Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dublul Simona Halep-Darren Cahill bate bâta!

Recunosc că mă calcă pe nervi jocul primitiv al găligancei Karolína Plíšková. Lovește de parcă ar avea în mâini o bâtă de baseball, mereu plat și cât poate de tare, fără vreo finețe tehnică, fără tactică, cu creierul lăsat la vestiar. Simona a ajuns la 5-1 în primul set, aplicând singura strategie posibilă: defensivă elastică îndârjită, cât mai multe mingi retrimise Plíškovei, pentru ca aceasta să expedieze, în fine, torpila, de cele mai multe ori afară.

Dar nu eram liniștit. De la cehoaică putea veni oricând o serie de „bâte” reușite, în fața cărora n-ai ce să faci. Ceea ce s-a și întâmplat.

La încă 5-4 și serviciul, Simona l-a chemat pe Darren Cahill. Din prima clipă când l-am auzit pe acest australian liniștit, anul trecut, discutând cu Simona, m-a convins că știe ce face și ce spune. Dar ce-am văzut și auzit acum frizează geniul în meseria de antrenor. Știți ce i-a spus Simonei? N-a umplut-o de indicații tehnico-tactice și îndemnuri mobilizatoare, a început cu o frază simplă: „Nu cred că e cel mai important meci din cariera ta, ce zici? E un bun antrenament pentru meciuri mai importante, așa că urmărește-ți jocul, bagă în teren primul serviciu, mai mult efect la al doilea și caută să intri în ritmul tău, oricât de tare ar lovi ea. Nu-i o dramă dacă pierzi prima minge din ghem, nu-i o dramă nici dacă pierzi ghemul ăsta. Tu fă-ți jocul tău”.


Ca atinsă cu o baghetă magică, Simona s-a limpezit, s-a relaxat și a câștigat ghemul la avantaje și setul, fără să-i tremure mâna.

Setul 2 a curs aproape la fel. Simona s-a distanțat la 4-2, iar Plíškovei, priindu-i starea „Nu mai am ce pierde”, i-a intrat iarăși o serie de „plătici” imparabile și a egalat la 4. Cu problemele la piciorul stâng, din meciul cu Garcia, rezolvate ca prin minune, Simona a rezistat fizic și psihic, reușind să facă 6-5 și serviciul.

Și, din nou, a apelat, cu încredere, la antrenor (trecute sunt vremurile când mă agitam văzând că nu-i cheamă pe Fissette sau Ioniță...).

Darren a venit spre bancă într-un stil care m-a rupt de admirație: agale, cu pași moi, ca un negru prin Bronx, când toți antrenorii aleargă ca să câștige timp de discuție. A mutat geanta Simonei, s-a așezat tacticos și a întrebat-o: „Joci ghemul pe mâna ei, sau pe mâna ta?”. Magnific: să nu-i impui jucătoarei nimic într-un astfel de moment, s-o lași pe ea să aleagă, să-i dai, cea mai mare realizare a unui mentor, senzația că știe ce are de făcut indiferent ce joacă adversara.

După care, a bătut ușor pumnul cu Simona, s-a ridicat și a plecat.

Iar Simona s-a ridicat și a câștigat.

Nivelul rezultatelor lui Simo de anul acesta depinde de mulți factori, dar de unul sunt sigur: Simona Halep a întâlnit omul vieții ei în tenis.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult