Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Căsătoria dintre o femelă și un mascul homo. Sapiens?

   Sfinții părinți fac socoteala semnăturilor adunate pentru baterea în cuie în Constituție a cuvintelor bărbat și femeie cu privire la căsătorie. N-am nicio îndoială că vor strânge mai mult de 500.000, așa cum a trasat sarcină Ultrafericitul Daniel, Bossul BOR. Nu se propune aruncarea homosexualilor de pe clădiri, după modelul ISIS, dar relațiile conjugale între indivizi de același sex sunt văzute ca un păcat care va distruge neamul românesc.

Firește, Biserica are dreptul, ca orice asociație de cetățeni, să susțină o inițiativă de schimbare a Constituției României. Dar și subsemnatul, în calitate de cetățean, am dreptul să pun niște întrebări. De pildă:

1. Cauza scăderii constante a populației României este homosexualitatea? Sau faptul că, din pricina condițiilor economice și de calitate a vieții, precum și din alte motive, cuplurile heterosexuale fac mai mult sex decât copii? Sau plecările masive în străinătate ale românilor?

2. Mărturisesc că i-am simpatizat pe homo bărbați de când eram tânăr: datorită lor, îmi rămâneau mie mai multe fete frumoase și, pe atunci, toate fetele aveau farmecul lor. Întreb, carevasăzică: dacă homosexualitatea e o deviere de la actul sexual normal, sexul anal sau oral între o femeie și un bărbat e normal?

3. BOR poate avea o reglementare internă prin care să permită oficierea slujbei de căsătorie numai între o femelă și un mascul de homo sapiens. Statul nu se poate opune, ceremonialul religios aparținând Bisericii și celor care cred în ea.

Dar cu ce drept vrea BOR ștergerea din Constituția după care ne conducem toți, credincioși și noncredincioși, hetero și homosexuali, onaniști, fetișiști sau abstinenți, plătitori de impozite, a posibilității ca două persoane de același sex să încheie un contract civil, numit căsătorie sau altfel, în urma căruia partenerii să beneficieze de drepturi de reprezentare, locative, patrimoniale, de moștenire etc.? Nu înseamnă asta o încălcare a drepturilor omului?

4. Homosexualitatea, zice Sfânta Scriptură, e diavolească, dar care este orientarea sexuală a Diavolului? Subsemnatul cred că Nefârtatul e bisexual, deoarece ne-o trage tuturor, bărbați și femei, fără discriminare. Aș vrea însă și opinia unor credincioși sau teologi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult