Sari la continut
alt

Mădălina Alexandra Popescucheck icon

Mădălina Alexandra Popescu este psihoterapeut cu drept de liberă practică, membru în Colegiul Psihologilor din România. A absolvit Facultatea de Psihologie, un master în consilierea copilului și a familiei la Universitatea București, dar și o formare în psihoterapie integrativă în cadrul Institutului Român de Psihoterapie Integrativă din București. Deține experiență în psihoterapia copilului, în psihoterapia adultului, în psihoterapia de familie. Poate fi gasită pe site-ul personal www.psihoterapeutintegrativ.ro


Articole publicate check icon

Ghicitoare

Există terapii alternative care încearcă să-și facă loc sub umbrela psihoterapiei, ceea ce creează confuzie unde deja există mult prea puțină claritate. Ba mai mult, poate fi și foarte periculos pentru persoanele instabile psihic - adică fix cele care apelează la aceste servicii. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Părinții sunt responsabili pentru securitatea copiilor

Copiii care provin din medii cu venituri normale sau peste medie au spus cu precădere că își doresc mai puțin lucruri materiale ci mai mult timp împreună cu părinții: “să fac ceva, un joc cu mami și tati”, “să aprindem toți trei lampioane”, “să mergem la mare împreună”, “să inventez o jucărie cu tata”, “ îmi doresc că mamă și tata să lucreze mai puțin”, “vreau ca mama și tata să fie iar impreună”, “imi doresc ca tata să fie mai jucăuș”. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Copil teme

Mesajul transmis de părinte: “Dacă continui să plângi, plecăm în secunda asta acasă!” Interpretarea mesajului de către copil: Copiii înțeleg foarte bine limbajul nostru non-verbal. Poate el nu ar fi avut o problemă cu a merge acasă, dar i-am arătat că “acasă” poate fi și un loc rece unde distracția se termină. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Copii, bătându-se cu făină

Atunci când analizăm mai profund cererea părintelui, ne dăm seama că părintele are o dificultate de a înțelege ce se întâmplă cu copilul lui, așadar are o dificultate de a-l ajuta...Și atunci mă întreb? Cine are de fapt o problemă? Copilul sau părintele? (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult