Sari la continut
alt

Andrea Ghițăcheck icon

Andrea Ghiţă e absolventă a Facultăţii de Fizică (fost cadru didactic universitar 1980-1992), jurnalist de televiziune (1992-prezent), realizatoarea emisiunilor Shalom şi Transilvania Policromă difuzate la TVR Cluj şi TVR3, jurnalist de presă scrisă, redactor fondator şi responsabil al revistei Baabel, traducătoarea mai multor cărţi de istorie şi literatură.


Articole publicate check icon

Pensionar covid

Poate cea mai dificilă regulă este cea a ocolirii vecinilor... (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

pacient in varsta

Părerea mea este că marea majoritate a cadrelor medicale sunt competente, îşi fac datoria cu dedicaţie şi adesea fac minuni, iar procentajul incidentelor cauzate de incompetenţă, neglijenţă şi indiferenţă e similar (sau mai mic) cu cele din orice alt domeniu de activitate. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult

auschwitz - Foto Guliver/Getty Images

Am încercat să mă pun în locul femeilor din familia, din comunitatea mea care, cu câteva ore înainte de a fi târâte în ghetou, erau puse în situaţia de a hotărî care sunt obiectele indispensabile pentru a-şi continua viaţa... ( Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Holocaust Foto captura Youtube - Masacrul de acasă.

Unii sunt de părere că se vorbeşte prea mult despre Holocaust, că ar plictisi şi, chiar, deranja... Ba există şi voci evreieşti care spun că ar trebui să prezentăm, mai degrabă, contribuţia evreilor la economia şi cultura ţării, să arătăm ceea ce au lăsat în urma lor. Foto captura Youtube - Masacrul de acasă.

Citește mai mult

Pensionară lucrând

Tinerii calificaţi pleacă din ţară, în timp ce guvernanţii se încăpăţânează să-i împiedice pe specialiştii pensionari să-şi valideze expertiza şi capacitatea de muncă. Desigur, aceşti specialişti au dreptul să muncească în continuare dacă renunţă la pensie. Numai că ei şi-au câştigat dreptul la pensie prin anii de muncă prestaţi şi prin contribuţia la fondul de pensii. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult