Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Homosexualitatea nu e imorală, stimați 3 milioane!

3 milioane de concetățeni de-ai mei au semnat petiția inițiată de Biserica Ultrafericitului Daniel, care ar interzice căsătoria civilă între persoane de același sex prin modificarea în acest sens a Constituției.

Nici măcar nu pot să-i ironizez. După 26 de ani de libertate, încă există 3 milioane de români care le refuză altor români un drept al omului. Acela de a iubi pe cine vrea.

A fi îndrăgostit de o ființă umană de același sex nu e imoral, stimați 3 milioane. Dacă iubesc un bărbat, de ce să nu am dreptul să împart cu el, printr-un act civil, patrimoniul, moștenirea, reprezentarea, spațiul locativ, așa cum am cu o femeie? Sau invers.

Pe cine supăr cu asta?

A, dacă BOR dă o circulară prin care se interzice oricărui preot ortodox să oficieze o căsătorie religioasă între persoane de același sex, are tot dreptul s-o facă. Credincioșii țin de Biserică și se supun regulilor ei.

Îți recomandăm

Dar cu ce drept nu îngăduie BOR zisa Mântuitorului, „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, Iisus neprecizând dacă aproapele e femeie sau bărbat? Cu ce drept se amestecă în Constituția care e pentru toți, credincioși sau ne, hetero sau homo?

