Sari la continut
alt

Bogdan Rațiucheck icon

Bogdan Rațiu este profesor MERITO, membru al ANPRO - Asociația Națională a Profesorilor de Română „Ioana Em. Petrescu”, cu preocupări în domeniul didacticii limbii și literaturii române (poate fi găsit și www.bogdanratiu.ro)


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Elevi urcând scările

Știu că ne dorim ca elevii să gândească critic, dar, ce să vezi, îi evaluăm prin itemi necritici. Absolvenții primesc un text nonficțional, aproximativ 500 de cuvinte, în care oferă un sinonim, identifică idei sau detalii clar prezentate în text, fac una-două inferențe simple, iar cel mai lung răspuns are 50 de cuvinte. Foto - Inquam Photos

Citește mai mult

Elevi liceu

Nu știu cine și-a asumat această decizie de a transforma predarea limbii române în limbă străină. Aș fi sperat într-o dezbatere publică pentru a discuta cum se poate realiza echitate în studiul limbii oficiale a țării pentru toate minoritățile, care e viziunea României referitor la limba maternă, cum se poate racorda disciplina la aceleași teorii/abordări macro din domeniul lingvisticii, al istoriei literare, al metodicii și cum pregătim profesorii într-o astfel de perspectivă.

Citește mai mult