Sari la continut
alt

Florin Negruțiucheck icon

De 18 ani în presă. Reporter politic mai întâi la Curentul, apoi, din 2005, la Gândul. În ultimii trei ani, redactor-șef la Gândul. În prezent, realizator al emisiunii „În fața ta”, la Digi24. Cercetător timp de 10 ani la Institutul de Lingvistică din București. Bursier Freedom House (2003), Marshall Memorial Fellowship (2012), Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (2012), International Visitor Leadership Program (2013). Fondator Republica.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Babasha la Coldplay

Furtuna iscată imediat după concert în mediul online, cu luări de poziție intransigente și definitive, are ceva din epopeea eroic-comică a luptei românilor cu infamul Dracula, singurul motiv pentru care mulți străini știau de existența României în lume. Să ne relaxăm, așadar, înaintea concertului de diseară, în care Babasha ne promite că va face un show și mai și. Și va cânta și Coldplay. (Foto: Marco Badea)

Citește mai mult

Marcel Ciolacu îmbrățișare Gabriela Firea

În ceea ce privește opoziția internă, Marcel Ciolacu ne-a arătat că uneori trebuie să pierzi ca să câștigi. Înfrângerea lui Firea înseamnă victoria lui Ciolacu. Victoria zdrobitoare a lui Nicușor Dan la București o afectează doar pe Gabriela Firea, puțin spre deloc PSD sau pe Marcel Ciolacu. Dimpotrivă, primăriile de sector - cele care au de fapt grosul bugetelor - trec de la USR la PSDNL. (Foto: George Călin/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Expoziție Brâncuși Paris

M-am uitat apoi ore întregi „pe repeat” la această frântură de viață, emoționat de căldura acelui moment pe care pelicula a păstrat-o și după 92 de ani. Este doar una dintre micile comori (sunt peste 200 de exponate) care se găsesc în marea expoziție retrospectivă pe care francezii i-o dedică marelui sculptor născut în România.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult