Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

O erezie monstruoasă

Având în vedere că programul de guvernare a fost prezentat de ayatollahul PSDragnea ca un soi de Cuvânt al Domnului, ca Ideea Giuce a lui Kim Ir Sen sau o cuvântare a lui Ceaușescu, ce trebuie respectate cu sfințenie „din scoarță-n scoarță”, încălcarea lui nu e o blasfemie, o erezie monstruoasă? Și n-ar trebui ca PSDragnea să convoace grupurile parlamentare ale Partidului pentru o moțiune de cenzură care să doboare guvernul Grindeanu, deoarece nu dublează „lefurile la oameni”, așa cum zice Programul Profetului Liviu?

„Finanțele ne-au comunicat cât e anvelopa pe care o au pregătită pentru anul acesta, au mâncat câteva categorii de bugetari cărora li s-au făcut deja creșteri. Atunci a trebuit să ne reorganizăm un pic…” zice dna ministru L.O. Vasilescu. Întrebarea este: exprimarea „au mâncat” o veni din limba franceză, cu care dna Olguța e mai familiară decât cu engleza, de la manquer, a lipsi? Sau, dacă e vorba, ca în interpretarea lui Nae Ipingescu, de a mânca literalmente Finanțele poporul, or s-o înghită și pe-asta câți oare dintre votanții PSD?