Și până la urmă, ia hai să lăsăm oleacă metafizica de-o parte și să ne uităm la fizic: puteți să-mi spuneți ce modalități sexuale gay & lesbian nu sunt folosite și de cuplurile heterosexuale? Adică, de pildă, stimați bine-credincioși, cum e cu felația, cunilincția sau sexul anal?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Probabil ca homosexualitatea nu este imorala, dar in mod sigur nu este normala! Cand spun normala, ma refer la modul in care a aparut si s-a multiplicat specia umana pe Pamant, ajungandu-se la peste 7 miliarde de oameni in prezent, lucru care pe unii a inceput sa-i deranjeze, dupa cum observam, dar asta-i alta poveste. Termenul de ,,orientare" alaturat cuvantului ,,sexuala", este, in opinia mea, intentionat derutant, pt ca a te orienta reprezinta o actiune volitiva (ma orientez sau nu ma orientez spre...), ceea ce nu se potriveste in acest caz in care homosexualitatea (permanenta) este innascuta si nu rezultatul unui act de vointa. Aaaa, daca vorbim despre un act de natura homosexuala petrecut intre persoane heterosexuale, atunci da, cu certitudine este o actiune voita care poate fi determinata de curiozitate sau perversitate, de cele mai multe ori intamplandu-se pe fondul consumului de alcool sau de substante halucinogene. Revenind la speta in cauza, este greu de crezut ca homosexualitatea individului i-a determinat pe cei din restaurant sa nu-l serveasca, ci mai degraba este posibil sa fi deranjat atitudinea sau comportamentul acestuia fata de cineva din local. Poate fi vorba si despre un act provocat in mod intentionat pt a crea valuri in jurul acestui subiect, lucru pe care l-am intalnit si in cazul acuzelor de antisemitism. A se folosi aceste lucruri drept o pavaza pt iesirea din situatii in care s-a savarsit o neregula, este total daunator si primejdios pt echilibrul societatii in ansamblul ei.
  • Like 0
 • Este un subiect f .delicat si aprig disputat.eu cred ca homosexsualitatea nu este imorala dar nu este normala.Un om se poate naste cu un handicap fizic sau psihic.Acesti oameni nu trebuie condamnati,marginalizati sau exclusi de societate ci trebuie acceptati asa cum sant si inclusi alaturi de ceilalti.Sata nu inseamna ca este NORMAL sa te nasti fara un ochi,fara o mana ,autist sau homosexual ,etc.Nu este normal sa-i spui celui care a avut nesansa sa se nasca asa chiorule,ciungule,autistule sau homoxesualule ci trebuie sa-l accepti asa cum e dar nu trebuie trecut in extrema cealalta clamand ca aceste lucruri sunt normale.Nu sunt normale dar toti trebuie sa-i accepte langa ei pe acesti semeni ai lor si sa-i faca sa se simta si ei normali.Trecerea in extrema ,,este normal,, poate produce in mintile multora(adolescilor in special)deruta ,o rasturnare a valorilor care sa-i impinga spre o homosexualitate dobandita ca o forma de varianta a activitatii sexuale.De altfel natura umana s-a autoaparat si astfel a aparut SIDA care prin efectele ei dezastruase a mai temperat avantul sexual de acelasi sex.
  • Like 1
 • Citit puzderia de comentarii, de pareri retrograde, semi-analfabete, etc... ce putin doua concluzii trag:
  1. Cele trei milioane va citesc iar cei care nu considera ca internetul si calculatorul sunt de la "Satana" isi devarsa ignoranta la comentarii.
  2. Pai... cam asta e diferenta intre lumea civilizata si noi... ei sunt nostalgicii, puristii, alesii.
  • Like 0
 • Aveți dreptate, d-le Popescu. Homosexualitatea nu este imorală. Este amorală.
  • Like 0
 • Oleaca de dreptate are, totusi, si BOR-ul: pina la urma rominu' o nimereste si pe cea roditoare.
  • Like 0
 • Cu totii suntem bolnaviori iar unii dintre noi poate suntem in recuperare, in revenire. Nici nu se pune vorba de moralitate sau de a vedea care pacat e mai mare ci e vorba despre 'ce e mai de folos?' si 'cum sa conservam inocenta si puritatea?'. Faptul ca e gay sau ne-gay e treaba fiecaruia, dar daca el e gay asta nu inseamna ca ii dau dreptul sa vina la copilasul meu sa isi expuna el materialele educative ca sa-l 'faca constient de optiuni'. Daca el e gay asta nu inseamna ca nu se mai poate citi Evaghelia in Biserici ca s-ar supara el sau s-ar simti discriminat. Si caniblaii sunt minoritari si cu siguranta vor gasi metode prin care sa spuna 'pai noi mancam doar voluntari, nu cu forta' dar asta nu inseamna ca eu trebuie sa fiu obligat ca al meu copilas sa invete la socala ca si carnita de om e buna sau sa guste sa vada singur. Placerile aduc durere (si sper sa nu ne contrazicem pe acest topic) iar daca asta ar fi adevarat, haideti sa ne asiguram ca statul protejeaza bucuria, puritatea, inocenta ... nu da optinui de tot felul despre noi placeri.....
  • Like 2
 • Da, homosexualitatea e imorala , chiar foarte ! O situatie ipotetica ce tine de SF , dl CTP le are cu domeniul asta, sa presupunem ca am avea de ales la o condamnare prin pedeapsa capitala intre un homosexual si un criminal in serie, cine sa fie gratiat. Oare noi, romanii, ce am alege ?
  Si alea 10 porunci pot fi modificate printr-o OUG, referendum, rezolutie ONU sau UE, bula papala sau epistola a prea-fericitului ? Intreb doar ... :)
  • Like 2
  • @ Ovidiu Gura
   A spune că homosexualitatea este imorală, nu este cea mai fericită și corectă condamnare a acestei „apucături„. Acest obicei este întâlnit și în zona faunei la diferite specii de animale. Deasemenea să nu uităm că homosexualitatea se face vinovată de răspândirea maladiei sec. XX : SIDA. Ce-i puțin hilar e că biserica ar trebui să stea deoparte sau măcar să nu se agite cum o fac acum, pentru că mănăstirile de călugări, în general locurile „aglomerate„ de fețe bisericești sunt locuri unde se practică contactele sexuale între bărbați. Așa ca fapt divers dacă cunoașteți cameriste care lucrează de mai mulți ani în hoteluri de 4-5 stele (sunt pretențioși) întrebați-le cum arată o cameră după ce au folosit-o un cuplu de homosexuali : lenjeria de pat pătată la greu de sânge și materie fecală. Scuzați-mă pentru acest exemplu dar eu personal am o repulsie pentru practicanții homosexuali și pentru aceste aspecte care se adaugă la altele și mai scârboase. Am mai comentat pe tema asta dar de fiecare m-am ferit să intru în astfel de amănunte dar văzând cum decurg comentariile pe această temă cu ocazia referendumului, am găsit de cuviință să ating și niște aspecte la propriu despre ce se întâmplă într-un cuplu de homosexuali. Dar mai sunt multe de spus.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   Eu, ca să o spun pe aia dreaptă (o ţin pe stânga dar asta e altă treabă) prefer lesbienele. Priviţi, comparativ, un clip cu bărbaţi homo şi unul cu femei gay. La care vi se scoală?
   • Like 0
 • oli check icon
  Cetățenii care doresc modificarea Constituției sunt priviți ca fiind ipocriți în argumentele pe care le aduc. Dar, domnule/doamnă pro gay, oricare ar fi numele tău, cum ar fi să-l vezi pe „Ixulescu”, propriul băiat, sărutându-l pe „Igreculescu”, „mireasa” lui, la starea civilă ???
  Te-ai gândit vreodată la asta ?
  • Like 3
  • @ oli
   Delia MC Delia MC check icon
   Dar cum ar fi ca un părinte anti-gay să vadă asta?Și nu la starea civila, așa, întâmplător.Statistic vorbind se poate!Nu vom afla însă, căci de-ar fi nu s-ar mai povesti...
   • Like 0
  • @ oli
   Mi s-ar parea normal. E dreptul fiecaruia sa aleaga cum si cu cine face sex. Ati fi socat sa aflati cati dintre cunoscutii dumneavoastra sunt, daca nu gay, cel putin "multifunctionali".
   • Like 1
  • @ Alexandru Adrian German
   Votul nu implica in nici un fel dreptul fiecăruia de a alege cu cine se culca ci dreptul nostru, al celor prosti, de a nu fi obligați sa vedem paradele gay pe străzi, de a ne educa copiii in spiritul normalității, asa cum o vedem noi si de a nu introduce mizeriile de "educație" LGBT... in școli!
   • Like 1
 • ”Dar cu ce drept nu îngăduie BOR zisa Mântuitorului, „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, Iisus neprecizând dacă aproapele e femeie sau bărbat?”

