Sari la continut
alt

Cristian Tudor Popescu

Este jurnalist și scriitor. După 1989, a lucrat la Adevărul, ziar pe care l-a condus până în 2005. Împreună cu o parte din redacția Adevărul, a fondat Gândul, devenind directorul noului ziar. Între 2003 și 2006, a fost președinte al Clubului Român de Presă. În 2015, a părăsit ziarul Gândul.  În prezent, este comentator la Digi24 și la Europa FM. A fondat Republica, împreună cu Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru. Este doctor în cinematografie și media, cu o teză pe tema propagandei și manipulării în filmul românesc, membru al Uniunii Scriitorilor și Uniunii Cineaștilor din România.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Halep

Ciudată căderea Simonei... Până la 6-3, 5-4, servind pentru meci, a jucat solid, fizic și tactic, a silit-o pe Konta să greșească în schimburi stânga-dreapta cu mingi lungi și liftate, deranjante pentru britanica îndrăgostită de jocul razant cu fileul și tare.

Citește mai mult

Simona Halep învingătoare

După săptămâni de pauză, dureri la genunchi, tratamente uneori la fel de dureroase, nesiguranță, o înfrângere clară în fața lui Mladenovic și victorii relativ simple la jucătoare mai slab cotate, Simona avea nevoie de un meci dur, câștigat greu. I l-a oferit puternica australiancă Sam Stosur, adversară bine cunoscută Simonei, dar greu de contracarat când îi iese jocul.

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu

IPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, dă de veste că „Nu s-ar prăbuși România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama și unul pentru țară și Biserică”.

Citește mai mult

Roger Federer

Simțeam serviciul, dreapta și reverul lui Stanimal ca pe niște lovituri de baros asupra unei opere de artă... Fiecare minge dărâmătoare trimisă de Roiger înapoi, cu simțul său de anticipație și îndemânarea unice, părea un miracol...

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu

Am și eu o curiozitate. Toți acești politicieni eroi ai luptei cu engleza cum s-or descurca, la o adică, în rusește? Ceva îmi spune că ar fi al dracului de proficienți în limba lui Putin. Deja, unii fac probabil meditații cu Ion Iliescu. (Sursa: Europa FM, Judecata de Joi)

Citește mai mult

CTP

Așa cum n-am încetat să scriu și să spun, când demonstrațiile de protest au scăzut în intensitate, nucleul mafiot al PSD va lovi prin altă parte. S-a întâmplat chiar mai repede decât credeam.

Citește mai mult

Cristian Turor Popescu

Odată cu dublarea salariilor bugetarilor de către dna ministru PSD al muncii noastre, Olguța Vasilescu, credeți că:

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu

Copiii de 7,10,12 ani pot fi prezenți la proteste, cred eu, pentru că mă gândesc la copiii de aceleași vârste care s-au dus în fața armatei pe 21 decembrie 1989 fără să le dea nimeni voie, în primul rând părinții lor. În plus, un copil de 7 ani de astăzi e mult mai implicat în lume, a văzut mult mai multe imagini cu ajutorul internetului decât văzusem eu până la 15-20 ani.

Citește mai mult

Nicolae Ceausescu

AlJazeera Media Network mi-a solicitat un text despre evenimentele din Romania. Iata-l, publicat pe site-ul AlJazeera, fireste, in engleza. Cred ca pentru cei mai multi dintre cititorii Republicii, nu e nevoie de traducere.

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu

Nu-mi place jurnalismul profetic. Există inși în meseria asta care anunță mereu ce se va întâmpla în politică, cu o rată de confirmare de 10-15% – ar fi mai rentabil, deci, să-și livreze prevestirile întoarse din start pe dos.

Citește mai mult

Ceausescu

Retragerea Ordonanței infamiei e destul pentru a șterge aroganța, disprețul, bătaia de joc ale Guvernului Dragnea-Grindeanu față de oameni?

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu

Tot ce avea de transmis PSDragnea în ora și jumătate din prețioasa viață de lider suprem a d-sale, pe care a cheltuit-o explicând lucruri elementare unor nerușinați de jurnaliști, e rezumat în râsul său plictisit, devenit spre final rânjet.

