Sari la continut
alt

Iancu Gudacheck icon

Iancu Guda este responsabil pentru dezvoltarea liniilor de servicii ca Director General al Coface Credit Management Services, acumulând o experiență de peste 12 ani privind managementul riscului de credit în cadrul companiei. Din anul 2013 este lector asociat la Institutul Bancar Român, unde predă cursuri de analiză financiară avansată și finanțe corporative în cadrul programului CEFA. De asemenea, începând cu anul 2017, Iancu este autorizat de către ASF pentru poziția de Administrator Independent în Consiliul de Administrație al BRD Asset Management. 


Articole publicate check icon

companie

Multe dintre sectoarele care înregistrează și cele mai mari scăderi ale veniturilor în ultimul deceniu (ex: lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor (-43%) sau activități de editare a ziarelor (-66%)) înregistrează un nivel foarte ridicat al pierderilor pe parcursul anului 2017. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Harta autostrazi

Într-o economie de piață capitalistă, cu o istorie recentă de aproape trei decenii, mediul de afaceri românesc pare să fie într-o continuă experimentare și, în același timp, într-un decalaj din ce în ce mai mare comparativ cu economiile dezvoltate.

Citește mai mult

companie - ingrijorare

Problema finanţării deficitare a companiilor active în România constă în creșterea gradului de îndatorare pe termen scurt în contextul extinderii semnificative a creditului furnizor. Acest fenomen crește vulnerabilitatea companiilor la majorarea costului de finanțare și amplifică riscul de contagiune dintre companii. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Om de afaceri preocupat

Este foarte important ca fiecare companie să-și cunoască anticipat „spațiul de manevră”, respectiv capacitatea de restructurare. Mai exact, pentru o mai bună previziune a necesarului de numerar, orice companie trebuie să anticipeze gradul de acoperire al cheltuielilor monetare prin veniturile încasate. Mai mult, aceste estimări trebuie realizate în condițiile adverse ale unei viitoare, din ce în ce mai probabile, recesiuni economice. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

companie sedinta

Un proiect de investiție cu profitabilitate mică nu face sens din punct de vedere economic, dacă investiția este semnificativă, riscurile sunt majore și costul de finanțare este volatil. Vorba unui prieten, antreprenorii care se implică în asemenea proiecte de investiții joacă minesweeper cu ochii închiși pe o miză foarte mică. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

oameni afară

Limitările cognitive și biasurile emoționale caracteristice antreprenorilor români au jucat un rol major în definirea strategiei greșite pentru afacerile acestora, fiind una dintre cele mai comune cauze pentru intrarea în insolvență a firmelor românești. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult