Sari la continut
alt

Cristian Curuscheck icon

Cristian Curus este jurnalist, cu o experiență în presa scrisă de 15 ani. A lucrat la România liberă, este membru al Academiei Europene de Film și fondator al singurului festival de film dedicat călătoriilor din România, Hip Trip Travel Film Festival


Articole publicate check icon

Sevilla -

Sevilla, mijlocul lui decembrie, aproape 20 de grade Celsius pe la prânz. Probabil cea mai bună alegere din ultimii zece ani pentru oraș gazdă a galei premiilor Academiei Europene de Film din punctul de vedere al tuturor celor prezenți în capitala Andaluziei – cineaști, actori, actrițe, critici de film, jurnaliști, membri ai Academiei. (În imagine, regizorul Armando Iannucci//Foto: Gisela Schober / Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Alexandra Boberly

Este prima dată în ultimii ani când președintele Academiei Europene de Film încearcă să semnaleze pasarea ștafetei - fie și numai declarativ momentan - tinerei generații. Și când spunem tineri nu mă gândesc la cineaști sub 30 de ani, ci la un spectru mai larg între 20 și 50 de ani. (În imagine: Alexandra Borbely//Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult