Sari la continut
alt

Ioana Bâldea Constantinescucheck icon

Ioana Bâldea Constantinescu este jurnalistă, scriitoare și traducătoare. A realizat interviuri cu David Lodge, Jonathan Safran Foer, David Mitchell, Andrew Solomon, Evgheni Vodolazkin, Richard Flanagan, Ludmila Ulițkaia, Guzel Yakhina, Elizabeth Gilbert, Isabel Allende, Jhumpa Lahiri, David Grossman și mulți alții. A tradus din engleză Povestea lui Peter Iepurașul, de Beatrix Potter, Malala și creionul magic, Carton, de Doug TenNapel și din franceză volumul 12 creatoare care au schimbat istoria, de Bertrand Meyer-Stabley. În 2015 a publicat, la Humanitas, volumul de proză Dincolo de portocali, iar în 2017 a apărut, la aceeași editură, romanul Nautilus, urmat, în 2019, de Poveste pentru Maria, la Nemira, volum nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România. A publicat, de asemenea, proză scurtă și eseu în antologiile Selfie (Editura Arthur, 2018) și Dragă Virginia (Black Button Books, 2019).

Din octombrie 2020 este Brand Manager al Editurii Corint. În același an a lansat ioanabaldea.com, o platformă de întâlniri, interviuri, reflecții și intersecții de idei, mai mult sau mai puțin culturale.


Articole publicate check icon

Monica L. Smith

„Pentru specia noastră, orașul e ceva șocant de nou. Ne-am adaptat foarte repede, însă, la viața trăită printre necunoscuți – acesta este motivul pentru care cred că experiența contemporană în care locuiești la oraș nu se schimbă fundamental”, spune arheologul.

Citește mai mult

Femeie citind

Dacă m-ar întreba cineva dacă se poate trăi fără citit, aș spune că da. Categoric. Și asta în condițiile în care cititul e parte din identitatea mea, personală și profesională, dintotdeauna. Se trăiește, însă, cu mai puțin orizont, cu o perspectivă îngustată, cu un minus de nuanță, de lexic interior, de șarjă discursivă. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult