Sari la continut
alt

Bogdan George Silioncheck icon

Este profesor de științe socio-umane la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Galați. Absolvent al Facultății de Litere, Istorie și Teologie, specializarea Istorie-Filosofie, din cadrul Universității "Dunărea de Jos" Galați, promoția 2000 și, de asemenea, absolvent al Facultății de Filosofie din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza", Iași. Doctor în Filosofie al Universității "Alexandru Ioan Cuza" Iași, cu o lucrare despre aplicarea conceptului de coincidentia oppositorum operei și gândirii lui Mircea Eliade. A publicat două cărți: "Rusia și ispita mesianică", Editura Vremea, București, 2004 și "Mircea Eliade și misterul totalității", Editura Eikon, București, 2016. Din 2015, este redactor și membru fondator al al  culturale ARGO, cu apariție trimestrială. 


Articole publicate check icon

cimitir Navalny

Rusia lui Putin are toate „ingredientele" unui regim totalitar: ideologie unică (imperialismul euro-asiatic dughinist), partide politice de mucava, președinte ales pe viață (alegerile în Rusia numai libere nu sunt), cenzură, lichidarea opoziției, poliție politică etc. Ceea ce înseamnă că Vladimir Putin este un dictator. Foto: AP / Profimedia

Citește mai mult

Copiii noștri vor fi liberi

O zăresc pe frizerița care, în pofida gesturilor instinctive ale celorlalți angajați de a închide prăvăliile și de a trage obloanele, n-a închis ușa, ci a deschis larg geamurile (mereu vărs lacrimi și fiorii de atunci mă cuprind și acum). A ieșit în stradă, cu brațele larg ridicate, i-a îmbrățișat pe tineri și a strigat fericită, radicand apoi brațele spre cer: „Bravo, mamă, așa! Uraaaa!".

Citește mai mult