Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona, învingătoare în tangoul erorilor

„Indiferent cum o să joc mâine cu Kerber, trebuie doar să câștig” a spus Simona la sfârșitul bătăliei cu nr. 2 al Germaniei, Andrea Petkovic, conștientă că azi a câștigat jucând departe de nivelul ei maxim.

Când e vorba însă de echipa națională a României, o victorie chinuită valorează mai mult decât una superbă într-un turneu individual. Și Halep, și Petkovic au fost instabile, cu un grafic de joc ca al unei inimi cu extrasistole: momente de ritm susținut, cu lovituri speciale, urmate de căderi consternante, greșeli neforțate cât cuprinde și forțări neinspirate.

Simona a căzut și la propriu în primul set, când conducea clar, dar glezna stângă nu pare grav afectată, a fost, cum spune și ea, mai degrabă o sperietură. Nu din cauza asta, la 6-4, 5-4, când servea și putea să închidă partida, a făcut un ghem catastrofal, cu două duble greșeli și greșeli neforțate, pierzând apoi setul în tie-break. 

A doua jumătate a setului decisiv a fost un tango al erorilor, la care însă era greu să râzi. Simona face break și conduce cu 4-2. Dar, iarăși, pur și simplu nu e în stare să-și câștige serviciul, Andrea prinde curaj și 4-3. E rândul nemțoaicei să se aiurească la serviciu și al Simonei să expedieze 2-3 lovituri marca Halep world class: 5-3.

Încă o dată, te ia capul: Simona servește prost, se enervează, vociferează spre banca noastră și spre tavanul sălii, pierde ghemul.

Din fericire, Petkovic își face și ea „datoria”, pripindu-se și trimițând afară o minge cu trei sferturi de teren liber: 15-40. Simona strânge din dinți, apasă cu dreapta cât poate și Petkovic cedează.

Simona merită laude pentru că a alergat mult, a tras de ea, a reușit să-și compenseze greșelile prin efort. Punctul obținut astfel e mare, pentru că Irina Begu fiind învinsă clar de nr. 3 mondial, Angelique Kerber, un 2-0 pentru Germania după prima zi nu știu cum mai putea fi remontat.

Așa, mâine vom avea două meciuri foarte strânse, Halep-Kerber, Petkovic-Begu și ceva îmi spune că rezultatul final îl va decide întâlnirea de dublu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult