Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dopat sau nu, Bute rămâne un campion de carton

Bute dopat.

Poate că la retestare va fi infirmată depistarea pozitiv la ostarină a lui Lucian Bute. Ceea ce nu mi-ar schimba părerea despre acest boxer: dopat sau nu, Lucian Bute este un fals.

Am văzut asta în așa-numita Gală Bute, „Un campion pentru România”, din 2011, în care lui Bute i-a fost adus în ring un soi de amator în concediu pe nume Jean Paul, pe care să-l marteleze în strigătele patriotice ale sălii împodobite cu prezența d-nei Elena Udrea.

După ce s-a pretat la acea caricatură de meci, impresia mi-a fost confimată fără drept de apel în confruntarea pierdută înainte de limită cu englezul Carl Froch, în care Bute a arătat în ring ceva rușinos, inadmisibil pentru un boxer profesionist: frică de pumn.

Îmi amintesc și acum rânjetul „fiarei” Froch când și-a dat seama că are în față un „fake”, un boxer care se teme să fie lovit, un fricos (am scris atunci despre asta aici).

Prin urmare, n-ar fi deloc de mirare o nouă trișerie din partea lui Lucian Bute. Dar și dacă testul antidoping pozitiv ar fi până la urmă infirmat, domnul Bute rămâne pentru mine un campion de carton. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult