Sari la continut
alt

Funky Travelcheck icon

Funkytravel.ro este o „coală" digitală unde patru jurnalişti descriu experienţele prin care au trecut în diferite zone turistice ale lumii. Cunosc extrem de bine litoralul românesc pe care, an de an, îl întorc pe toate feţele pentru a descoperi lucrurile bune, dar şi ce ar trebui îndreptat. Funkytravel.ro a fost fondat de Adrian Gorpin, jurnalist cu 20 de ani de experiență în televiziune, cei mai mulți petrecuți realizând reportaje de la nordul la sudul litoralului.


Articole publicate check icon

club - getty

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță, în urma consultărilor touroperatorilor specializați și a partenerilor hotelieri, că în acest an, litoralul românesc a primit, cu ocazia mini-vacanței de 1 Mai, peste 50.000 de turiști. Estimările au fost depășite, iar cifra este de departe peste cea din 2019, ultimul an ante-pandemie, când litoralul românesc a primit, în aceeași perioadă, circa 30.000 de turiști. Foto Getty Images

Citește mai mult

Mașini la Mamaia

Costul parcării în stațiunea Mamaia a fost un subiect fierbinte și în sezonul estival 2021. Autoritățile au fost criticate de hotelieri pe motiv că sperie turiștii, edilii le-au reproșat celor cu afaceri în Mamaia că nu au locurile de parcare obligatorii și că nu au închiriat spațiile puse la dispoziție, dar când s-a tras linie nu s-a ajuns la consens. (Foto: Inquam Photos/ George Călin)

Citește mai mult

stand Romania -

Primul pas rațional în regândirea strategiei României de promovare la târgurile internaționale de turism a fost anunțat în această după amiază. Prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că “toate participările la târgurile internaționale de turism vor fi suspendate”

Citește mai mult

stand Romania -

Despre prezența cu perdeau neagră și câteva poze prinse de aceasta cred că nici nu mai trebuie să scriu prea mult. Comentariul făcut de o colegă spune totul: “atunci când o imagine chiar spune o mie de cuvinte”. Dar dacă nu ai citit deja despre prezența României la unul dintre cele mai mari târguri de turism din New York, este de ajuns să faci un click pe această fotografie

Citește mai mult

Ghiocei

Ne-a atras atenția discuția dintre doi soți, localnici, aflați la câțiva metri de noi. Cei doi nu doar că rupeau ghiocei din rezervație, ci îi smulgeau cu tot cu bulbi pentru a fi plantați în curte. “Venim în fiecare an și luăm de aici ghiocei”, mi-au explicat când i-am întrebat de ce rup florile și nu se pot bucura doar de peisaj și de natură. Cei doi s-au îndepărtat de noi și s-au ferit când au văzut că avem aparat foto. Aveau la ei o găleată plină cu ghiocei cu bulbi. (Foto: Funky Travel)

Citește mai mult