Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cioloș, către un comentator de pe Facebook care îl trimitea înapoi la Bruxelles: „Nicio grijă, nu merg nicăieri. Mai am treabă aici”

Cioloș pe Facebook

„Mergeți înapoi la Bruxelles!”, i-a scris un comentator premierului Dacian Cioloș pe Facebook. 

„Nicio grijă, nu merg nicăieri. Mai am treabă aici”, i-a răspuns acesta.

Schimbul de replici a avut loc după ce premierul a postat pe rețeaua de socializare stadiul în care se află măsurile de debirocratizare și a anunțat că în viitor urmează să fie adoptate măsuri ce vor simplifica lucrurile în zona de fiscalitate și în mediul de afaceri.

„La numai două luni de la adoptarea primului pachet pentru simplificare, începem să vedem primele rezultate: mai puține documente pe care oamenii trebuie să le aducă la instituții, mai puține drumuri la ghișee, mai puține cheltuieli. Am discutat ieri cu miniștrii în cadrul unei ședințe de Guvern suplimentare despre progresele făcute, pentru că există progrese in mai multe domenii: eliminarea cerinţei de depunere a copiilor legalizate după documente, acceptarea copiei după buletin în format electronic, solicitarea cazierului de către instituții direct unităților de poliție.

De asemenea, am stabilit care vor fi pașii următori, iar în acest sens vom veni în curând cu propuneri consistente și pentru zona de fiscalitate și mediu de afaceri”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Mergeți la Oficiul de burse al Ministerului Educației, să vedeți acolo ce snop de legalizate li se cer studenților... Incredibil. De ce? Hm... chiar vreți să vă spun. Bine, vă spun: fiindcă este extraordinar de multă prostie în țara asta, există plăcerea de a-l umili pe cetățean, cu orice preț și ori de cîte ori se ivește ocazia.
    • Like 0
  • Caracteristic. Vad in comentariile de pe FB, inclusiv in ceea ce priveste replica data de Ciolos, respectivului... conturile sunt false, ori numele, ori imaginea... si-mi vine sa constat ceva simplu... dragilor PSDisti, UDMRisti, PNL-isti, ALDE-isti, si altele... fiti macar curajosi si nu va ascundeti dupa perdea... !
    • Like 1
    • @ Regis Roman
      Valentin check icon
      Românul dă cu bidineaua în oricine. Să nu ne iluzionăm că apoliticii iubesc politicul.
      • Like 0
  • Valentin check icon
    Exerciţiul: Numiţi un prim-minstru bun din 1991 până în 2016. Exerciţiul nr. 2: Pe baza căror realizări îl consideraţi bun? Succes!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult