Sari la continut
alt

Mihai Schiaucheck icon

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a lucrat șase ani la Gândul, după care s-a reorientat către marketing online. Este pasionat de călătorii, ajungând din Islanda până în Gibraltar și din Portugalia până în Taiwan. Se consideră cel mai mare fan Dr. Alban din lume.


Articole publicate check icon

Foto Mihai Schiau

Când am fost la Tokyo, acum cinci ani, unul dintre primele obiective pe care le-am vizitat a fost statuia lui Hachiko, din gara Shibuya. Hachiko a fost un câine din rasa Akita Inu, rămas în memoria japonezilor, și mai apoi a întregii lumi, prin faptul că și-a așteptat stăpânul în același loc timp de zece ani, după ce acesta a murit. Foto Mihai Schiau

Citește mai mult

Scris de mână

S-a născut în anul 1927, într-o familie de țărani din comuna Ludoș (județul Sibiu), însă a avut șansa să facă facultatea la Sibiu și apoi să se mute în București. A lucrat în Ministerul Minelor, în care a ajuns la un moment dat numărul doi în ierarhie, s-a pensionat la sfârșitul anilor '80 și tot atunci a devenit bunicul meu.

Citește mai mult

Leo Iorga

Anul 2019 va fi retro sau nu va fi deloc. Cel mai probabil, asta și-au spus organizatorii de concerte din România, având în vedere că anul acesta au avut loc câteva festivaluri 80s - 90s în premieră. Dacă majoritatea au fost în orașe mari, precum București sau Timișoara, unul s-a „ascuns" într-un loc greu de găsit chiar și pe Google Maps. (Foto: unsitedemuzica.ro)

Citește mai mult

Tineri discuta într-un pub

Vinerea trecută, când eram cu o prietenă în Fabrica, deja complimentasem berea, iar prin frig tocmai venisem împreună. Spre norocul meu, a salvat ea conversația cu o replică pe care probabil că o să încep să o folosesc și eu: "Ai auzit de Big Talk?". Spre rușinea mea, nu auzisem și nici nu am putut să îmi dau seama din prima despre ce este vorba. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult