Sari la continut
alt

Florin Negruțiucheck icon

De 18 ani în presă. Reporter politic mai întâi la Curentul, apoi, din 2005, la Gândul. În ultimii trei ani, redactor-șef la Gândul. În prezent, realizator al emisiunii „În fața ta”, la Digi24. Cercetător timp de 10 ani la Institutul de Lingvistică din București. Bursier Freedom House (2003), Marshall Memorial Fellowship (2012), Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (2012), International Visitor Leadership Program (2013). Fondator Republica.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

contoar de gaze

Unii spun că Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul și asemănarea lui. Alții spun că, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu ca să-și aline frica de moarte. În orice parte v-ați afla, înțelegeți, prin urmare, că relația omului cu Dumnezeu este una sacră, care vine din setea omului de înalt. Faptul că niște reprezentanți ai Bisericii desacralizează și trivializează această nevoie a omului de sacru nu poate decât să ne întristeze.

Citește mai mult

Yachtul lui Usmanov

Buzunarele lui Putin sunt așa numiții oligarhi, supuși acum sancțiunilor internaționale. Rusia este o plutocrație sau o cleptocrație, în care puterea este exercitată de un grup restrâns de oameni foarte bogați, ajunși multimiliardari din monopolizarea (adică jefuirea) resurselor naturale, cu binecuvântarea lui Putin. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Diana Sosoaca -  Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Senatoarea Șoșoacă și încă trei fârtați (Coarnă, Tobă și cu Lasca) s-au dus la Ambasada Rusiei să negocieze „pacea de la București” și „neutralitatea României”. Ambasadorul Kuzmin spune că a ascultat „partea română”, după care le-a explicat musafirilor lui că „negocieri de pace” au loc deja în Turcia. A fost un fel de a-i trimite la plimbare pe cei patru pacifiști, care vedem că s-au dus la ruși ruble și s-au întors copeici. (Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult

Ruși nevinovați

Toată lumea „știe” ce vrea Putin, puțini se întreabă ce vor rușii. Altfel spus, este Putin un nebun solitar cu degetul pe „butonul nuclear”? Poate fi singur tras la răspundere pentru crime de război în Ucraina? Poporul rus este sau nu este complice la crimă?

Citește mai mult