Sari la continut
alt

Nae Caranfilcheck icon

Nae Caranfil este regizor, scenarist și actor. A debutat ca regizor în 1993 cu pelicula „E pericoloso sporgersi”, selecționată la Cannes. Au urmat marile succese „Asphalt Tango” și „Filantropica”, propunerea României la Oscarul pentru film străin în 2000, producția franceză „Dolce far niente”, „Restul e tăcere” și „Closer to the Moon”. A încheiat filmările la „6,9 pe scara Richter”.


Articole publicate check icon

N-am mașină. Nici carnet. Celor care se miră, le explic că n-am pus în viața mea mâna pe volan, convins fiind că aș fi un șofer execrabil. Celor care continuă să se mire, le dau ca exemplu cetele de copii care bat mingea pe carosabil prin diverse cartiere. Ți-e teamă că dai peste ei? - sunt întrebat. Nu, răspund invariabil, mi-e teamă că-i ratez!

Taxi
Citește mai mult

Drapelul României

NELU este român. Dar Nelu este și patriot. Cele două atribute merg mână în mână; “român zice, viteaz zice”. Nelu a învățat ce înseamnă să fii patriot la școală. Cam asta e tot ce a învățat el în școală. Românii sunt marea reușită a lui Dumnezeu, cu care El, însă, în divina sa modestie, nu prea vrea să se laude. (Foto Guliver Getty Images)

Citește mai mult