  Îl întreb pe autorul acestui articol: ”Este Adolf Hitler aproapele său pe care îl iubește ca sine însuși?” Dar Иосиф Виссарионович Сталин este aproapele lui CTP, aproape pe care îl iubește ca pe sine însuși? Mă refer la acel Stalin căruia i se atribuie următoarele cuvinte: ”Dacă moare un om – este o tragedie, dacă mor însă o sută de mii – este doar o statistică!”, acel Stalin – dictator și nemilos – care a patronat un regim oribil care a dus la moartea a milioane și milioane de oameni (în golodomoruri, prin Gulagurile Siberiei sau – pur și simplu – împușcați la marginea unei păduri). Sau că să venim mai aproape de zilele noastre - este pedofilul acela din Satu Mare care a urmărit un copilaș pe care l-a ademenit într-o clădire părăsită, l-a violat, după care l-a ucis fără milă, este acel pedofil aproapele lui CTP pe care acesta îl iubește ca pe sine însuși? Dacă ”Da”, atunci să ne spună cu voce tare în vreuna din emisiunile la care are acces, ca să audă toată țara! Să ne spună dacă îl iubește pe Hitler. Să ne spună dacă îl iubește pe Stalin. Să ne spună dacă iubește pedofilii care violează și omoară copilașii nevinovați!

  În ceea ce mă privește o spun clar: ”Nu-l iubesc pe Hitler, îl urăsc pe Hitler pentru crimele oribile contra umanității pe care acesta le-a comis. Acesta nu este aproapele meu, este departele meu!”

