Sari la continut
alt

Mihai Schiaucheck icon

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a lucrat șase ani la Gândul, după care s-a reorientat către marketing online. Este pasionat de călătorii, ajungând din Islanda până în Gibraltar și din Portugalia până în Taiwan. Se consideră cel mai mare fan Dr. Alban din lume.


Articole publicate check icon

Masa goala

În capul mesei, cum intrai pe ușă, stătea bunicul. Făcea salata, șprițul pentru soția lui și sucul pentru ceilalți patru, din sirop de vișine și sifon. Tot el era responsabil și cu bancurile la adresa celei care i-a fost alături mai bine de 58 de ani: găluștele din zeamă erau „obuze”, iar sarea pesemne că „s-a scumpit” dacă lipsea din farfurii. (Fotografie generică Getty Images)

Citește mai mult

Steagul României pe cer

„Bunica mea a venit în SUA din România, când era tânără. A trăit în Philadelphia și, până a învățat limba engleză, mergea la cumpărături numai la magazinul italienesc. Spunea că n-a avut niciodată vreo problemă să se înțeleagă cu italienii americani". Acesta este doar unul dintre zecile de mii de comentarii la un clip pe YouTube despre limba română.

Citește mai mult

harta razuita

Nu sunt în tabăra celor care spun că avem „cea mai frumoasă țară", dar nici nu pot fi de acord că „nu ai ce vedea". Dacă aș fi fost străin și aș fi primit același cadou, probabil că mi-aș fi dorit să dau cu moneda și peste țara asta și să îmi îmbogățesc experiența cu o amintire de dincolo sau dincoace de Carpați.

Citește mai mult

Mihai Schiau - FB

Povestea merită spusă, în primul rând ca să îmi aduc eu aminte peste ani cum a fost, dar și pentru că, de când a început pandemia, am citit foarte puține mărturii ale celor care s-au infectat. Vocea negaționiștilor, a unora deveniți "doctori" cu diplomă de Facebook și a altora speriați peste măsură s-a auzit mai tare, acoperind de multe ori părerile avizate ale experților. Între toate acestea, au loc și relatările reale, obiective, ale celor care sunt prezentați la TV doar ca niște numere într-un bilanț zilnic. (Foto: Facebook Mihai Schiau)

Citește mai mult