Citește mai mult

Foto CTP

În această a doua marțe neagră din istoria politică, juridică și democratică a României, mult mai neagră decât prima, puterea politică PSD-ALDE instalată prin vot a declarat război civil altei puteri independente din stat, Justiția. Și cetățenilor care, neprostiți de șpăgile de la buget promise de Dragnea și ai săi, ies în stradă de zile în șir și vor continua să iasă.

Citește mai mult

Foto CTP

Scopul fundamental urmărit de PSD prin manevra subversivă a grațierii și dezincriminării abuzului în serviciu și nepotismului nu mai poate fi deocamdată atins.

Citește mai mult

Federer vs. Nadal

„Ce-ar fi să primim de la acest Australian Open și darul cel mare, la care nici nu îndrăznesc să mă gândesc – o finală Federer-Nadal!”.

Citește mai mult

CTP

O cauză deosebit de importantă a căderii lui Ceaușescu a fost faptul că securiștii nu puteau să aibă mașini occidentale scumpe, nici vile cu 12 camere sau să-și petreacă concediile cu nevestele sau/și amantele în celebre resorturi de lux ale lumii.

Citește mai mult

Andy Murray

Un meci harrypotteresc în turul 4 al Australian Open!...

Citește mai mult

Astăzi, SRI, fostul prim-adjunct Coldea, directorul Hellvig și președintele Iohannis au comis un abuz. Asupra cui?

Cristian Tudor Popescu
Citește mai mult

Șeful operativ al SRI, Florian Coldea, trecut în rezervă pentru că...

Cristian Turor Popescu
Citește mai mult

6,9 pe scara Richter

De la „Dolce far niente” (1998) încoace, a treia dimensiune a filmelor lui Nae Caranfil, profunzimea, s-a micșorat continuu. Dacă în „Closer to the Moon” mai sunt momente încărcate cu o emoție tușantă pentru spectator, „6,9 pe scara Richter” e redus cu totul la 2 D”. E un superficiu, adică suprafață plus artificiu.

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu

Ce-a făcut SRI pentru a stopa ascensiunea din ultimii 10 ani a criminalului financiar S. Ghiță până la suma de 100 milioane euro avere personală? Sau, dimpotrivă, S. Ghiță a fost propulsat de Serviciu, de la filiera Prahova, condusă de fostul securist Păltânea, și până la contractele mănoase pe care „Copilu” le-a avut cu SRI?

Citește mai mult

CTP

Nu-mi mai amintesc de când n-am mai văzut o minunăție de film ca LaLaLand.

Citește mai mult

Considerați că Avocatul Poporului, V. Ciorbea, fost lider al PNȚCD Coposu și fost premier al României, actualmente lacheu al puterii pesediste, este un exemplar de Nereis Diversicolor, vierme-zdreanță?

Cristian Tudor Popescu
Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu

Primarul Iașiului, Mihai Chirică, vicepreședinte PSD, a declarat: „Dacă mă întrebați ca primar și cetățean, crescut lângă statuia lui Ștefan cel Mare, numirea lui Sevil Shhaideh ca premier este nepotrivită”.

Citește mai mult

Star Wars: Rogue One

George Lucas, inventatorul Star Wars, a văzut și el ultima producțiune din serie, Star Wars: Rogue One. Auzind de Republica.ro și considerându-ne adversari ai Imperiului, Mr. Lucas mi-a trimis acest text spre publicare, în interesul tuturor fanilor din România ai Războiului Stelelor. Drept care l-am tradus și vi-l transmit.

Citește mai mult

Cristian Turor Popescu

Faptul că pentru prima oară în istoria politică a României o femeie ocupă postul de prim-ministru e un lucru folositor deschiderii minților românilor. De asemenea, religia musulmană minoritară a doamnei Sevil Shhaideh poate contribui la creșterea toleranței pe meleagurile noastre majoritar ortodoxe.

Citește mai mult

Cristian Turor Popescu

Ce legatură există între asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, omorarea cu camionul, în stil Nisa, a oamenilor care beau vin fiert în târgul de Crăciun din Berlin și împușcarea a trei persoane, pe stradă, în Zurich, Elveția? 

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu

Cu 26 de ani în urmă, PSD, numit pe atunci FSN, câștiga alegerile cu un scor zdrobitor și un program cât se poate de asemănător cu cel care i-a asigurat o victorie detașată duminica trecută.

Citește mai mult

Cristian Turor Popescu

Văz că pentru prima dată în istoria alegerilor postdecembriste e trecut pe buletinele de vot, cu cerneală simpatică, un anume domn Nimeni. Personajul are un nume, trăiește undeva prin America, dar în România practic nimeni n-are habar cine și ce este.

Citește mai mult

Cristian Turor Popescu

Christiane Amanpour, jurnalista-ancoră a CNN, ne anunță că post-truth, „post-adevăr”, este cuvântul anului 2016.

Citește mai mult

Cristian Turor Popescu

Cum vă numiți dumneavoastră, doamnă? Doamna răspunde: Oana Bîzgan. Ăsta e numele dumneavoastră întreg? Doamna răspunde: Mă numesc Oana Mioara Bîzgan Gayrol. Nu e destul de mioritic? Aha. Vă numiți Gayrol. Ce nume aveți, candidații ăștia din partidul dumneavoastră, Clotilde, Gayrol, Armand, Wagner... Da` niște Radu, niște Nicolae sau Ionescu n-aveți p-acolo?

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu

Doi bani nu dau pe orice deținător al unui certificat de revoluționar. Dacă, prin absurd, aș fi avut așa ceva, aș fi rupt și aruncat public la coș actul, ca protest față de miile de escroci care și-au achiziționat eroismul la negru.

Citește mai mult

Donald Trump

De la războiul americano-hispanic pentru controlul Cubei, din 1898, un puternic curent insularist, neintervenționist, dorind Statele Unite nepăsătoare față de marile probleme ale restului lumii, a fost mereu prezent în opinia americanilor. În Primul Război Mondial, în Al Doilea, în diversele crize postbelice, oameni politici și grupuri la vârf, mergând până la președinte, a trebuit să forțeze implicarea SUA prin manipularea uneori brutală a populației.

Citește mai mult

Cristian Turor Popescu

Se împlinește un an de când, în spelunca aia de tablă unde se întâlneau sataniști și drogați să cânte cântece deocheate, oculta antiromânească a pus foc ca să-l dea jos pe Victor Ponta, cel mai premier bun, mândru că e român, și să-l pună pe Csolos ăsta, omul lui Soros, care, cu Iohannis și cu Kovesi, vinde țara la străini.

Citește mai mult

Ursul din Sibiu

Șeful Poliției Sibiu, C. Negru, și-a dat demisia, deoarece, zice el, în decurs de 12 ore a primit amenințări cu moartea la adresa lui și a familiei. S-a recepționat „un telefon anonim pe telefonul de serviciu în care mi se spunea că o să mi se răpească copiii și o să fie supuși la același tratament cum a fost tratat animalul”.

Citește mai mult

Probleme cu solicitarea președintelui Iohannis adresată Procurorului General, privind urgentarea unor dosare? Nerespectarea independenței Justiției? Stați să vedeți ce e în America

Cristian Turor Popescu
Citește mai mult

„Ciudat”. Așa a calificat președintele Iohannis „maimuța” de presă azvârlită de multiinculpatul penal Sebastian Ghiță. Vasăzică, șeful statului nu comentează batjocura ambasadei Rusiei cu suta de euro donată României pentru Cumințenia Pământului, în schimb comentează batjocura lui Ghiță la adresa DNA și a publicului românesc. „Ciudat” dă viață „maimuței”, pentru că presupune ceva ce există.

Sebastian Ghiță
Citește mai mult

Hillary Clinton vs. Donald Trump

Îmi amintesc și acum senzația de stop cerebral trăită când am văzut cifrele care îl trimiteau pe CV Tudor în finala prezidențialelor din 2000. Apoi, rușinea: mi se părea că toate țările civilizate se uită la România ca la o adunătură de triburi care pot fi prostite cu mărgele și acadele.

Citește mai mult

Elena Udrea

Doamna Elena Udrea s-a înscris la masterat în Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj. Dânsa vrea să facă asistență pastorală și vrea atât de tare, încât zice că poate se înscrie mai târziu la facultate, acum vrea să-i păstorească masteral cât mai iute pe cei tulburați emoțional, spiritual, care au nevoie acută de domnia sa.

Citește mai mult

În timp ce primarul din Voluntari se cocoța pe catedră, ca să-și transmită mesajul, primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad, i-a pus în brațe ambasadorului american la București, Hans Klemm, steagul Ținutului Secuiesc și s-au tras în poză, ca să transmită mesajul că Statele Unite îi susțin pe separatiștii din secuime.

Cristian Turor Popescu
Citește mai mult

E posibil să încapă într-un apartament de bloc ceaușistoid Turnurile Gemene, adulterul, alzheimerul, a doua venire a lui Iisus, felația, Charlie Hebdo, Bush, Obama, Putin, Iliescu, regele Mihai, comunismul, terorismul, antisemitismul, conspiraționismul, sarmalele cu mămăligă, fără să crape zidurile sub presiunea acestui kivetsch?

Cristian Turor Popescu
Citește mai mult

Simona Help

Bun meci tactic a făcut Simona Halep în fața unei adversare periculoase, finalista de Roland Garros Lucie Šafářová. Dacă te iei cu cehoaica la schimburi tari în unghiuri, dacă-i deschizi terenul, riști să rămâi blocată în bocanci în fața winnerelor pe care le expediază fulgerător, lovind devreme mingea, din față și din urcare. Ceea ce s-a și întâmplat când Simona a uitat ce are de făcut.

Citește mai mult

Dl Tobă și-a dat demisia nu pentru că ar vrea să salveze onoarea oricum găurită a Ministerului de Interne, ci pentru că premierul Cioloș a procedat corect din punct de vedere moral, punându-l în fața alternativei: ori demisionați, ori vă demit. Dacă mai era premier dl Ponta, onorabilul Tobă se striga nevinovat, cum și face, și rămânea bun în funcție.

Oprea si Tobă
Citește mai mult

Cum a ajuns Simona să fie condusă cu 4-0 și 40-30, minge de 5-0 pentru Radwańska în primul set? Statistica arăta 10 greșeli neforțate. Acestea însă pot fi de două feluri, pe care cifrele nu le precizează: active și pasive. Neforțatele Simonei erau aproape toate active, adică făcute pe lovitură agresivă, cu inițiativă, nu din străduința pasivă de a nu greși.

Simona Halep
Citește mai mult

„Felicitari d-lui ctp... A dovedit încă o data cat de vaste sunt cunoștințele sale în materie de tenis..o sa-i cer niște sfaturi cu prima ocazie când o sa am onoarea sa-l intalnesc....si poate la Tokio ne antreneaza somitatea sa. Acest text a fost publicat de dl Florin Mergea, medaliat cu argint la Rio, pe contul de Fbk al d-sale în replică la comentariul subsemnatului după meciul pierdut împotriva lui Nadal-Lopez.

Cristian Turor Popescu
Citește mai mult

A fost exact așa cum ziceam alaltăieri la Digi Sport! Lăsați-mă și pe mine să am această măruntă satisfacție de comentator de tenis: Johnson și Sock sunt puternici luați fiecare în parte, servesc constant cu peste 200 km/h și lovesc năprasnic cu dreapta, dar când îi pui la un loc mai au de învățat finețe tehnică și gândire tactică de la Tecău și Mergea.

Tecău și Mergea
Citește mai mult

În sfârșit o scânteiere în miezul de noapte în care orbecăie delegația olimpică a României la Rio: Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat în semifinalele probei de dublu, învingând Brazilia. Spun Brazilia, nu numai cuplul Melo-Soares, pentru că rar vezi la tenis o adunătură de mârlani mai agresivă decât publicul brazilian.

Horia Tecău si Florin Mergea
Citește mai mult

Părinții și-au luat copiii de mână și s-au dus să protesteze în fața Ministerului Educației. De ce? Pentru că punctul 6, subiectul I al Evaluării Naționale la matematică, le-a solicitat elevilor ceva nepermis, revoltător: să gândească.

Cristian Turor Popescu
Citește mai mult

Uniunea Europeană a fost creată, sub numele de Uniunea Cărbunelui și Oțelului, în mai 1950, ca un mecanism de prevenire a conflictelor, după cel de-Al Doilea Război Mondial. A țintit un scop politic, printr-o uniune economică

Cristian Turor Popescu
Citește mai mult

Cutărică „s-a ales cu dosar penal”. Ați auzit propoziția, prefabricatul ăsta verbal, de nenumărate ori în știrile TV, în legătură cu anchetarea a tot felul de infractori. De aceste alegeri, expresia se umple cu un contrasens superior: „S-a ales cu dosar penal – adică s-a ales primar, deși avea dosar penal”.

Cristian Tudor Popescu
Citește mai mult

3 milioane de concetățeni de-ai mei au semnat petiția inițiată de Biserica Ultrafericitului Daniel, care ar interzice căsătoria civilă între persoane de același sex prin modificarea în acest sens a Constituției.

Cristian Turor Popescu
Citește mai mult

La Bacalaureat n-am râs, nu m-am întristat, n-am tresărit, decât neplăcut impresionat, n-am empatizat și n-am detestat niciun personaj. Ceea ce n-a fost cazul cu celelalte filme ale lui Cristian Mungiu.

Cristian Turor Popescu
Citește mai mult

Judecata de joi - Europa FM

Marian Munteanu
Citește mai mult

În urma articolului despre înfrângerea echipei de tenis feminin a României în întâlnirea cu Germania, văd reacții care se leagă exclusiv de propoziția „a servit ca o handicapată locomotor” cu privire la ratarea victoriei de către Monica Niculescu în confruntarea cu Andrea Petkovic, de la două mingi de meci consecutive.

Cristian Tudor Popescu
Citește mai mult

Singura ieșire care ar mai salva aparențele pentru PNL, după ce și-a băgat mortul în casă, este un anunț al dlui M. Munteanu cum că se simte adânc în inimă lovit de internet, care i-a sărit la beregată, fără să-l lase măcar să ne dăruiască programul său secret pentru rezolvarea tuturor problemelor Capitalei.

Marian Munteanu, Alina Gorghiu, Vasile Blaga
Citește mai mult

Monica Niculescu

O pedeapsă pentru mine s-o văd pe Simona servind. Ar fi fost mai bine pentru ea să rămână Kerber tot timpul la serviciu. „She had the treatment she deserved” – „A primit ce-a meritat” spunea comentatorul (văd meciurile pe un canal străin, nu mai suport comentariile vorbeților noștri) de câte ori Simona fâlfâia câte un serviciu 2 ca să fie spulberată cu returul de nemțoaică.

Citește mai mult

Dacă a fost posibil ca matriarha chimiei românești, Elena Ceaușescu, să ajungă doctor inginer al Politehnicii din București și Doctor Honoris Causa al Institutului Politehnic Regal din Londra, și asta fără ajutorul lui Dumnezeu, cum să nu onoreze patriarhul doctor inginer în tămâie (tot chimie) Daniel știința și tehnica românească?

Catedrala Mântuirii Neamului
Citește mai mult

După Colectiv, scriam că singurul mod în care moartea celor uciși de corupție poate căpăta o noimă este trimiterea în alegerile din 2016, de către societatea civilă, a unor oameni noi și curați, care să lupte cu ștablișmentul etern al Parlamentului și primăriilor.

Marian Munteanu
Citește mai mult

Sunt destui cei care se vaită că vin peste noi musulmanii puioși, ce vor islamiza Europa – nu va scăpa nici România. Că fanaticii vor arde Biblia și ne vor împacheta femeile, iar bărbatul român, săracul, nici să urineze de-a-n picioarelea n-o să mai aibă voie.

Catedrala Mântuirii Neamului
Citește mai mult

Simona Halep

Simo și Darren, ce pereche minunată! Nu-mi amintesc să mai fi văzut în tenis o asemenea alianță între o mare războinică și un mare strateg. Redutabila jucătoare germană Julia Goerges a fost învinsă, în crâncena căldură umedă de la Miami, de Hahill!

Citește mai mult

Printre filmele nominalizate la Oscar anul acesta s-au numărat unul despre amorul lesbian, „Carol”, și unul despre transsexualizare, „Fata daneză”. Sexul în grup organizat poate fi admirat în „Love”, ultima creațiune a lui Gaspar Noé, acum pe ecrane. Deviațiile de la heterosexualitatea standard înfățișate în cinema vor acoperi curând toate paginile unui tratat de sexopatologie.

Film
Citește mai mult

„Să mi le șteargă! Să nu se mai spună că am jucat tenis pentru România. Nu mai vreau! Mâine mă duc la Federația Internațională, ca să-mi șteargă toate victoriile pentru România!”.În stilul lui inconfundabil, Ilie e supărat rău. Și are dreptate să fie, chiar dacă România înseamnă indolența și incompetența conducerii ei.

BRD Nastase Țiriac trophy 2014
Citește mai mult

Kovesi

După ce infractorii lirici (pentru că nu-i voi mai numi altfel pe cei care apelează la mila tovarășilor din Parlament) au folosit mirungerea, plânsorile, argumentul că sunt simpatici, iată că numitul Rizea comite abjecția de a pune în față un copil, ca să smulgă niscai mizericordie și niște voturi. Și reușește. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

Vorbirea făcută de președintele Iohannis în legătură cu cazul ANAF – Trustul Intact este la fel de nocivă pentru funcția prezidențială pe cât erau atacurile repetate la adresa televiziunilor A3 și A1, proferate de fostul președinte Băsescu de la pupitrul Cotrocenilor.

Klaus Iohannis
Citește mai mult

N-am scris nimic ieri despre dezastrul în fața chinezoaicei Zhang pentru că mă durea ce-o fi fost în sufletul Simonei. Știu starea groaznică pe care ți-o dă o asemenea înfrângere – în primul moment, îți vine să te lași de tenis

Cristian Tudor Popescu
Citește mai mult

Dacă Star Wars merge din trilogie în trilogie, de ce să nu răspund și subsemnatul la fel? Despre „Force Awakens” am scris două episoade până acum pe Republica.ro, firesc e ca până în Anul Nou să vină și al treilea – Republica.ro vs. Imperiu. Numai că ăsta din urmă nu mai e în termenii cronicii și criticii de film, ci ai prozei SF.

Star Wars
Citește mai mult

Paris

Intersecția rue Alibert cu rue Bichat, bistroul Carillon. Un colț de Paris până ieri obișnuit, chiar banal. Primul lucru de care dau cu ochii e un desen în cărbune pe perete, o siluetă de fată, o siluetă de băiat, în negru și alb, care se sărută îmbrățișați.

Citește mai mult

Când auzii că nu le mai dă sfinților părinți să rumege din banii statului, eram gata să-l blagoslovesc pe dl Cioloș cu un editorial pozitiv.

Uite, domnule, omul părea șovăielnic, dar e tare, să atingi BOR la activitatea de bază, adică adunarea de averi aci, pe pământ, nu în cer, cum îndeamnă Iisus Hristos, nu-i jucărie, preacuvioșii fac urât.

Citește mai mult
Subiectele zilei în presa internațională

New Yorker: Poveștile SF ale lui Albert Einstein

Albert Einstein nu a luat premiul Nobel pentru teoria relativității. Și asta pentru că filosoful francez Henri Bergson, cu mai multă popularitate la acea vreme decât Einstein, i-a calificat talentele de fizician drept unele literare, similare cu ale lui H.G. Wells care a scris Mașina timpului. Cum s-a revanșat Einsten, citiți în New Yorker.

Citește articolul original

Time: 17 cărți fundamentale recomandate de Bill Gates

Este cel mai bogat om de pe planetă, are un program planificat pe minute, dar tot își face timp să citească o carte pe săptămână. Preferințele sale, inventariate de revista TIME merg, în principal, înspre nonficțiune. Gates citește despre cum națiunile se pot dezvolta inteligent sau care sunt varietățile de semințe care pot salva milioane de oameni de la înfometare.

Citește articolul original