Sari la continut
alt

Andrea Ghițăcheck icon

Andrea Ghiţă e absolventă a Facultăţii de Fizică (fost cadru didactic universitar 1980-1992), jurnalist de televiziune (1992-prezent), realizatoarea emisiunilor Shalom şi Transilvania Policromă difuzate la TVR Cluj şi TVR3, jurnalist de presă scrisă, redactor fondator şi responsabil al revistei Baabel, traducătoarea mai multor cărţi de istorie şi literatură.


Articole publicate check icon

Pinkas

„Manuscrisele şi registrele au fost luate de către persoane care nu aveau dreptul să facă acest lucru nici în timpul şi nici după Holocaust. În absenţa oricărui act de provenienţă sau a unor documente de transmitere din partea supravieţuitorilor comunităţilor în cauză, nu există baza legală pentru aducerea acestor manuscrise în Statele Unite ale Americii.”

Citește mai mult

Sorin Cîmpeanu 2021 - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Începând din luna iunie, intră în vigoare Ordinul de ministru 3993/16.06.2021 care stipulează că profesorii din învăţământul preuniversitar care au obţinut gradul I, pe baza doctoratului susţinut (înainte de anul 2017), nu vor mai beneficia de sporul de doctorat. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

cimitir vandalizat

Doar în ultimii patru ani au avut loc vandalizări, distrugeri şi profanări de morminte în cimitirele evreieşti din: Bucureşti, Şoseaua Giurgiului, (aprilie 2017), Reghin (octombrie 2017), Huşi (aprilie 2019), Botoşani (iulie 2019) şi cel mai recent, la Ploieşti (în noaptea de 2/3 iunie 2021). Foto: Facebook Silviu Vexler

Citește mai mult