Sari la continut
alt

Florin Negruțiucheck icon

De 18 ani în presă. Reporter politic mai întâi la Curentul, apoi, din 2005, la Gândul. În ultimii trei ani, redactor-șef la Gândul. În prezent, realizator al emisiunii „În fața ta”, la Digi24. Cercetător timp de 10 ani la Institutul de Lingvistică din București. Bursier Freedom House (2003), Marshall Memorial Fellowship (2012), Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (2012), International Visitor Leadership Program (2013). Fondator Republica.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Expoziție Brâncuși Paris

M-am uitat apoi ore întregi „pe repeat” la această frântură de viață, emoționat de căldura acelui moment pe care pelicula a păstrat-o și după 92 de ani. Este doar una dintre micile comori (sunt peste 200 de exponate) care se găsesc în marea expoziție retrospectivă pe care francezii i-o dedică marelui sculptor născut în România.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

mana ridicata in Parlament

Tocmai mi-a parvenit și mie un sondaj, „sondajul de la miezul zilei”, care arată că românii nu mai vor deloc alegeri, îi cer lui Marcel Ciolacu să se facă președinte ziua și lui Nicolae Ciucă să se facă președinte noaptea și își doresc la televizor un singur canal la care să vadă nonstop Cântarea României color. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește mai mult

Klaus Iohannis - Strasbourg.

Dacă trăiești sub clopotul de sticlă al Hemiciclului de Strasbourg, poți spune că discursul de azi al președintelui României a fost unul bun: proeuropean, generos în valori și principii, transmițând mesajul că în aceste vremuri tulburi, pline de război, extremism și populism, România este o țară stabilă. Foto: presidency.ro

Citește mai mult