Sari la continut
alt

Mihai Schiaucheck icon

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a lucrat șase ani la Gândul, după care s-a reorientat către marketing online. Este pasionat de călătorii, ajungând din Islanda până în Gibraltar și din Portugalia până în Taiwan. Se consideră cel mai mare fan Dr. Alban din lume.


Articole publicate check icon

harta razuita

Nu sunt în tabăra celor care spun că avem „cea mai frumoasă țară", dar nici nu pot fi de acord că „nu ai ce vedea". Dacă aș fi fost străin și aș fi primit același cadou, probabil că mi-aș fi dorit să dau cu moneda și peste țara asta și să îmi îmbogățesc experiența cu o amintire de dincolo sau dincoace de Carpați.

Citește mai mult

Mihai Schiau - FB

Povestea merită spusă, în primul rând ca să îmi aduc eu aminte peste ani cum a fost, dar și pentru că, de când a început pandemia, am citit foarte puține mărturii ale celor care s-au infectat. Vocea negaționiștilor, a unora deveniți "doctori" cu diplomă de Facebook și a altora speriați peste măsură s-a auzit mai tare, acoperind de multe ori părerile avizate ale experților. Între toate acestea, au loc și relatările reale, obiective, ale celor care sunt prezentați la TV doar ca niște numere într-un bilanț zilnic. (Foto: Facebook Mihai Schiau)

Citește mai mult

Foto Mihai Schiau

Când am fost la Tokyo, acum cinci ani, unul dintre primele obiective pe care le-am vizitat a fost statuia lui Hachiko, din gara Shibuya. Hachiko a fost un câine din rasa Akita Inu, rămas în memoria japonezilor, și mai apoi a întregii lumi, prin faptul că și-a așteptat stăpânul în același loc timp de zece ani, după ce acesta a murit. Foto Mihai Schiau

Citește mai mult

Scris de mână

S-a născut în anul 1927, într-o familie de țărani din comuna Ludoș (județul Sibiu), însă a avut șansa să facă facultatea la Sibiu și apoi să se mute în București. A lucrat în Ministerul Minelor, în care a ajuns la un moment dat numărul doi în ierarhie, s-a pensionat la sfârșitul anilor '80 și tot atunci a devenit bunicul meu.

Citește mai mult