Sari la continut
alt

Cristina Meteacheck icon

Cristina Metea, director juridic Microsoft Romania, cu preocupari legate de cloud computing, protectia datelor si conformitate. Membru în echipa de conducere Microsoft România.


Articole publicate check icon

Noul Regulament cu privire la Protecția Datelor cu Caracter Personal, valabil din 2018

"Ce mă fac cu maldărul de documente arhivate pe hârtie?" Nu există un răspuns general valabil despre cum să procedați cu identificarea și organizarea datelor, fie că sunt pe suport electronic sau pe hârtie, astfel încât să asigurați conformitatea cu noul Regulament, valabil din 2018. Cert este că cele mai multe dintre obligații se aplică pentru ambele situații, iar datele trebuie prelucrate în mod legal și protejat, indiferent de mediul de stocare (foto: Getty/ Guliver Images).

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon data protection

Să ne imaginăm un scenariu comun, în care posibilele situații de risc de expunere a datelor cu caracter personal sunt la tot pasul, însă cu tehnologia potrivită, toate aceste riscuri pot fi adresate și ameliorate, dacă nu chiar eliminate. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

protectia datelor personale

40 milioane de date despre carduri bancare și 70 milioane de date cu caracter personal au fost raportate în 2014 de Home Depot drept compromise în urma unui atac cu malware, același malware care în 2013 a atacat sistemele marelui retailer american Target, accesând sistemele companiei prin credențialele furate de la un furnizor de servicii care le asigura mentenanța aparatelor de aer condiționat. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Date cu caracter personal

Chiar și un mic restaurant, cu 5 angajați, trebuie să se asigure că utilizează pe propriile PC-uri sisteme de operare care sunt încă susținute de producător (adică au încă acces la așa numitele patch-uri de securitate), că are programe de protecție față de atacuri malware și că protejează accesul la baza de date prin parole corespunzatoare. Cu cât complexitatea businessului crește și volumul sau tipul de date personale colectate este mai ridicat, cu atât aceste obligații de securitate au un nivel mai complex (Foto: Getty/Guliver Images).

Citește mai mult

Protecția datelor cu caracter personal

Regulamentul prevede amenzi foarte drastice: până la 20 milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globală, oricare din aceste două limite este mai mare. Orice companie care își face bine temele și implementează cerințele Regulamentului poate câștiga puncte bune în imagine, utilizând această conformitate în mesajele către propriii clienți în campaniile de promovare (Foto: Getty/ Guliver Images).

Citește mai mult