  La fel stau lucrurile și cu Stalin sau cu pedofilii care violează și omoară copilași nevinovați. Aceștia nu sunt apropele meu, dimpotriva sunt departele meu. Nu vreau să am nimic de-a face cu, îi vreau cât mai departe, mai ales de copiii mei!

  Merg mai departe și vin cu o întrebare teologică: ”Trebuie un creștin să-i iubească pe aceia care îl urăsc pe Dumnezeu?”

  Pentru un creștin Dumnezeu este ființa supremă, ființa pe care o adoră și o iubește cel mai mult! Nimic și nimeni nu trebuie să fie mai presus de iubirea unui creștin față de Dumenzeu, nici măcar propria sa viață!

  ”Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Matei 22:37

  Ce răspund dă Biblia la întrebarea teologică pe care am pus-o mai sus? Iată ce răspuns am găsit în 2 Cronici cap. 19:

  ”1 Iosafat, împăratul lui Iuda, s-a întors în pace acasă, la Ierusalim.
  2 Iehu, fiul prorocului Hanani, i-a ieşit înainte şi a zis împăratului Iosafat: „Cum de ai ajutat tu pe cel rău şi ai iubit pe cei ce urăsc pe Domnul? Din pricina aceasta este mâniat Domnul pe tine.”

  Iosafat, împăratul lui Iuda a fost la luptă împreună cu Ahab, regele nelegiut a lui Israel. Cum a văzut acest lucru Dumnezeu? Extrem de negativ, atrăgând mânia lui Dumezeu asupra sa:

  ”CUM DE AI AJUTAT TU PE CEL RĂU ŞI AI IUBIT PE CEI CE URĂSC PE DOMNUL?” Ajutând pe cel rău și iubind pe cei ce îl urăsc pe Dumnezeu, Iosafat și-a atras mânia lui Dumnezeu asupra sa.

  Oare creștinii care își arată iubirea lor (libidinoasă) față de perverși nu-și vor atrage și ei mânia lui Dumnezeu asupra lor? S-a schimbat cumva Dumnezeu? Are Dumenzeu cumva măsuri diferite? Nicidecum! Dumnezeu nu se schimbă! Dumenzeu este același și ieri, și azi și-n vecii vecilor! Amin!!!

  Și o ultima întrebare: perverșii îl iubesc sau îl urăsc pe Dumnezeu? Nu-i vom întreba pe perverși, ci ne vom duce iarăși direct la o sursă sigură, la Cuvântul lui Dumnezeu, care nu minte niciodată:

  ”26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
  27 tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
  28 Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu I-A LĂSAT ÎN VOIA MINŢII LOR BLESTEMATE, ca să facă lucruri neîngăduite.
  29 Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori,
  30 bârfitori, URÂTORI DE DUMNEZEU, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,
  31 fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă. ”

  Plini de ce? De orice nelegiure! De viclenie! De lăcomie! De răutate! DE URĂ FAȚĂ DE DUMNEZEU. Și nu în ultimul rând, FĂRĂ MILĂ.

  Îmi aduc aminte de un articol pe care l-am citit în presa britanică despre 2 homosexuali ”căstătoriți” care au adoptat un copilaș. Copilașul a murit în custodia celor doi, iar la autopsie cu greu i-au putut găsi vreun osișor care să nu fi fost rupt. Cum de a fost posibilă o crimă atât de oribilă?

  Pentru un creștin acest caz este extrem de trist (pentru că știe că dacă oamenii ar fi luat în serios cuvântul adevărat a lui Dumnezeu, care prezintă cu fidelitate absolută realitatea (spre deosebire de propaganda mincionoasă promovată în filme sau în mass-media) atunci această crimă nu ar fi avut loc niciodată), însă nu și surprinzătoare. La ce altceva te poți aștepta de la niște oameni care au ajuns plini de orice nelegiure, plini de curvie, plini de viclenie, plini de răutate, plini DE UCIDERE, care îl URĂSC PE DUMNEZEU, care nu sunt capabili nici măcar de dragostea aceea firească (de care este în stare orice om normal atunci când vede un copilaș), FĂRĂ MILĂ???
  • Like 1
 • ”Homosexualitatea nu e imorală, stimați 3 milioane!”
  Semnat: Satana

  Nu, nu, să nu mă înțelegeți greșit. Eu nu spun că CTP este Satana. CTP nu este Satana, este doar o slugă de-a lui! Și nu o spun pentru a jigni în mod gratuit (departe de mine gândul acesta), ci în sens teologic (pentru că, făcând referire la cuvintele Mântuitorului, CTP a intrat pe terenul Bibliei, iar cel care intră pe terenul Bibliei de Biblie și va fi judecat!!!).

  Cine în afară de însuși Satana sau de slugile lui fidele își poate permite să-L contrazică, în mod flagrant, pe Dumnezeu?! Nimeni!

  Dumnezeu îi spune lui Adam și Evei: ”Dacă mâncați din pomul cunoștinței binelui și răului, atunci veți muri negreșit”.

  Satana vine însă și-L contrazice pe Dumnezeu în mod flagrant: „Hotărât că nu veţi muri, dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”.

  Satana (împreună cu slugile lui fidele) face și astăzi ceea ce a făcut de la bun început: minte și tot minte cu nerușinare, contrazicându-L în mod flagrant pe Dumnezeu!

  Ce a spus Dumnezeu despre păcatul perversităților sexuale?
  ”22 Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune.
  23 Să nu te culci cu o vită ca să te pângăreşti cu ea. Femeia să nu se apropie de o vită ca să curvească cu ea. Este o mare mişelie.” Leviticul 18:22-23

  Ce este sexul homosexual? O urâciune! Dar sexul cu vitele? O mare mișelie! Cele 2 perversiuni stau alături una de cealaltă. De ce? Pentru că sunt două ramuri care își trag seva din același trunchi comun: perversitatea!

  Cât de urât este în ochii lui Dumnezeu păcatul practicării homosexualității? Atât de urât încât acesta a intrat pe lista scurtă a păcatelor care merită - nici mai mult, nici mai puțin - pedeapsa cu moartea!

  ”Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.” Leviticul 20:13

  Bine, bine veți spune, dar ”dacă și cu parcă” în noul testament Dumnezeu și-a mai revizuit din atitudinea Sa față de homosexualitate, nu-i așa?! Nicidecum! Citiți cu atenți, vă rog, cap. 1 din Romani. Eu însă voi prelua doar o mică frântură (pentru a nu lungi prea mult comentariul, care și așa este deja destul de lung):

  ”Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că CEI CE FAC ASEMENEA LUCRURI SUNT VREDNICI DE MOARTE, totuşi ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.” Romani 1:21

  După cum vedeți Biblia spune și în noul testament ceea ce spune și vechiul testament: cei care practică sexul homosexual SUNT VREDNICI DE MOARTE.

  ”14 Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate! 15 Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!”

  Cine credeți că sunt ”câinii” de care vorbește Apocalipsa că vor rămâne afară (afară din rai și lipsiți de viața veșnică)? Animalele patrupede sau cei care fac sex homosexual precum câinii?!

  Ca să nu vă las să orbecăiți la întâmplare, vă aduc următoarele versete clarificatoare din vechiul testament (Biblia se explică pe ea însăși):
  ”17 Să nu fie nicio curvă din fetele lui Israel şi să nu fie niciun sodomit din fiii lui Israel.
  18 Să n-aduci în casa Domnului, Dumnezeului tău, câştigul unei curve, nici preţul unui câine ca împlinire a unei juruinţe oarecare, căci şi unul, şi altul sunt o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău. ”

  Observați paralelismul? Curvă -> câștigul unei curve, sodomit -> prețul unui câine. Este clar că în Biblie sodomiții mai sunt numiți și ”câini”. Or pe aceștia î-a avut în vedere apostolul Ioan atunci când a scris Apocalipsa (Biblia nu se preocupă de salvarea/pierderea animalelor, ci a oamenilor!).
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult