Sari la continut
alt

Cristian Tudor Popescucheck icon

Este jurnalist și scriitor. După 1989, a lucrat la Adevărul, ziar pe care l-a condus până în 2005. Împreună cu o parte din redacția Adevărul, a fondat Gândul, devenind directorul noului ziar. Între 2003 și 2006, a fost președinte al Clubului Român de Presă. În 2015, a părăsit ziarul Gândul.  În prezent, este realizator al emisiunilor „Cap Limpede” la Digi24 și „Piața Victoriei” la Europa FM. A fondat Republica, împreună cu Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru. Este doctor în cinematografie și media, cu o teză pe tema propagandei și manipulării în filmul românesc, membru al Uniunii Scriitorilor și Uniunii Cineaștilor din România.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Cristian Tudor Popescu---

Pe acest general SRI, Dumitru Dumbravă, nu l-am întâlnit niciodată, nu-l cunosc. Cu Florian Coldea am stat de vorbă de un număr de ori. Mi s-a părut un tip rațional și dedicat meseriei sale, lucrul cu informațiile. Când a ieșit la iveală că ditamai șeful SRI petrecuse concedii prin insule exotice de lux împreună cu pestilențialul infractor Sebastian Ghiță, am fost destul de surprins. L-am întrebat cum a putut să facă așa ceva. Răspunsul: „Ce vreți, domnule Popescu, nu obții informații de valoare având de-a face numai cu fete de pension!...”. De atunci, n-am mai schimbat vreun cuvânt cu domnul Coldea.

Citește mai mult

Rafa a făcut un meci frumos cu Zverev, a pierdut în primul tur în 3 seturi, dar nu s-a retras. Speră să revină pe terenurile Parisului peste două luni, la 38 de ani, la Olimpiadă. Greșeam deoarece am uitat o clipă că Rafa pur și simplu nu se poate retrage din tenis. A te retrage înseamnă un pas înapoi. Și asta nu știe să facă. În lunga și dumnezeiasca lui viață de jucător, Nadal a jucat toate meciurile, toate seturile, toate ghemurile, TOATE PUNCTELE cu tot sufletul său uriaș. Așa a fost și cu Zverev, nu relaxat, nu zâmbind, nu așteptând să se termine partida și să fie ovaționat în picioare, cu lacrimi și aplauze cu mâinile sus, ci suferind pentru fiecare punct pierdut.

Citește mai mult

• Bășica de noroi Piedone s-a spart. De unde acum vreo lună împărățea toate sondajele, acum, potrivit propriilor ziceri, interlopul poporului nu se mai luptă decât cu pretinul său Burduja. Dar nu pentru locul 1, cum sună pălăvrăjeala, ci pentru un prețios loc 3. În schimb, cu sprijinul porcesc al CîNîN Voiculescu, a urcat Firea. Poate fac bucureștenii un exercițiu de perspectivă – cum o să fie dacă regina Voluntariului se înscăunează iar vizavi de Cișmigiu, de vreme ce primarul consort Pandele, încă în viață, și-a pus numele și prenumele pe frontispiciul unei școli, lângă ministerul Educației, călcând nu știu câte legi...

Citește mai mult

• Acest Burduja mi se pare cel mai scârbos personaj din menajeria electorală. Tânăr, spilcuit, englezit, digitalizat, se dă drept liberalul viitorului. Pentru cine îl crede. Că în loc să se lupte cu candidații stângii populiste, îl atacă sistematic pe N. Dan – candidat de dreapta care are un avans irecuperabil față de el în toate sondajele –, e un gest cinic, cu rădăcini în ceaușism. Dar că se face frate cu Piedone, complimentându-se reciproc, peste violențele verbale ale acestuia, că spune că votanții trogloditului interlop, mai periculos chiar decât cuplul Firea-Pandele, „sunt oameni de bun-simț”, asta este ticăloșie pură.

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu---

Stimați concetățeni. Dacă doriți moartea cuiva, nu vă faceți probleme: măcelăriți-l cu maceta, beți ceva, drogați-vă și dați cu mașina peste el, înjunghiați-l într-un parc, aruncați-l de la etaj, tranșați-l și lăsați-l pe câmp. Sau omorâți-l voinicește în bătaie.

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu - bun

Dl Burduja, candidatul uite-l, nu-i al PNL, s-a apucat să-l atace pe Nicușor Dan, după cum aflăm că i s-a indicat de la partid. Vasăzică, un candidat tânăr, școlit, liberal, deci, de dreapta, îl atacă pe celălalt candidat de dreapta. Nu zic că Burduja ar trebui să-i dea voturile lui Dan, dar, de pe locul 4, unde se află cu distanță mare, logic ar fi să critice candidatul de pe locul 3, în nădejdea că poate avansa un loc. Nu sunt nicidecum fan Nicușor Dan, îi văd bine punctele slabe, dar, constat că dând în el, Sebastian Burduja joacă în avantajul lui Piedone și Firea, nici el, nici PNL, neavând nimic de câștigat din asta.

Citește mai mult