Sari la continut
alt

Mihai Dumitrucheck icon

Doctorand în științele comunicării, cercetează fenomenul Fake News în contextul teoriilor conspiraționiste. Jurnalist din 1997, când a publicat primul articol în Cotidianul, este împătimit de istorie antică, turist cu bicicleta prin Dobrogea și Bărăgan, pasionat de sporturile cu motor și susținător al unirii Basarabiei cu România.


Articole publicate check icon

Astroworld

Petrecute la distanță în timp și spațiu, două accidente care au dus la decesul a zeci de oameni nevinovați au constituit teren fertil pentru teorii conspiraționiste flagrant de asemănătoare. Cercurile religioase și mistice din SUA, respectiv România, au propagat ideea, bazată pe nimic altceva decât prejudecăți și speculații pe baza unor asocieri forțate, că la cele două evenimente muzicale se practica un cult satanic. (Foto: Twitter/ASSTV)

Citește mai mult

Birds arent real

Inițiatorul unei mișcări conspiraționiste foarte populare în rândul tinerilor din SUA a recunoscut, după patru ani de militantism asiduu, că totul a fost un experiment menit să demonstreze că oamenii din zilele noastre pot fi convinși să adere la cele mai absurde idei. Foto: Getty Images

Citește mai mult

Mariana Stancu-Ţipişcă

Purtătorul de cuvânt al unei instituţii nu are alt rol decât să fie interfaţa dintre instituţie şi presă, iar un purtător de cuvânt cu bun simţ şi care îşi merită leafa nu întoarce spatele presei înainte să răspundă întrebărilor fiecărui ziarist. Iar atitudini de divă precum închiderea telefonului în direct arată dispreţ nu doar faţă de gazda emisiunii şi invitaţii săi, dar şi faţă de publicul telespectator. (Foto linkedin.com)

Citește mai mult