Sari la continut
alt

Iarina Tabancheck icon

Iarina Taban este fondatorul Programului Educațional Ajungem MARI pentru copiii din centrele de plasament și medii defavorizate. Din 2014 echipa Ajungem MARI a atras mii de voluntari care să le fie alături copiilor instituționalizați pe termen lung. Voluntarii îi ajută să învețe cu drag, să descopere lumea din afara centrelor, să își dezvolte abilități, să își urmeze talentele, să crească MARI, fericiți, responsabili și independenți. În prezent în program sunt 2.200 de copii și 1.600 de voluntari care devin pentru ei prieteni, profesori și modele. 


Articole publicate check icon

Voluntar Ajungem Mari

În decembrie 2013 toate colegele din micul birou erau foarte entuziasmate: urma să facem pachete cu cadouri pentru copiii din centrele sociale cu care abia începusem să lucrăm! Am ales cu atâta poftă și bucurie dulciurile care ne trezeau cele mai frumoase amintiri, toată lumea era un zâmbet. Până am ajuns la primul centru și am văzut cum picii aveau în brațe încă două pungi cu dulciuri, pe care le țineau strâns, cu putere, și le păzeau ca pe ochii din cap.

Citește mai mult

Ajungem Mari

Aveam 25 de ani când am fost copleșită de prima mea vizită într-un centru de plasament. M-a tulburat plânsetul continuu al unui copil de 3 ani, despre care am aflat apoi că fusese adus acolo în urmă cu o săptămână. După ce mamă l-a abandonat la naștere, asistentul maternal căruia i-a fost încredințat l-a abandonat și el.

Citește mai mult