Sari la continut
alt

Adrian Wolkowskicheck icon

Adrian Wolkowski a absolvit Facultatea de Mașini și Instalații Miniere si a lucrat în domeniul auto aproape toată perioada petrecută în România. De circa 6 ani locuiește în Finlanda. 


Articole publicate check icon

Politia germana

Cu puțină vreme înainte să plec definitiv din România, în timp ce locuiam în Craiova, am primit un telefon la serviciu, de la prietena mea, care mă anunța că ne-a fost spart apartamentul. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Adrian Wolkowski

Trecând peste condițiile excepționale pe care le-am găsit într-un spital de stat din Finlanda, lucruri care sunt absolut normale într-o țară normală, ceea ce m-a impresionat profund și mi-a schimbat viața radical a fost modul în care sistemul de sănătate finlandez înțelege să aibă grijă de pacient după ce acesta a fast salvat și după ce a părăsit spitalul. (Foto: Facebook/Adrian Wolkowski)

Citește mai mult

Școală finlandeză

În Finlanda nu există inspectorate școlare. Acestea au fost desființate la începutul anilor ‘90. Sistemul se bazează pe competența profesorilor și a restului personalului din învățământ. Condițiile din școlile finlandeze sunt aceleași, oriunde ar fi aceste școli. O școală dintr-un cartier central din Helsinki oferă aceleași condiții ca o școală dintr-o comunitate izolată din Laponia. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult