Sari la continut
alt

Andrea Ghițăcheck icon

Andrea Ghiţă e absolventă a Facultăţii de Fizică (fost cadru didactic universitar 1980-1992), jurnalist de televiziune (1992-prezent), realizatoarea emisiunilor Shalom şi Transilvania Policromă difuzate la TVR Cluj şi TVR3, jurnalist de presă scrisă, redactor fondator şi responsabil al revistei Baabel, traducătoarea mai multor cărţi de istorie şi literatură.


Articole publicate check icon

Pinkas

Profesorul universitar Zoltán Tibori Szabó, directorul Institutului pentru Studii de Holocaust şi Genocid de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, cel care a jucat un rol cheie în demersurile care au avut drept rezultat retragerea de la licitaţie şi decizia înapoierii valorosului manuscris.

Citește mai mult

Înghesuială

Am intrat în înghesuială cu speranţa că la un moment dat, lumea se va rări… Dar nici pomeneală. Tot spaţiul era „cotropit” de turiştii care mergeau la pas, şedeau pe scări, stăteau la coadă în faţa intrării bisericilor, mereu cu braţele ridicate pentru a se „trage în chip” cu telefonul mobil, obturând aproape toate posibilităţile de a vedea şi admira exact locurile pe care venisem să le vizităm.

Citește mai mult

omis-

Cineva l-a întrebat pe fiul meu, care pe atunci avea vreo cinci-şase ani, ce voia să se facă atunci când va fi mare. „Clopotar” a răspuns acesta uimindu-ne pe toţi, deopotrivă. „De ce tocmai clopotar?” „Pentru că-mi place foarte mult cum sună clopotele” a fost explicaţia băieţelului care peste ani avea să absolve muzicologia. (Fotografii Adrian Ghiţă)

Citește mai mult