Sari la continut
alt

Anabella-Gloria Niculescu-Gorpincheck icon

Anabella-Gloria Niculescu-Gorpin a obținut doctoratul în filologie la Universitatea din Manchester, Marea Britanie și este cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti” al Academiei Române. A beneficiat de stagii de cercetare și burse în străintate (Polonia, Italia, Belgia, Maria Britanie, etc.) si este alumna a programului Fulbright Senior Scholar (2019). A publicat în domeniul lingvisticii, dar are o mare pasiune pentru teatru și viața culturală. 


Articole publicate check icon

Omul care a văzut moartea

Un spectacol de teatru e o lume condensată, o picătură din esența vieții, care îți înmiresmează viața pentru o oră, două sau trei. Apoi ieși din sala de spectacol și te reîntorci la viața ta, ideal mai bogat, sau măcar puțin transformat și cu o stare de bine. Am acest sentiment aproape de fiecare dată când merg la teatru.

Citește mai mult

 Teatrul Dramaturgilor Români

În lumea cuprinsă de goana după informații, după știri, după breaking news, după orice poate crește audiența și ratingul posturilor de televiziune, a postărilor de pe Facebook, a blogurilor și a altor forme de social media, Jungla TéVé este pariul pe care Teatrul Dramaturgilor Români îl câștigă într-o perioadă în care toți ne temem, cu răsuflarea tăiată, de știrea că teatrele se închid iar. Foto: Facebook Teatrul Dramaturgilor Romani

Citește mai mult