Sari la continut
alt

Florin Negruțiucheck icon

De 18 ani în presă. Reporter politic mai întâi la Curentul, apoi, din 2005, la Gândul. În ultimii trei ani, redactor-șef la Gândul. În prezent, realizator al emisiunii „În fața ta”, la Digi24. Cercetător timp de 10 ani la Institutul de Lingvistică din București. Bursier Freedom House (2003), Marshall Memorial Fellowship (2012), Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (2012), International Visitor Leadership Program (2013). Fondator Republica.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

PNL - lideri

"Suntem ospătarii PSD la guvernare, 70% dintre miniștrii noștri, dacă îi pui lângă un stâlp, primarii și activiștii noștri recunosc stâlpul, nu și miniștrii", ar fi exclamat Vasile Blaga în şedința de terapie a liberalilor, desfăşurată miercuri seara, la Vila Lac din Primăverii (link în comentarii). Acum, dacă dl. Blaga nu cunoaşte tema ospătarilor, nu ştiu cine o cunoaşte. Mie venirea lui Vasile Blaga de la Bruxelles la Bucureşti, ca să citească stâlpii partidului, mi se pare că se potriveşte cu fețele pământii ale liberalilor când se uită în sondaje, unde sunt umăr la umăr cu AUR. (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult

Marcel Ciolacu - N, Ciucă

De 24 de ore, este stresat, nervos, se răstește, acuză. Fapt nemaintâlnit până acum, arată cu degetul inclusiv înspre amicul „Nicu”. Marcel Ciolacu se simte lăsat în ofsaid. După ce a încălecat PNL-ul și l-a manevrat cum a vrut, dl. Ciolacu simte că s-a întors roata: liberalii, de la Nicolae Ciucă, la Rareș Bogdan, cel care desființa din vorbe pensiile speciale în 30 de zile, i-au pasat lui acest cartof fierbinte, să-și rupă el gâtul. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

Zelenski - Biden

Înfruntând toate riscurile, bătrânul Jedi s-a dus în Ucraina, în timp ce virilul Putler, care călărea în filmele fantasy rusești pe tigri, stă acuns de un an în buncăr. Tot mai greu pentru propagandiștii ruși să-l prezinte pe Joe Biden ca pe un bătrân senil, în timp ce al lor stă îmbălsămat ca mortu-n geam. Putin nu doar că n-a vizitat niciodată linia frontului, dar n-a avut curaj nici măcar să iasă pe stradă în Moscova, acolo unde trăiesc rușii obișnuiți. În afara mediului controlat atent de FSB, Putin nu ar putea viețui nici 5 minute. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Klaus Iohannis - Nicolae Ciuca

Mereu m-a fascinat etimologia cuvântului „nătăfleț”, o combinație de „nătărău” și „fleț”. Încă din dicționarul lui Scriban se consemnează expresia „Cade pară mălăiață în gura lui nătăfleață”, semn că tipologia omului leneș și tont care speră să-i bage Dumnezeu în traistă fără ca el să depună nici cel mai mic efort are aici rădăcini adânci. Foto: Facebook Lucian Bode

Citește mai mult

Mitică Popescu

Câteva zile mai târziu, marele actor Mitică Popescu avea să vorbească, pentru prima dată, despre un secret dureros pe care l-a dus toată viața cu sine fără să-l facă public: perioada în care a făcut pușcărie politică în lagărul torționarului Ion Ficior, care avea o plăcere sadică să joace în copitele calului trupurile deținuților.

Citește mai mult

ski in Austria

Este dreptul Austriei să nu ne placă, să nu ne dorească, să fie arogantă și „imperială” cu noi, să ne trateze de sus. La fel de bine cum este și dreptul nostru să mergem la schi acolo unde suntem bine primiți. Dacă ar trage linie și ar judeca în termeni de profit, deschiderea granițelor pentru români ar însemna și mai mulți bani lăsați în Austria. Turiștii români, cu toate metehnele lor, sunt turiști buni, care lasă mulți bani și care nu fac rabat de la calitate în alea 7 zile de concediu pe an. (Foto: Neil Emmerson / robertharding / Profimedia)

Citește mai mult