Sari la continut
alt

Funky Travelcheck icon

Funkytravel.ro este o „coală" digitală unde patru jurnalişti descriu experienţele prin care au trecut în diferite zone turistice ale lumii. Cunosc extrem de bine litoralul românesc pe care, an de an, îl întorc pe toate feţele pentru a descoperi lucrurile bune, dar şi ce ar trebui îndreptat. Funkytravel.ro a fost fondat de Adrian Gorpin, jurnalist cu 20 de ani de experiență în televiziune, cei mai mulți petrecuți realizând reportaje de la nordul la sudul litoralului.


Articole publicate check icon

Grecia - plaja

Poate cea mai cunoscută și folosită platformă de călătorii din lume, booking.com a realizat un studiu în 33 de state pentru a afla ce își doresc turiștii pentru 2024. Au participat peste 27.000 de pasionați de călătorie, iar informațiile ating și piața locală din Regatul Unit, Italia, Germania, Spania, SUA și America Latină. (Foto: Foto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Litoralul românesc.

Potrivit cifrelor raportate de cel mai mare turoperator pe acest segment de vacanțe, valoarea totală a rezervărilor în hotelurile din stațiunile autohtone pentru vara viitoare făcute în perioada 9-12 noiembrie depășește 2,8 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu aproape 40% față de campania de Black Friday din 2022. Foto Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Litoralul românesc

Topul județelor din care vin la mare cei mai mulți turiști este format din: București (36%), Timiș (5,20%), Brașov (4,44%), Iași (4,30%), Argeș (2,75%), Bacău (2,14%), Dolj (2,14%) și Suceava (2,10%). La coada clasamentului se află județele Tulcea, Ialomița, Mehedinți și Sălaj, care, cumulat, adună sub 2% din totalul turiștilor care aleg litoralul românesc.

Citește mai mult

Mamaia - 2023

„Cineva a câștigat Champions League! Cred că e 100K ce s-a adus acum la masă”. Astfel mi-a fost descrisă scena pe care o puteți urmări în imaginile de mai jos. După ce am încărcat pe Instagram imaginile, au început să curgă comentariile. Secvențele cuprind o roabă plină cu șampanie scumpă, însoțită de angajați care țin artificii în mâini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Grecia - T

„O creștere de 15-20% în 2023, față de 2022!” Estimarea făcută de mai toate agențiile de turism din România, care vând vacanțe externe, pare să fi fost mult prea optimistă. Românii, care nu au fost inspirați să-și cumpere vacanțele prin early booking sau nu au avut disponibilitatea financiară pentru a achiziționa încă de anul trecut vacanța pentru 2023, încep să se lovească de adevăratele prețuri pentru această vară. (Foto: Gary Dyson / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult