Sari la continut
alt

Gabriel Balmuscheck icon

Dr. Gabriel Balmus este cercetator principal la Institutul de Cercetare a Demenței din Marea Britanie, Universitatea Cambridge. A studiat la Universitatea din Iași, România, obținând titlul de Doctor în Medicină Veterinară în 2007. A efectuat cercetări pentru doctorat sub îndrumarea Prof. Robert Weiss la Universitatea Cornell, SUA, obținând titlul de doctor în Fiziologie Moleculară și Integrativă în 2013. După doctorat, Gabriel a efectuat cercetări postdoctorale cu Prof. Stephen Jackson la Universitatea Cambridge, Gurdon Institute și Wellcome Trust Sanger Institute, dezvoltând un interes pentru reglarea răspunsurilor la daunele ADN-ului în îmbătrânire și afecțiuni asociate în vederea identificării unor noi terapii personalizate. În 2018, și-a format grupul de cercetare la Institutul de Cercetare a Demenței din Marea Britanie, Universitatea Cambridge. Laboratorul Balmus este interesat de înțelegerea modului în care leziunile ADN din sistemul nervos matur contribuie la îmbătrânire și boli neurodegenerative, punând accent pe tulburări de extindere a repetițiilor, precum boala Huntington. Gabriel și-a unit forțele cu Stephen Jackson în 2017, fondând Adrestia Therapeutics Ltd, pentru a aduce concepte de cercetare de bază în practica clinică.


Articole publicate check icon

Babasha - captura

Am plecat din România de mai mult de 15 ani, pe care i-am petrecut o parte în Statele Unite și altă parte în Marea Britanie. În ambele țări am întâlnit micro-agresiune. Definesc micro-agresiunea ca o insultă, umilință sau jignire subtilă, adesea ascunsă sub comportamente care pot fi scuzate, involuntare sau sunt transmise drept complimente, care vizează persoanele din grupuri marginalizate. Aceste acte sunt frecvent întâlnite în interacțiunile cotidiene și, deși par minore, pot avea efecte cumulative semnificative asupra celor vizați, contribuind la un mediu de discriminare și excludere... Foto: captură video

Citește mai mult

Rezistența la antibiotice

În timp ce omenirea luptă împotriva forțelor pandemiilor virale, un alt inamic invizibil - rezistența la antibiotice - câștigă teren în tăcere și în mod constant. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult