Sari la continut
alt

Florin Bădițăcheck icon

Florin Bădiță este activist, trainer și consultant în domeniul datelor deschise. Militează pentru transparența în spațiul public, până în prezent trimițând peste 5.000 de cereri pe legea 544/2001. După tragedia din Colectiv a înfiintat comunitatea Corupția ucide, cu scopul dezvoltării gândirii critice și educarea publicului asupra efectelor pasivității în fața faptelor de corupție.

Colaborează cu Rise Project și Casa Jurnalistului pe partea de Data Science.

A fost consultant pentru Banca Mondială, este membru în coalitia pentru date deschise, a colaborat cu ARACIP pentru realizarea unui raport de cercetare privind învățământul preuniversitar din România, este pasionat de statistică, vizualizare date, GIS precum și educație non-formală, iar în acestă privință a fondat grupul Nefiresc, ține ateliere de pictură, ateliere despre sustenabilitate. Poate fi găsit pe baditaflorin@gmail.com , fb.com/BaditaFlorin sau pe https://www.linkedin.com/in/baditaflorin.


Articole publicate check icon

Spatii verzi

Prețul pentru întreținerea spațiilor verzi a crescut în medie cu 75%, în 2015,comparativ cu anul 2010. În anumite orașe creșterea prețului a fost cu 1050%, cum este cazul orașului Codlea din județul Brașov, care a ajuns să plătească 1,4 milioane de lei, de la 123.621 lei, cât costa întreținerea spațiilor verzi în 2010. (ADP Sector 4)

Citește mai mult

Deszapezire - Inquam Photos

În perioada noiembrie 2015-aprilie 2016 am trimis către toate orașele, municipiile, primăriile de sector din București, precum și Municipiul București în baza legii 544/2001 un număr de zece cereri ce vizau cheltuirea banului public și identificarea faptelor de corupție folosind statistica. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult