Sari la continut
alt

Cristian Tudor Popescucheck icon

Este jurnalist și scriitor. După 1989, a lucrat la Adevărul, ziar pe care l-a condus până în 2005. Împreună cu o parte din redacția Adevărul, a fondat Gândul, devenind directorul noului ziar. Între 2003 și 2006, a fost președinte al Clubului Român de Presă. În 2015, a părăsit ziarul Gândul.  În prezent, este realizator al emisiunilor „Cap Limpede” la Digi24 și „Piața Victoriei” la Europa FM. A fondat Republica, împreună cu Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru. Este doctor în cinematografie și media, cu o teză pe tema propagandei și manipulării în filmul românesc, membru al Uniunii Scriitorilor și Uniunii Cineaștilor din România.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

CTP--

La îndemnul „pretinului” Iohannis, așa-numita „Universitate”, și Națională, și de Apărare, analizează acuzația de plagiat ce i-a fost adusă premierului Ciucă de jurnalista curajoasă și tenace Emilia Șercan. Suntem convinși că o face la sânge, având în vedere că ei au considerat valabilă teza lt. col. Ciucă și l-au făcut doctor. Apoi, imediat, general.

Citește mai mult

 Novak Djoković

Atitudinea lui Novak Djoković față de covid a fost clar exprimată la turneul Adria Tour, pe care l-a organizat anul trecut, la Belgrad, și care a dus, în urma nerespectării regulilor sanitare, în special în timpul unui party „sălbatic”, la infectarea mai multor jucători, inclusiv Djoković. Dincolo de persoana lui, sârbul a arătat că puțin îi pasă de ceilalți. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Meryl Streep

În general, oamenii nu se uită la cer, decât ca să vadă cum va fi vremea, să-l ia martor la ghinionul lor sau să-i mulțumească pentru baftă. Altfel, pentru marea majoritate a pământenilor, cerul nopții, stelele, Calea Lactee, Cosmosul există într-o măsură mult mai mică decât un hamburger în pauza de prânz.

Citește mai mult

Craciun.

Oameni buni, români creștini, adicătelea nu venitúri păgâne, când vă puneți acum la sfânta masă de Crăciun, ca să vă împărtășiți din trupul Mântuitorului, care e Porcul, întâi de a fi Mielul, nu e nevoie să vă spălați pe mâini. Aveți de grijă doar ce vorbe scoateți pe gură între două îmbucături și un pahar de sângele Domnului.

Citește mai mult