Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Blestemul trufiei

Cât de bine cunosc greșeala blestemată pe care a făcut-o Monica! Am comis-o și eu când eram tânăr... Dar ca o jucătoare cu experiența și inteligența Monicăi Niculescu să-și descarce energia psihică strigând și gesticulând victorios în neștire la scorul de 6-0, 6-5 și 40-15, pentru că reușise un as și avea două mingi de meci, n-aș fi crezut...

Regula de fier a profesionismului în tenis spune că trebuie să rămâi concentrat până când vine adversarul să-ți strângă mâna. E nu numai trufaș, ci și periculos să te comporți ca și cum ai fi câștigat deja, indiferent cu cât conduci. Or, Monica era și la un scor pe muchie, nefiind deloc exclus ca Petkovic să poată răsturna situația în câteva secunde...

Ceea ce s-a și întâmplat. După nesăbuitul ei răcnet prematur de triumf, depresurizată psihic, Monica a servit ca o handicapată locomotor. A pierdut fără drept de apel cele două mingi de meci, ghemul și tie-break-ul la scor de maidan. Setul decisiv n-a mai fost decât agonia unui sfârșit previzibil în fața unei Petkovic mult mai puternică fizic.

Păcat. Altfel, toată prețuirea pentru finețea în joc și dăruirea cu care a luptat Monica.

În ce-o privește pe Simona Halep, e trist să ne amăgim cu scuze gen glezna, bandajul prea strâns ș.a.

Problema Simonei noastre ține tot de trufie: nu vrea să învețe.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult