Sari la continut
alt

Septimius Pârvucheck icon

Septimius lucrează la think tank-ul Expert Forum în domeniul bunei guvernări și alegerilor. Are o experiență de peste șapte ani în coordonarea proiectelor de activism civic și monitorizarea alegerilor. Este trainer experimentat și coordonează de patru ani Școala pentru Democrație, un proiect dedicat tinerilor și profesorilor care vor să se implice activ în spațiul public. 


Articole publicate check icon

Secție de vot din Republica Moldova

Însă am avut ocazia să vedem secții de votare organizate în cele mai exotice locuri: Casa de Cultură a Feroviarilor, în mijlocul căreia erau plantați palmieri de peste 15 ani, Centrul de Cultură și Istorie Militară sau Spitalul de Psihiatrie de la Costiujeni, o instituție înființată în 1892 ca spital pentru alienații mintal cu colonie agricolă.

Citește mai mult

vot

Ne confruntăm constant cu presiunile pe care politicienii locali sau primarii le pun pe membrii secției de votare și pe alegători, cu falsificarea sau numărarea în mod incorect a voturilor la finalul zilei, în etapa de centralizare, necunoașterea și deci nerespectarea regulilor de către membrii birourilor electorale.

Citește mai mult