Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Homosexualitatea nu e imorală, stimați 3 milioane!

3 milioane de concetățeni de-ai mei au semnat petiția inițiată de Biserica Ultrafericitului Daniel, care ar interzice căsătoria civilă între persoane de același sex prin modificarea în acest sens a Constituției.

Nici măcar nu pot să-i ironizez. După 26 de ani de libertate, încă există 3 milioane de români care le refuză altor români un drept al omului. Acela de a iubi pe cine vrea.

A fi îndrăgostit de o ființă umană de același sex nu e imoral, stimați 3 milioane. Dacă iubesc un bărbat, de ce să nu am dreptul să împart cu el, printr-un act civil, patrimoniul, moștenirea, reprezentarea, spațiul locativ, așa cum am cu o femeie? Sau invers.

Pe cine supăr cu asta?

A, dacă BOR dă o circulară prin care se interzice oricărui preot ortodox să oficieze o căsătorie religioasă între persoane de același sex, are tot dreptul s-o facă. Credincioșii țin de Biserică și se supun regulilor ei.

Îți recomandăm

Dar cu ce drept nu îngăduie BOR zisa Mântuitorului, „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, Iisus neprecizând dacă aproapele e femeie sau bărbat? Cu ce drept se amestecă în Constituția care e pentru toți, credincioși sau ne, hetero sau homo?

Și până la urmă, ia hai să lăsăm oleacă metafizica de-o parte și să ne uităm la fizic: puteți să-mi spuneți ce modalități sexuale gay & lesbian nu sunt folosite și de cuplurile heterosexuale? Adică, de pildă, stimați bine-credincioși, cum e cu felația, cunilincția sau sexul anal?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult