Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

SiMonica iese cu fruntea sus

Simona Halep

Am pierdut partida cu Cehia de la scorul de 7-6, 4-4 și 40-15 pentru Simona, aflată la serviciu, în primul meci, împotriva Plíškovei. Dacă Simona câștiga atunci în 2 seturi, am fi câștigat și întâlnirea, cu 3-0 sau 3-1. Așa, la 2-2, fără Niculescu și Begu în echipa de dublu, n-am avut nicio șansă în fața puternicului cuplu Strýcová – Plíšková.

Ceea ce nu înseamnă că echipa SiMonica nu merită felicitări. Aflată departe de cea mai bună formă, Simona a tras cu dinții împotriva Kvitovei, nici ea la nivelul care a consacrat-o, a servit bine și a ținut mingea în teren cu mare risipă de energie. Astfel de bătălii se câștigă cu inima și Simona a reușit să rămână îndârjită până la ultima minge, în vreme ce Petra a cedat în ultimul sfert de oră. O victorie a Simonei Halep pentru România.

Monica a făcut tot ce era omenește posibil, cu mijloacele ei, ca s-o destabilizeze pe Plíšková: scurte miraculoase, slaisuri, efecte, lifturi, loburi. A alergat ca o fondistă în proba de 10.000 m. Încordarea voinței i se citea dureros pe față.

Ca și Simona, a fost susținută exemplar de tribunele de la Cluj.

Din nefericire, Plíšková și-a păstrat calmul, ținută foarte bine în frâu de remarcabilul căpitan nejucător Petr Pala, și a servit constant năprasnic din înălțimea celor 1,86 m. Aici s-a făcut diferența: Monica n-a mai reușit seriile de servicii bune din meciul cu Kvitová, a făcut 6 sau 7 duble greșeli și a pierdut peste 60% din punctele jucate cu al doilea serviciu.

Cehia, campioana mondială pe echipe, a învins greu, dar meritat. România iese cu fruntea sus și cu perspectiva unor parcursuri cel puțin la fel de bune în Fed Cup. La fete, avem echipă, avem valoare!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult