Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

E România lor contra România noastră. Ieșiți la vot!

vot - Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

România este țara în care au loc anual (datele la nivel de 2016, Eurostat):

- 247 crime cu premeditare (un român din 100.000 este ucis anual de un criminal);

- 483 de tentative de crimă cu premeditare (cam trei români din 100.000 sunt victime anuale ale acestor tentative de crimă);

- 1.800 de violențe de natură sexuală (nouă persoane din 100.000, de regulă femei, cad victime unor agresori sexuali);

- 940 de violuri (cinci femei din 100.000 sunt violate);

- 92.000 de furturi se întâmplă anual (466 de cazuri de furt la 100.000 de locuitori).


Suntem țara în care cazurile de furt s-au dublat în numai opt ani, de la 41.874 furturi în 2008 la 92.099 în 2016. Suntem țara în care agresiunile sexuale și violurile rămân sus de tot ca rată și ca rată comparativ cu alte țări din jur.

De exemplu, suntem țara în care rata violurilor este de mai mult decât dublă față de Polonia (2,08 în Polonia și 4,76 în România, 2016). În care rata furturilor e dublă față de Polonia. În care rata criminalității e aproape dublă față de Polonia (1,25 la noi și la ei 0,67). Am fost pe locul 4 în UE în 2015 la rata criminalității.

Suntem țara în care între 2008 și 2016 au avut loc:

- 3.156 de crime cu premeditare;

- 4.455 de tentative de crimă cu premeditare;

- 14.304 violențe de natură sexuală;

- 8.404 violuri;

- 666.645 furturi.

În jur de 700.000 de cazuri în care au fost implicate victime. În ultimii opt ani. Puțin ani. Multe victime. Oameni dintre noi. Oameni care suferă. Oameni care nu uită. Nu ar trebui să uite. Oameni care așteaptă. Ce așteaptă? Dreptate până la capăt! Nu „dreptatea” lor... Dreptatea noastră!

Ieșiți la vot!

Dacă ați fost victime în ultimii ani la așa ceva, ieșiți la vot! Dacă știți pe cineva victima unor astfel de fapte, ieșiți la vot! Dacă credeți că nu vă afectează acum sau în viitor, ieșiți la vot! Vă înșelați stând acasă. Că ați fi în siguranță. E doar întâmplare sau chestiune de timp. Statistica e îngrozitoare. Nu vă mai lăsați cumpărați pe pungi pline cu nimicuri. E o iluzie că vă e bine sau vă va fi mai bine!

Poate acum înțelegeți și de ce avem în România un partid nou: al violatorilor, hoților, criminalilor, agresorilor sexuali! De ce avem o coaliție a penalilor interesată, vezi Doamne, de soarta unora din pușcării. Interesată de ce înghesuială e acolo. Interesată să îi despăgubească, nu să îi pună la muncă! Să le dea drumul mai repede din închisori! După ce ne-au violat și furat semenii...

E România lor contra România noastră. A celor care nu furăm, nu violăm, nu agresăm. Care suntem victime. Victimele lor...

Ieșiți la vot!

Până nu e prea târziu...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Cei care nu vor ieși la vot înseamnă că sunt masochisti .Le place să fie conduși și abuzați de Hoții României.
    • Like 1
  • În unele state încă mai există pedeapsa cu moartea sau pedepse pe viață pentru unele infracțiuni considerate grave. Credeți că acolo nu se mai produc astfel de infracțiuni sau că s-a produs o scădere a procentului de comitere a infracțiunilor de acest gen ?!? Biblia, cartea de căpătâi a lumii creștine are, atât în vechiul testament cât și în noul testament un set de 10 porunci menite a reglementa viața bunului creștin, precum și o zugrăvire înfricoșătoare a pedepselor care-i așteaptă pe răii creștini în eternitate. I-a oprit acest lucru pe creștini să mai producă infracțiuni, să mai purceadă la războaie și genocid tocmai în numele creștinismului ?!? Tendința de reglementare excesivă a vieții individuale și sociale, aplicarea de pedepse cât mai aspre pentru infracțiuni, categorisirea gravității infracțiunilor după cum „bate vântul” politicii nu a rezolvat, nu rezolvă și nu va rezolva niciunde și nicicând eradicarea răului din noi.
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Dar educatia poate schimba toate cele enumerate de dvs
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Parțial îți dau dreptate, eradicarea răului din voi este imposibilă, de asta e mai bine dacă stați voi după gratii. Cât despre pedeapsa cu moartea, hai să fim serioși, nu este tot aia cu mersul la vot. Dialectica asta găunoasă nu pre ține pe aici.
      • Like 1
  • Ada check icon
    Bravo autorului pt articol !
    P.S. : aici se mai pun cei care au murit in spitale , cei care nu au avut bani de spaga, cei care au mers cu medicamente de acasa, cei care au fost umiliti in institutiile publice, cei carora nu li-i sa facut dreptate (cu dreptatea in mana), cei care au asteptat dreptatea divina ( dupa ce au trecut pe la dreptatea umana ), etc.
    Si pt toatea acestea ( pe care fiecare dintre noi le stim si le vedem ) trebuie sa iesim la vot.
    • Like 2
    • @ Ada
      Delia MC Delia MC check icon
      Corect. Aș vrea însă să se facă mai mult să nu mai ocupăm locuri "fruntașe " la: mortalitate prin cancer de col uterin, incidență la tuberculoză, rujeolă, prin infecții intraspitalicești ( care să se mai și raporteze căci cei abilitați nu o fac ), sarcini la adolescente, eradicarea șpăgii, etc.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult