Sari la continut
alt

Andrea Ghițăcheck icon

Andrea Ghiţă e absolventă a Facultăţii de Fizică (fost cadru didactic universitar 1980-1992), jurnalist de televiziune (1992-prezent), realizatoarea emisiunilor Shalom şi Transilvania Policromă difuzate la TVR Cluj şi TVR3, jurnalist de presă scrisă, redactor fondator şi responsabil al revistei Baabel, traducătoarea mai multor cărţi de istorie şi literatură.


Articole publicate check icon

miros - Foto Vince/Bois-Gibert/ BSIP / Profimedia)

„Legea mirosurilor” nu se referă la mirosurile casnice şi inofensive, ci la disconfortul olfactiv poluant care afectează calitatea aerului şi are repercusiuni negative asupra sănătăţii populaţiei, stabilind şi amenzi usturătoare între 7.500 și 15.000 de lei pentru persoane fizice și între 50.000 și 100.000 de lei pentru persoanele juridice. (Foto Vince/Bois-Gibert/ BSIP / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Strângeri interzise de mână

Constat uimită şi nemulţumită cât de uşor se adaptează lumea la regulile distanţării sociale. Trecătorii îi ocolesc cu prudenţă pe cei care le ies în cale, privindu-i bănuitori din spatele măştilor care ecranează surâsul. O strângere de mână începe să capete proporţiile unui atentat la sănătate. (Foto: Yaghobzadeh Alfred/Abaca/Abaca Press/Profimedia)

Citește mai mult

Stare de urgență, Timișoara, cartiere mărginașe

Fac parte dintr-o grupă (de vârstă) vulnerabilă faţă de „noul coronavirus”, drept care trebuie să respect regulile emise de stat pentru a mă proteja: Ies cât mai rar din casă şi numai în intervalul orar permis, echipată cu mască şi mănuşi şi cu declaraţia pe proprie răspundere „la purtător”. (Foto: Inquam Photos/Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Pensionar covid

Poate cea mai dificilă regulă este cea a ocolirii vecinilor... (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult