Sari la continut
alt

Cristi Danilețcheck iconArticole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon tutun - fumatoare

Dispozitivele și produsele cu tutun sau înlocuitori, inclusiv pouch-urile cu nicotină, nu pot fi vândute prin easy-box, iar atunci când se trimit prin curier trebuie marcate și vârsta clientului verificată. Amenda pentru prima abatere este 10.000 de lei și suspendarea activității pentru 30 de zile; în caz de repetare amenda este 20.000 de lei și închiderea unității. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește mai mult

Inchisoare -

Există un mit care circulă pe internet, cu susţinerea unor persoane care se pretind criminologi, ce afirmă că închisorile sunt pline de consumatori de substanţe, condamnaţi de justiţia română, care nu vrea să se concentreze pe traficanţi. Mai mult, există declaraţii ale unor tineri politicieni cum că se fac dosare penale pentru jumătate dintre copiii şi tinerii din România. (Imagine cu titlu generic/ Foto: Charles Fox / Camerapress / Profimedia)

Citește mai mult

Mesaj tv de avertizare

În ultimele zile am observat cu toţii că la sfârșitul calupurilor publicitare, difuzate în intervalul orar 18.00-22.00, posturile de radio și televiziune difuzează în mod regulat următorul mesaj de avertizare: „Actul sexual comis de un major cu un minor sub 16 ani constituie viol, dacă diferența de vârstă este mai mare de 5 ani, și se pedepsește cu închisoarea”. Am întrebat mai mulţi amici ce înţeleg ei când citesc sau aud acest mesaj.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon CEDO - Foto: Abaca Press / Profimedia

Procurorul a închis cauza pe motiv că nu ar fi vorba de o faptă penală. Plângerea făcută la prim-procuror a fost respinsă, pe motiv că fapta nu a fost comisă cu vinovăție. O altă plângere făcută la judecător a fost, de asemenea, respinsă pe motiv că C. nu s-a simțit stânjenită de discuțiile cu autorul, condiție impusă de textul de lege. (Foto: Abaca Press / Profimedia)

Citește mai mult

Justiție nu corupție

MCV a însemnat monitorizarea europeană a justiției și anticorupției din țara noastră, postaderare. Inițial s-a constituit pentru 3 ani, apoi s-a prelungit pe încă 3 ani când nu ne îndeplinisem angajamentele, apoi s-a prelungit până când vom fi îndeplinit toate criteriile fixate la momentul aderării la UE și recomandările ulterioare. ( Foto: Virgil Simionescu/Inquam Photos)

Citește mai mult

Violență în școli

În condițiile în care violența școlară este prezentă în peste 75% din unitățile școlare și în condițiile în care peste jumătate din elevi sunt victime ale bullying-ului, nu greșesc dacă afirm: multe școli au deveni un loc de supraviețuire, un teren cu o adevărată anti-cultură a violenței fizice și a bullying-ului, aflată în continuă extindere. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

drapelul Rusiei, coborat

În istorie a mai fost un singur caz asemănător. Grecia devenise membru al CoE în anul 1949. În urma loviturii militare de stat din anul 1967, ea s-a retras din Consiliul Europei în 1969, pentru a evita să fie expulzată. A revenit în 1974, după reluarea traseului democratic. ( În imagine, momentul în care drapelul Rusiei este coborât din fața clădirii Consiliului Europei din Strasbourg. Foto: Oleksandra Matviichuk/Twitter)

Citește mai mult

Avocatul Poporului

Ştiu că voi şoca pe mulţi spunând că „Avocatul Poporului” nu este nici „avocat”, nici al „poporului”, cum în mod greşit lasă să se înţeleagă denumirea dată acestei instituţii, dar chiar aşa stau lucrurile. Iată mai jos ce este şi cu ce se ocupă în realitate această instituţie publică.

Citește mai mult