Câte amânări ale dublărilor de salarii credeți că mai anunță guvernul până în Crăciun?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Poate ati fost sanatosi in perioada care a trecut de la victoria triumfala a PSD . Daca ati fi fost sanatosi ati vi observat, probavil, ca se intampla ceva cu alocarile de la CSMB. Fondurile alocate s-au subtiat si se termina in primele zile ale lunii. Se pare ca politica PSD este sa ne reduca prin suprimare fizica - asta ca sa le ajunga banii pentru promisiunile nesimtite facute in campanie. Acum serios - ma intreb si va intreb - oare aceasta politica de alocare de fonduri nu este anti-constitutionala, nu incalca dreptul fundamental la sanatate ? Nu ar trebui sa se auto- sesizeze Avocatul Poporului ( asta daca nu este ocupat cu apararea si cosmetizarea liderului suprem, recte Dragnea )
  • Like 0
 • Poate ati fost sanatosi in perioada care a trecut de la victoria triumfala a PSD . Daca ati fi fost sanatosi ati vi observat, probavil, ca se intampla ceva cu alocarile de la CSMB. Fondurile alocate s-au subtiat si se termina in primele zile ale lunii. Se pare ca politica PSD este sa ne reduca prin suprimare fizica - asta ca sa le ajunga banii pentru promisiunile nesimtite facute in campanie. Acum serios - ma intreb si va intreb - oare aceasta politica de alocare de fonduri nu este anti-constitutionala, nu incalca dreptul fundamental la sanatate ? Nu ar trebui sa se auto- sesizeze Avocatul Poporului ( asta daca nu este ocupat cu apararea si cosmetizarea liderului suprem, recte Dragnea )
  • Like 0
 • Iar o luam de la capat?Am auzit si rasreauzit sloganul ca PSD nu-si respecta programul de guvernare.Inclusiv maririle de salarii promise!In lume nici un guvern nu reuseste sa-si respecte 100% promisiunile!Despre ce vorbim?In mod normal nici nu trebuia o noua lege a salarizarii.Vor urma lupte "fratricide" intre categoriile de bugetari...Care e mai muncitor...Care e mai important...Care merita mai mult...Si vom gasi o mie de specialisti,sindicalisti,comentatori care-si vor da cu parerea!Si sa ne aducem aminte ca in vechime vracii erau dintre oamenii simpli si nu primeau mai nimic!...Tratau pe oricine.Fara spaga.Fara vila la Monaco sau aiurea.Unde am ajuns?Ce fel de societate construim?Fara nspemii de lei salariu nu pot sa te servesc/tratez,ca bugetar?
  • Like 1
 • Cri check icon
  Dintotdeauna PSD a fost pe primul loc in intrecerea socialista a promisiunilor populiste facute de toate partidele.
  Pe de alta parte, necesitatea unor salarii decente pentru bugetari este de domeniul evidentei.
  Spre deosebire de angajatii fortelor de represiune si de justitie ale Statului, dascalii si medicii nu au spreriat niciodata pe niciun politician sau parlamentar, astfel ca, spre deosebire de procuror, ofiter SRI sau judecator, dascalul si doctorul vor continua sa aibe salarii mizerable.
  In ochii politicienilor, importanta au doar institutiile de forta ale Statului; scoala, sanatatea sau cultura mai pot astepta pentru ca ele nu pot persecuta sau aresta politicieni, nu pot sa influenteze sau sa falsifice alegerile politicienilor.
  • Like 1
 • De la acești indivizi nu ne putem aștepta la nimic bun, o dovedesc din ce în ce mai mult pe măsură ce trece timpul.
  Speram sa nu creeze derapaje macroeconomice grave care sa readucă dureroase "tăieri" salariale ca în 2008-2009...Cine uita istoria e condamnat sa o repete!
  • Like 0
 • Gy check icon
  Am vazut ca Tericeanu, dar mai sunt si altii, spun ca salariile din invatamant sunt OK, pentru ca se lucreaza doar 4-5 ore pe zi si sunt vacante. Asa au fost platiti profesorii, de 27 de ani. Acum probabil au profesorii pe care i-au platit, care lucreaza doar 4-5 ore pe zi, adica fara sa se pregateasca pentru a doua zi, chiar daca manualele se tot schimba, nu corecteaza lucrari, teze, nu fac pregatire pentru examene,nu fac activitati cu clasa, iar in vacante stau acasa ca nu au bani de concediu. Interesant cum tot oameni care nu au prea invatat la scoala se pricep. Sa nu ne miram de rezultatele pe care le obtinem de atatia ani. Adevarul este ca politicienilor nu le pasa de copiii nostrii, altfel nu se explica, cum in 27 de ani nu au facut nimic. Chiar le convine o populatie neinstruita. E usor de condus.
  • Like 2
  • @ Gy
   Tariceanu are numai "calitati" negative dar una NU o are: lipsa de scoala! Aici va contrazic, scoala are, dar degeaba!
   • Like 1
  • @ Dumitrescu Ioan Catalin
   Aș fi curioasă de unde v-ați luat informațiile... S-ar putea să greșesc, dar din câte știu, domnul Tăriceanu (pe care cu rușine recunosc că l-am votat) a avut un parcurs școlar submediocru. Citez din presa vremii: în clasa a XI-a G la actualul Colegiu Sfîntul Sava, anul școlar 1968-1969 are pe trimestrul I media 5 la Română, media 5 la Economie politică, 5 la Fizică, 6 la Chimie, media 4 la Biologie și la Matematică. În trimestrul II, 4 la română și fizică, promovează cu greu în ultimul an de liceu. Repetă în schimb al doilea an de facultate la Hidrotehnică. Contraziceți-mă cu probe, dacă puteți. V-aș fi recunoscătoare, mi-aș mai spăla din rușine. Nu cred însă că puteți,
   • Like 1
 • Gy check icon
  Daca mai amana de doua ori marirille de salarii, pot intra in urmatoarea campanie electorala cu acelasi program "mariri de salarii si pensii".
  • Like 1
  • @ Gy
   Genial! Scrieti repede ideea asta lui Dragnea ca sa stea relaxat!
   • Like 0
  • @ Gy
   Acetic dreptate d-le Tudor,Dar ce ne facem cu votantii lor?...
   • Like 0
 • Gy check icon
  Dragnea ne arata cum poti face ce vrei intr-un asa zis stat de drept. Pui oameni aserviti si omori institutiile. Sa ne uitam doar ce a ajuns acum CCR-ul.
  • Like 0
 • Cred că ar trebui să fie o lege împotriva exprimărilor ambigue la nivel de miniștrii, președinți, dar e bine și hazliu cum ați încercat să-i dați de cap. Nu are sens, mai ales pentru sectorul privat majoritar, să fie crescute salariile bugetarilor – imediat vor crește prețurile. Avea sens atunci, mult mai mult sens decât clădirile de sticlă, strada și autobuzul 331 care trecea pe lângă Arcul de Triumf...
  • Like 0
 • Magneto check icon
  Tara asta e ca o masina condusa de niste tambalagii aroganti care trag de ea pana pica, n-o duc niciodata la un service adevarat si o inchiriaza constant altora care o exploateaza fara mila. Mai vine cate unul ii fura cate o roata in miezul zilei, dar nu-i nimic, merge si in 3. Mai dau un silicon pe bord si o calca asa in 3 roti si cu geamurile deschise - are motor bun dom'le !!
  Numai ca masina asta la care ne uitam in ce hal a ajuns e a noastra si n-o reparam acum, o lasam asa .. poate nepotii se vor ocupa de ea. Nici pe aia care ne fura rotile ziua in amiaza mare nu-i potolim. Au pistoale...
  • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult