Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Guvernul ia startul la alergare. Ministrul Lipă: Mai mulți din staff-ul premierului și-au exprimat dorința să participe

maraton

Câțiva dintre membrii Guvernului și ai staff-ului premierului Dacian Cioloș vor lua startul, pe 3 aprilie, la o cursă de alergare care va fi organizată în București. Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, unul dintre ambasadorii cursei, ne-a confirmat că a avut primele discuții cu o parte dintre oficialii guvernamentali pasionați de sport.

„Și-au exprimat dorința mai mulți membri din Guvern, nu numai miniștri, dar și persoane din staff-ul premierului și-au exprimat dorința să participe la cursă. Acum facem un apel către cei interesați. Deocamdată nu am confirmările cu cine participă”, a declarat pentru Republica.ro ministrul Sportului, Elisabeta Lipă. 

Ministrul Sportului a precizat că se va număra printre cei care vor lua startul în cursa care va fi organizată în Piața Constituției. Elisabeta Lipă a obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase Olimpiade, a fost de 25 ori campioană a României. În anul 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj.

Între oficialii guvernamentali cunoscuți pentru pasiunea lor pentru alergare se numără Dragoș Doroș, noul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Dragoș Pâslaru, consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului și Valentin Mircea, șeful Corpului de control al primului-ministru.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • si nu vad care ar fi problema.... sa participe cat mai multi si cat mai cunoscuti.... vad ca de la partidele asa zis istorice nu se inghesuie nimeni sau sunt prea batrani si bolnavi....
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult