Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.
Corespondență din Bruxelles. „Erau doi bărbați. Unul se comporta ciudat, de aceea m-am dat jos din tren. La scurt timp am auzit o explozie”
Spitalul Militar Koningin Astrid, spitalul unde au fost tratate și victimele incendiului din Colectiv, este foarte aglomerat, cel puțin 55 de răniți sunt deja aduși acolo. Patru dintre victimele din Colectiv au fost transferate temporar la un hotel, două (cazurile mai grave) au rămas în spital.
Multe din victime sunt însă transportate în afara Bruxelles-ului, în Antwerpen și Limburg.
Una dintre marile probleme cu care se confruntă acum serviciile de urgență o reprezintă lipsa unei comunicări eficiente. De pildă, presa relatează că pe aeroportul din Zaventem, pasagerii nu au apă și mâncare. Bineînțeles, pare un detaliu minor în condițiile date, însă se pare că magazinele din interiorul aeroportului încearcă să rezolve această problemă până când cei de la Crucea Roșie vor putea să intervină. Într-o sală de sport din Zaventem, aproape de aeroport, sunt deja 1000 de persoane.
Unul din supraviețuitorii atacului de la stația de metrou din Maelbeek, Eric Pania, a declarat pentru VRT: „Erau doi bărbați. Unul se comporta ciudat și purta o sacoșă pe care a dat-o în cele din urmă celui de-al doilea bărbat. A fost o situație foarte ciudată. De aceea am ieșit afară din tren. La scurt timp am auzit o explozie. A fost oribil. Era foarte mult sânge. Am văzut chiar o femeie care își pierduse un picior. Era plină de sânge și își căuta fiica. Peste tot erau răniți, dar nimeni nu putea să îi ajute.”
Ultimele estimări vorbesc despre 14 morți pe aeroportul Zaventem și 20 la stația de metrou Maaelbeek. Numărul răniților este de ordinilor zecilor, deși unele surse neverificate vorbesc și de mult mai multe.
În aeroportul Zaventem a fost găsit, lângă un cadavru, un Kalașnikov care se pare că aparținea unuia dintre atentatori, declară VRT Nieuws. Cum a fost posibil ca acesta să pătrundă în perimetrul aeroportului cu o armă destul de voluminoasă nu este încă sigur.
Bruxelles este din nou închis, iar întreaga țară este la nivelul 4 de alertă teroristă, cel mai ridicat nivel posibil.
Donald Trump pe Twitter: „Vă mai amintiți ce frumos era Bruxelles-ul? Nu mai este așa însă! E dintr-o altă lume. Statele Unite trebuie să fie vigilente și inteligente”. Se pare că acum, în prag de alegeri, Donald Trump primește un cadou neașteptat care o să îi propulseze candidatura clădită pe ura față de musulmani.
Conform cu lifenews.ru, Rusia a avertizat Belgia în legătură cu 3 militanți ISIS care, la sfârșitul lunii februarie, au plecat spre Belgia. Este se pare vorba despre 2 frați, Ivan și Aleksej Dovbasj și Marat Joenoesov.
Pe Facebook și Twitter, oamenii continuă să fie solidari: #ikwilhelpen (#eu vreau să ajut) este un hashtag unde cei care pot să ofere ajutor, în special transport celor rămași blocați în aeroport sau Bruxelles, postează mesaje cu locurile unde este încă acces. Foarte mulți români sunt și ei implicați în aceste acțiuni.
un lucru se intampla totusi spre bine ,multa lume nu mai crede in terorismul asta artificial creat pentru a-si mentine actuale interesele lor meschine ,guvernele alese in cele mai multe tari nu mai colaboreaza cu populatia ,drept care nici urma de imbunatatire,jucariile lor s-au cam invechit si oamenii nu mai vor sa fie sclavi pe plantatiile lor ,pamantul le apartine in aceeasi masura.
Like 0
Au pătruns cu orice au vrut în aeroport, pentru că erau în zona publică, nesecurizată.
Like 1
Petitie impotriva cotelor de migranti si a unei mega-moschei in Bucuresti
https://www.petitieonline.net/petitie/48114146/
Semnati si distribuiti, daca va pasa!
Nu suntem impotriva musulmanilor cetateni romani alaturi de care muncim si traim respectandu-ne reciproc valorile!
Like 0
Atacurile teroriste de la Paris si Bruxelles ne dovedesc ca serviciile de informatii ale acestor doua tari cheie in deciziile UE si NATO sunt vulnerabile. E nevoie de o instituție centrala a Serviciilor de Securitate si Informatii la nivelul UE. Astfel oferim cadrul necesar pentru dialog interstatal si acțiune imediata pentru a combate împlinirea acestor atrocități.
Like 0
Sunteti siguri de autenticitatea clipului ?
Like 2
Un Kalașnikov ? Frumos. Si pe mine m-au controlat 15 min in continuu pentru ca aveam metal in sutien. Bine, asta era in Viena. Dar ca idee.
Like 4
@ Oana Barbulescu
Acolo este zona „Kiss and Fly”, de aceea au putut pătrunde. Nu au avut de trecut de păpușile militare cu arme care oricum se pozau cu trecători.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Cu ocazia lansării mult așteptatului iPhone 16, Flip.ro a decis să nu urmeze tiparul obișnuit al retailerilor de tehnologie. În loc să promoveze obsesia pentru ultimul model, compania a lansat o campanie inovatoare care pune în centrul atenției sustenabilitatea și importanța alegerilor responsabile.
100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
https://www.petitieonline.net/petitie/48114146/
Semnati si distribuiti, daca va pasa!
Nu suntem impotriva musulmanilor cetateni romani alaturi de care muncim si traim respectandu-ne reciproc valorile!