri în stradă. Partidul AUR, instigatorul și organizatorul acestor vânzoleli agresive, orbești, cu măști nu numai nepurtate, dar și arse pe asfalt, cu petarde detonate și peturi aruncate în jandarmi, nu are altă „soluție” la pandemie decât cretinăria „Jos pandemia!”. La strigătul ăsta de luptă, nu prea cred că virușii își vor da demisia luând-o la fugă.

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu-

Doamna doctor de la Maglavit, zisă și Îngereasa, aplică poporului român un tratament foarte bun, cu care îl curăță de maglavite. Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei și în predica ei despre oxigenul care îi omoară pe cei aflați în insuficiență respiratorie, drept care trebuie înlocuit cu mersul pe jos, nu se duc la spital decât când încep să horcăie. Iar acolo, refuză masca de oxigen și mor în 15 minute.

Citește mai mult