Sari la continut
alt

Dosare Secrete check icon

Spunem povești știute și mai puțin știute, care s-au petrecut cu zeci sau sute de ani în urmă. Cercetăm arhivele, publicațiile vechi și scoatem la lumină oamenii și faptele lor. Nu judecăm istoria, doar o povestim, încercând să reconstituim delicat fațetele trecutului. Ne găsiți aici: https://www.facebook.com/DosareSecrete/


Articole publicate check icon

carte Mama si copilul

Emil Căpraru s-a născut pe 27 septembrie 1923 în comuna Mihăiţa, judeţul Dolj, în familia unui ţăran înstărit care avea 30 – 40 de hectare de pământ. Părinţii săi au avut trei băieţi, primul dintre ei va ajunge medic, cel de-al doilea născut a fost ales să aibă grijă de gospodăria părintească, iar mezinul avea să devină inginer.

Citește mai mult

Zizi Lambrino și Carol Mircea

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe Paul Lambrino la 3 ani și 4 luni cu executare în dosarul Ferma Băneasa, fiind găsit vinovat pentru infracțiunea de cumpărare de influență pentru intrarea în posesie a unor terenuri, neavând niciun drept legitim pentru a cere retrocedarea acestora și provocând un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.

Citește mai mult

Jean Clunet

„(…) Pe jumătate îngropat în zăpadă, în spitalul său îndepărtat, aproape izolat de restul lumii, înconjurat de niște asistente medicale eroine și de acești sfinți care sunt surorile Sfântului Vincent de Paul, Jean Clunet s-a luptat eroic, fericit că poate să facă acest lucru chiar când lupta era mai grea. Vorbea despre primăvara care va veni, spunea că visul cel urât va dispărea când liliacul va înflori. Clunet nu a văzut liliacul înflorind”. Regina Maria a României, Le Figaro, 4 septembrie 1917 (Imagine: Gallica.fr)

Citește mai mult