Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Europarlamentarul Traian Ungureanu: „Adversarul e înăuntru. Criza refugiaților arată că nu suntem în stare să ne apărăm”

Europarlamentarul Traian Ungureanu spune că atentatele petrecute marți la Bruxelles sunt un eșec al forțelor de securitate belgiene și europene. 

„Există 19 forțe de poliție și securitate belgiene care se calcă pe picioare și asta spune tot. La rândul lui, guvernul belgian se străduie să țină aceste forțe cât mai slab finanțate, dar același lucru îl fac și celelalte guverne europene care au hotărât că forțele de menținere a ordinii, de securitate, trebuie să fie primele la tăiat de fonduri. La fel fac și politicienii, și colegii mei europarlamentari care de ani de zile se străduiesc să demonizeze orice formă de supraveghere, de monitorizare și de activitate a serviciilor de informații, sub pretextul protecției personale. Rezultatul s-a văzut astăzi”, a declarat Traian Ungureanu pentru Republica.ro

Europarlamentarul este de părere că atacurile teroriste de marți reprezintă un eșec al Uniunii europene în ansamblul ei. „De câte ori a fost vorba de terorism, de terorismul islamic, evident, de islamiști, de ghetourile musulmane din marile orașe europene, întotdeauna atitudinea a fost: Noi suntem adevărata problemă, și nu ei. Acum se vede mai bine, criza refugiaților arată că nu suntem pregătiți să ne apărăm nici măcar frontierele, darămite orașe cu milioane și milioane de oameni. Suntem într-un moment crucial și atentatele de la Bruxelles vor schimba multe”, spune Traian Ungureanu.

Simpla întărire a măsurilor de securitate de pe aeroporturi nu va fi, în opinia lui, suficientă: „Pentru că ținte sunt atâtea, pentru că adversarul este înăuntru și este foarte greu de supravegheat. Până la urmă teroriștii implantați în ghetourile musulmane au toate avantajele, toate atuurile și toate cărțile în mână, forțele de securitate pot spera doar că se vor afla la locul potrivit la momentul potrivit. Nu poți apăra toate locurile în același timp. Serviciile de apărare trebuie să câștige întotdeauna, teroriștii trebuie să câștige doar o dată”.

Traian Ungureanu spune că Bruxelles-ul era de ani buni o pepinieră europeană de islamiști. „Marile ghetouri musulmane din Bruxelles sunt crescătorii de teroriști, atent mângâiate pe frunte de autoritățile comunale, de autoritățile orășenești, de guvernul belgian, de opinia promovată de media. Bineînțeles, întotdeauna noi avem ceva să ne reproșăm, și nu acești oameni exemplari, care trebuie înțeleși întotdeauna și lăsați în plata domnului să facă ce vor”, crede el.

Află mai mult:

Bilanțul actualizat al victimelor

Cristian Tudor Popescu: Bomba umană din Europa explodează în serie

Corespondență din Bruxelles: Serviciile secrete au eșuat, soldații sunt niște păpuși înarmate, belgienii „still pissing”

Am înghețat când l-am auzit pe prim ministrul Belgiei când a spus: „Ceea ce ne așteptam să se întâmple s-a întâmplat”. Corespondență din Belgia

Imagini care surprind atacul terorist din aeroportul Zaventem din Bruxelles:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Parca recitesc gargara media din anii 70:

    http://datagraver.com/thumbs/1300x1300r/2016-01/we-terrorism-deaths.png
    • Like 0
  • check icon
    Europarlamentarul Traian Ungureanu vorbind despre terorism seamănă cu domnul Dan Puric vorbind despre românism. Ambii simulează perfect înțelegerea fenomenului și au o agendă clară.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult