Sari la continut
alt

Florin Negruțiucheck icon

De 18 ani în presă. Reporter politic mai întâi la Curentul, apoi, din 2005, la Gândul. În ultimii trei ani, redactor-șef la Gândul. În prezent, realizator al emisiunii „În fața ta”, la Digi24. Cercetător timp de 10 ani la Institutul de Lingvistică din București. Bursier Freedom House (2003), Marshall Memorial Fellowship (2012), Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (2012), International Visitor Leadership Program (2013). Fondator Republica.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Timisoara - FB

Regenerarea urbană este una dintre pasiunile mele, drept care am apreciat că timișorenii au fost suficient de deștepți să-și facă vaste zone pietonale, unde au apărut restaurante, cafenele și librării. Cum dispar mașinile, încep să apară oamenii, iar atmosfera, chiar și-ntr-o zi friguroasă de decembrie este caldă și tihnită.

Citește mai mult

Cumpărături la Lidl

Am aflat odată, dintr-o știre de la CNN , că mâncăm un card de plastic în fiecare săptămână. Nu era nicio metaforă aici. Pur și simplu, asta este cantitatea de microplastic care ajunge în organismul nostru, potrivit unui studiu citat de această televiziune: 5 grame la fiecare 7 zile, echivalentul unui card de plastic.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Rosemarie Cocoană

Le spune tuturor copiilor „Sunteți niște campioni și veți reuși în viață”. Se mândrește azi cu elevii ei care merg la olimpiade școlare și cu elevii care vin să învețe la Eșelnița tocmai de la oraș, de la Orșova, atrași de numele bun pe care și l-a făcut școala în ultimii ani, de dotările din clase („avem videoproiector, laptop și internet… și avem și bănci noi”) și de profesorii dedicați care predau aici.

Citește mai mult

Raluca Mariana Cozma

Doamna ne-a spus o poveste formidabilă despre educație. Pe scurt, după 17 ani de făcut naveta la școala din Cucuteni, a candidat pentru postul de director la o școală „fără pretenții” din Iași. Școala avea „un aspect deplorabil și deprimant”, toaletele erau insalubre, interioarele erau ca la 1972, anul construcției, promovabilitatea la Evaluarea Națională era scăzută. Colegii mai în vârstă i-au spus că degeaba are planuri mari, pentru că „nu sunt bani” și că, orice ai face, „la noi n-ai ce să faci”.

Citește mai mult

Victor Rebengiuc în Tatăl

Într-adevăr, după „Tatăl” simți nevoia să-i suni pe toți ai tăi și să-i strângi tare la piept. Rebengiuc este Anthony Hopkins-ul nostru (să vedeți, dacă n-ați făcut-o deja, „The Father”, cu minunații Anthony Hopkins și Olivia Colman) - la amândoi marii actori, aceeași alchimie miraculoasă: cu cât omul se împuținează trupește, cu atât spiritul devine mai pur.

Citește mai mult