Sari la continut
alt

Corina Mîndoiucheck icon

Corina Mîndoiu este Partener Asociat, Impozit pe venit și contribuții sociale, Asistență Fiscală și Juridică, EY România.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon mari averi

Agenția Națională de Administrare Fiscală și-a anunțat intențiile de control al averilor mari din România, pe fondul intensificării eforturilor sale de a colecta, în totalitate și la timp, cât mai multe venituri către bugetul de stat. (Foto: Astronaut Images / Caia Image / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon IT-ist

Din 1 ianuarie 2023, microîntreprinderile din România, clasificate astfel potrivit criteriilor din Codul Fiscal, trebuie să aibă cel puțin un angajat cu normă întreagă pentru a rămâne în această categorie și a beneficia astfel de cota de impozit pe venit de 1% şi nu de impozit pe profit. (Foto: Konstantin Kolosov / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

vaccinat - Foto: Robert Ghement / EPA / Profimedia)

Guvernul a decis recent, pentru a stimula vaccinarea, să acorde tichete de masă celor ce se vor vaccina cu schema completă de aici înainte, iar pentru cei care sunt deja vaccinați, a prevăzut posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani. (Foto: Robert Ghement / EPA / Profimedia)

Citește mai mult

filing taxes - Foto Guliver/Getty Images

Este din ce în ce mai clar că vigilența autorităților fiscale se va concentra cel mai probabil, în viitorul apropiat, pe creșterea numărului de acțiuni de control și verificări la adresa persoanelor fizice – contribuabili. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult