Moștenire de la bunici. La noi la țară nu se arunca nimic, nici măcar cenușa
De la bunici știu că a arunca pâinea e un păcat. Cine a asistat la ritualul făcutului pâinii la țară înțelege de ce. (Foto: Profimedia Images)
Citește mai mult
De 18 ani în presă. Reporter politic mai întâi la Curentul, apoi, din 2005, la Gândul. În ultimii trei ani, redactor-șef la Gândul. În prezent, realizator al emisiunii „În fața ta”, la Digi24. Cercetător timp de 10 ani la Institutul de Lingvistică din București. Bursier Freedom House (2003), Marshall Memorial Fellowship (2012), Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (2012), International Visitor Leadership Program (2013). Fondator Republica.
Primește cele mai bune articole din partea autorilor.
De la bunici știu că a arunca pâinea e un păcat. Cine a asistat la ritualul făcutului pâinii la țară înțelege de ce. (Foto: Profimedia Images)
Citește mai multDiscursul lui Donald Trump a sunat diferit pentru un american față de un non-american. Noi, în Europa noastră sceptică și cinică, probabil că am remarcat în primul rând accentele ridicole.
Citește mai multA dat un nou interviu „în presa străină”. De data asta unui tip din Canada mutat în Florida care are un podcast și o bunică româncă. CG vorbește engleza pe care a uitat-o Ion Iliescu, specifică băieților cu ochi albaștri „de pe externe” din anii 80. La câte misiuni a avut CG în străinătate, și în comunism, și după, te-ai fi așteptat să-și fi îmbunătățit măcar limba de circulație. Că de circulat, a circulat mult, într-un timp când românii „lui” locuiau într-un lagăr numit Republica Socialistă România.
Citește mai multÎți plătești la virgulă toate dările la stat, ești un om care înțelege că a fi cetățean înseamnă să respecți legile, să-i respecți pe cei alături de care trăiești și să-ți faci partea ta de contract social. Foto Inquam Photos/ Octav Ganea
Citește mai multMă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
Citește mai multCa simplu telespectator, care se uită năuc la „consultările” de la Cotroceni, am o simplă întrebare: „Tot voi?!”
Citește mai multE cumva firesc pentru cineva care nu găsește chitanțele de la jetul Nordis să rătăcească și factura guvernării. (Foto: Vadim Ghirda/ Profimedia Images)
Citește mai multVictor Ponta, suveranist de ziua a șaptea, s-a dus până la Mar-a-Lago ca să prindă și el o șapcă, precum Iohannis pe vremuri. Da, Ponta turcitul, fost ienicer copil de suflet al lui Allah, da, Ping-Ponta, fost soldățel în armata de teracotă, acel Ponta a schimbat Înalta Poartă de la Stanbul și Beijing cu cea din Florida, doar-doar o primi firman de domnie. (Foto: Facebook Victor Ponta)
Citește mai mult1. Nu e prost. E o mare calitate, după oferta mediocră cu care ne-au obișnuit partidele în ultima vreme. Nu-ți sângerează urechile când vorbește, nu e un vorbete de televizor, nu e populist. Dacă intră și Daniel Funeriu în cursă, poate facem o clasă de olimpici la prezidențiale. Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia
Citește mai multL-am urmărit cum și-a negociat sprijinul pentru pleiada de candidați „de dreapta” la președinție. Toți l-au vizitat ca să facă o poză cu el, Nicușor Dan cerându-le în schimb sprijin la referendum și ulterior transpunerea în legislație a rezultatului care urma să-l facă primul „primar puternic” al Capitalei. Nu a anunțat public pe cine votează, păstrând în mod egal relații cordiale cu toată lumea. Foto: Lucian Alecu / Alamy / Alamy / Profimedia
Citește mai mult