Sari la continut
alt

Alexandra Bădicioiu Mateicheck icon

În presă din 2003. Ziarul Financiar, Academia Caţavencu și Cotidianul, redactor-șef adjunct Realitatea.net și TVRinfo.ro. Texte în Dilema Veche și Voxpublica. În prezent, editor la IQads. Uneori, pe Luna.


Articole publicate check icon

Femeie privind marea

Acum, noua criză existențială începe la 30 de ani, iar senilitatea e departe. Nu poți să ajungi la ea, fără să găsești niște răspunsuri înainte. Te-ai aștepta ca, cu cât exemplarele speciei trăiesc mai mult, cu atât criza vârstei de mijloc să apară mai târziu. Este invers. Unii vorbesc de criza vârstei de sfert, dar nu e același lucru: acolo, adulții timpurii se tem să înceapă să trăiască. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Karl Knausgaard

Knausgaard caută și el timpul pierdut. E meticulos. Îl caută în felul în care spăla vasele când s-a întâlnit cu bunica senilă și noroiul care cădea de pe cartofii noi, sub jetul de apă, înainte să îi pună la fiert. Îl caută, pentru că încearcă să se salveze. Banalul lui capătă sens, pentru că e scris. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Cărți de colorat pentru adulți

„Genurile sunt multe și împărțite meticulos: pentru cei care vor să doarmă, pentru cei care meditează, pentru cei care vor să își golească mintea, cărți de colorat pentru adulți cu „Game of Thrones”, „Harry Potter” sau „Doctor Who”, BD-uri, cu oceane, cu flori, cu animale, vintage, cu rotițe de ceas, cu călătorii, cu magie și, bineînțeles, cărți de colorat creative. Ultimele în trend sunt cele ironice: „Să ai o viață frumoasă, nesimțitule!” (FOTO: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Parenting

Înainte, părinții se plângeau mai puțin și băteau mai mult. Era simplu. Acum, o întreagă generație, ajunsă aici, în fața luptei cu ea însăși, nu mai vrea să repete greșelile trecutului. E puțin traumatizată generația asta, iar găurile se acoperă cu orice. Cu foarte multă frică. Cu parenting, de exemplu. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult