Sari la continut

Ion Iliescu a ținut oamenii să fie uciși pe străzi ca „să nu se creeze suspiciuni”

Pe 18 decembrie, 1997, se declanșa cercetarea de către Parchet în legătură cu cei omorâți în decembrie 1989. Puteți urmări 27 de minute din confruntarea pe care am avut-o atunci cu fostul președinte în emisiunea lui Marius Tucă. Am revăzut-o după declarațiile de acum ale dlui Iliescu și, credeți-mă, merită.

Fragmentul începe la minutul 15:11 și se termină la 42:30.

.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mie mi se pare mai relevant fargmentul si mai ales zambetul aprobator scapat de sub control al lui Iliescu, in intervalul 1.19.30 -- 1.19.49. ultima secunda reprezinta de fapt zambetul secolului si a sfidarii revolutiei din 1989.
  • Like 0
  • Acest fost presedinte este intruchiparea lui Stalin
   • Like 0
   • @CTP: Si cu ideea manipularii tehnologice a maselor pe data de 21, mai sunteti inca de acord? Ati aflat mai multe intre timp despre asta?
    • Like 0
    • Iliescu a afirmat despre sine de curând ca e un "brand".. Pt asta ar trebui sa plătească in primul rand, ca sa lase Romania sa descopere adevăratele brand uri..
     • Like 0
     • Multe revelaţii. Multe. Dar ce credeaţi? Că Revoluţia era a noastră? Să fim serioşi, ce mulţime putea face faţă unui batalion înarmat? Cu ce_? Cu trandafiri şi pietre! Revoluţia a fost, în realitate, o revoltă a SIE si SRI! SIE prin membi a fost cumpărat de către trei puteri, restul este apă de ploaie! Armata a dat din colţ, în colţ. Normal. Morţii credibili trebuiau văzuţi. Treceţi peste naivitate... şi vedeţi presiunile de azi la care România este supusă în plan intern, nu extern, că deja este vândută. Urmăriţi traiectoria şi ce ni se sugerează: suntem europeni, uitaţi de starea nativă, primitivă sau vreţi să deveniţi legionari, antieuropeni, nedemocraţi, aculturaţi etc... aici e jocul cel mai subtil...
      • Like 0
      • Oare ce pedeapsă poate primi tovarășul Ion Iliescu, pentru că a luat 25 de ani (și mai bine) din viața a 20 milioane de români?
       • Like 1
       • Totul ar fi fost istorie daca romanii si viata lor ar fi fost schimbata in bine dupa jertfele/crimele lui decembrie '89! Realitatea arata insa ca noi nu am iesit din comuism nici azi iar, in utimii 26 de ani am trait cu noii conducatori/dictatori neocomunisti, mai avari si mai feroce ca cei din epoca Ceausescu, cu singura exceptie numita E.C. pe care l-a adus la Cotroceni "strada" - adica societatea civila. Dupa esecul sau, asigurat de sistem, romanii au fost masacrati - la figurat - fara nici un scrupul de noii comunisti care au supt la aceeasi tata - liberali sau socialisti - si pe care sistemul ii tine in fata la fel ca Bula pe bunica-sa moarta in geam pentru a-i lua pensia! Iar "sistemul" este un balaur cu 7 capete, pe mumele ei de botez sau de fata - "oculta mondiala" care face si desface si desigur asasineaza si la propriu oameni nevinovati - in traducerea de azi, sirieni. Asa ca Iliescu "a fost" o simpla veriga de pe meleagul nostru in acest mecanism mizerabil care conduce lumea!
        • Like 0
        • Ma mir ca d- lui CT Popescu i-a scapat o intrebare simpla cu care sa-l "incuie" pe Iliescu, si anume ; de ce Iliescu si ai lui nu au incercat nicio negociere, constrangere etc cu N Ceausescu, imediat dupa arestare, adica pe 22 dec '89 la ora 17 00 ? Desigur, era foarte probabil ca NC sa-i trateze cu aroganta. Dar difuzarea unui simplu film de 2-3 minute in care sa apara NC si din care sa reiasa ca Pingelica este retinut de noua autoritate, i-ar fi putut determina pe presupusii lui sustinatori (teroristii !) sa renunte la lupte. Cum adica ? Il capturezi pe comandantul suprem al taberei inamice si nu te folosesti in nici un fel de acest avantaj ? In mod evident, au avut nevoie de cele trei zile de lupte (!) pentru a aparea ca eroi-salvatori, precum si pentru se intelege intre ei si, in final, pentru a crea un motiv de asasinare a lui NC fara ca acesta sa mai compara intr-un proces autentic in care ar fi putut sa le reamintesca noilor democrati multe dintre".realizarilii " lor comune, din anii de glorie.
         • Like 0
         • Te apuca scârba când vezi de unde venim, in ce cloacă mizerabilă neo stalinista ne am trăit tinerețea.. Domnu Popescu daca v ați deranjat sa ne spuneți ca Iliescu e criminal, mersi. Știam. Desi o proba in plus nu strica niciodată..
          • Like 0
          • Mie mi se pare, din pacate ca totul (ma refer la emisiunile TV)e facut pentru a mai detensiona supararea maselor cu privire la facatura care a fost revolutia(in alte tari schimbarea regimului s-a facut in mod civilizat, numai la noi dupa atat mizerie indurata, mai ales in marile orase, am mai meritat sa si moara oameni nevinovati) , ca dovada, emisiunea aceasta e facut la 7 ani de la revolutie si tot acolo suntem si acum, l-au mustruluit pe Iliescu de ochii maselor, dar dosarele revolutiei tot superficial au fost tratate...gata, vorba ceea istoria e lunga, viata noastra e scurta, daca macar ne-am putea concentra(mass media, guvern, educatie, munca, cercetare) pe ce se-ntampla acum si sa se schimbe nivelul de trai al oamenilor acum, ca nu ne mai facem noi sperante sa se pedepseasca cei vinovati de facatura aceea teatrala care s-a numit revolutie. Ridicol si sinistru in acelasi timp, asta a fost evenimentul. Cine l-a numit pe Ceausescu la conducere a fost cel care si-a batut joc de acest popor. Poporul roman merita un conducator mai elevat, chiar si daca era comunist, dar ar fi ridicat alta stacheta intelectuala a natiei...Macar ca a trebuit sa trecem prin comunism, cum li s-a intamplat si altor tari, dar sa mai avem si un cismar la conducere a fost degradant !!!
           • Like 0


           Îți recomandăm

           Aglomerație la Metrorex București

           Fotografiile și apoi filmulețele postate marți de internauți oferă toate motivele pentru demiteri în masă la Metrorex București și la ISU. Oare când se joacă de-a exercițiile din plastic, în bătaie de joc și cheamă televiziunile să ne spună că totul este sub control, fac simulările cu mii de oameni în stația de la Victoriei? (foto: Ileana Andrei)

           Citește mai mult