Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Piedone poate fi recuperat

Singura ieșire care ar mai salva aparențele pentru PNL, după ce și-a băgat mortul în casă, este un anunț al dlui M. Munteanu cum că se simte adânc în inimă lovit de internet, care i-a sărit la beregată, fără să-l lase măcar să ne dăruiască programul său secret pentru rezolvarea tuturor problemelor Capitalei. Drept care, ca un creștin premium ce este și pentru a nu dăuna Partidului, va întoarce și obrazul celălalt, retrăgându-se la mănăstire ca să mediteze la răutatea lumii.

Însă parașutatul legionaro-securistoid nu se dă dus cu una, cu două. Sunt membru PNL turbo, m-ați prezentat ca omul partidului pentru Primărie, dați-mă afară, eu nu plec.

Ceea ce, Partidul poreclit Liberal nu poate să facă, pentru că ar apărea în ochii publicului și mai alienat mintal decât oricum este.

Pe de altă parte, mergând în continuare cu M. Munteanu, PNL ar repeta exact greșeala arogantă din 2014 a PSD, care n-a luat în seamă facebook-ul, rețelele social media – așa a ajuns candidatul PNL Iohannis președinte. Reacția de respingere la adresa găunosului Munteanu este uriașă în rândurile chiar potențialului electorat al liberalilor, nici măcar al PSD. Ea ar fi putut fi observată printr-o sondare a opiniei publice înainte de a defila cu noul Mesia. Dar conducerea despotică a PNL nu s-a consultat cu nimeni, nici măcar cu conducerea lărgită, cu propriul partid, ajungând acum în situația catastrofală ca unii candidați liberali la sectoare să se delimiteze public de M. Munteanu.

Ca să nu mai vorbim de ofsaidul crunt în care i-a lăsat „șeful” Iohannis.

Chiar dacă parașutatul pleacă mâine, distrugerile de imagine înregistrate de PNL și timpul scurt în care nu pot fi reparate anulează practic șansele de a câștiga Primăria Generală și le diminuează pe cele ale candidaților la sectoare.

Dar o campanie cu M. Munteanu lipit pe ideea liberală poate lovi și mai departe, până la înfrângerea fără drept de apel în parlamentarele din toamnă, în fața unui PSD care trece în fruntea sondajelor fără să facă nimic.

P.S.

Păcat că Justiția i-a interzis lui Piedone să candideze. Carașii cu memoria colectivă de 3 secunde din sectorul 4 cred că l-ar fi reales. Dar poate că, în stilul care a ajuns să-i consacre, duetul Gorghiu-Blaga, dna Capră și dl Căprar, îl fac liberal și-l pun la minut pe Piedone în locul lui M. Munteanu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult