Sari la continut
alt

Florin Negruțiucheck icon

De 18 ani în presă. Reporter politic mai întâi la Curentul, apoi, din 2005, la Gândul. În ultimii trei ani, redactor-șef la Gândul. În prezent, realizator al emisiunii „În fața ta”, la Digi24. Cercetător timp de 10 ani la Institutul de Lingvistică din București. Bursier Freedom House (2003), Marshall Memorial Fellowship (2012), Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (2012), International Visitor Leadership Program (2013). Fondator Republica.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Klaus Iohannis - Nicolae Ciuca

Mereu m-a fascinat etimologia cuvântului „nătăfleț”, o combinație de „nătărău” și „fleț”. Încă din dicționarul lui Scriban se consemnează expresia „Cade pară mălăiață în gura lui nătăfleață”, semn că tipologia omului leneș și tont care speră să-i bage Dumnezeu în traistă fără ca el să depună nici cel mai mic efort are aici rădăcini adânci. Foto: Facebook Lucian Bode

Citește mai mult

Mitică Popescu

Câteva zile mai târziu, marele actor Mitică Popescu avea să vorbească, pentru prima dată, despre un secret dureros pe care l-a dus toată viața cu sine fără să-l facă public: perioada în care a făcut pușcărie politică în lagărul torționarului Ion Ficior, care avea o plăcere sadică să joace în copitele calului trupurile deținuților.

Citește mai mult

ski in Austria

Este dreptul Austriei să nu ne placă, să nu ne dorească, să fie arogantă și „imperială” cu noi, să ne trateze de sus. La fel de bine cum este și dreptul nostru să mergem la schi acolo unde suntem bine primiți. Dacă ar trage linie și ar judeca în termeni de profit, deschiderea granițelor pentru români ar însemna și mai mulți bani lăsați în Austria. Turiștii români, cu toate metehnele lor, sunt turiști buni, care lasă mulți bani și care nu fac rabat de la calitate în alea 7 zile de concediu pe an. (Foto: Neil Emmerson / robertharding / Profimedia)

Citește mai mult

Principele Nicolae

În urmă cu trei ani, nepotul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae, ajungea într-un liceu din București să le vorbească elevilor despre semnificația zilei de 10 mai și despre ce a însemnat monarhia pentru România. Și-a dat seama că adolescenții nu știau mai nimic despre acele vremuri.

Citește mai mult